چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

ماجرای تهدید یک باستان شناس در برخورد با قاچاقچیان

به گزارش>> >>خبرنگار مهر، نشست هم اندیشی راهکارهای جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز و قاچاق اشیای عتیقه با حضور جمعی از باستان شناسان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

در این نشست مصطفی ده پهلوان باستان شناس و رئیس سابق پژوهشگاه میراث فرهنگی از تهدیدهایی که به واسطه درخواست برخورد با قاچاقچیان و حفاران غیرمجاز شده سخن گفت و ادامه داد: حدود ۱۰ سال است که درگیر این موضوع هستم بارها مورد تهدید قرار گرفتیم جاهای مختلف رفتیم نتیجه‌ای هم نگرفتیم. یک زمانی در مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران با خانم کریمی مصاحبه کردم ایشان برای تهیه خبری آمده بود و لابه لای صحبت‌ها درباره فیلم‌هایی که در فضای مجازی درباره آدم کوتوله‌ها پخش شده بود سوال کرد و من گفتم که اینها یک بچه میمون گریم شده یا عروسک هستند و مردم به همین سادگی گول می‌خورند. فیلم را پخش کردند و شبکه‌های خارجی هم نشر دادند. برای هر کدام از پست‌ها حدود شش هزار کامنت نوشته بود و گفته بودند که چون ده پهلوان دولتی هست تکذیب می‌کند پس بدانید که وجود دارد! عرق>> سردی بر>> جبین من نشست و فهمیدم که عمق این جهل فرهنگی و جهل میراثی در جامعه ما چقدر زیاد است. در مورد دیگری اعلام شد که محموله قاچاق آثار تاریخی در فرودگاه امام کشف شد و متهم اعتراف کرد که این هفدهمین محموله‌ای است که از فرودگاه امام خارج می‌شده است این یعنی مبادی خروجی امن نیست.

وی گفت: صفحات اینستاگرامی خیلی از افراد مثل آب خوردن بسته می‌شود ولی نمی‌دانیم چرا صفحات قاچاقچیان و حفاران که مسائل ضد قانونی و تخلف دارند را نمی‌بندند.چرا باید زمانی که در پژوهشگاه بودیم به ما بگویند اگر بخواهیم فلان فرد را بگیریم ۸ میلیارد تومان پول می‌خواهیم؟ چون اگر بخواهیم در شهرستان نگه داریم همان جا آزاد می‌شود! اینها واقعیت‌های جامعه ماست چرا من باستان شناس من معلم دانشگاه و ما که ادعا می‌کنیم در این کشور نهادهای انتظامی قوی داریم باید پیگیر قاچاقچی‌ها و شیادها و کلاش‌ها باشیم این سوال بزرگی است که وجود دارد. چرا من باید تهدید شوم که فرزندم را می‌دزدند. ما از نهادها می‌پرسیم چرا برخورد نمی‌کنید می‌گویند اینستاگرام چی هست ما >>انقدر گرفتاری داریم که به اینستاگرام >>نمی >>رسیم.

ده پهلوان افزود: تمام این کلید واژه‌ها نشان می‌دهد که اوضاع خیلی خراب است. هزاران برابر آن چیزی که در موزه‌های ما هست؛ در دست مردم قرار دارد. ما برای این اشیا چه برنامه‌ای داریم آیا اینها باید خارج شوند؟ مجموعه داران ما چه نقشی دارند؟ به نظرم یک هیروشیمای فرهنگی در ایران اتفاق افتاده و روز به روز هم بدتر می‌شود و تنها چیزی که می‌تواند به داد این تومور سرطانی برسد قوه قهریه، قانون و قوه قضائیه است وگرنه فرهنگ سازی و موضوعات دیگر در درجات دیگر قرار می‌گیرد.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها