حسین امامی در گفتگو با خبرنگار مهر از شناسایی ۹ هزار انشعاب غیرمجاز آب در سال ۱۴۰۳ در شهرها و روستاهای این استان خبر داد و اظهار کرد: بخشی از این انشعابات به انشعابات مجاز تبدیل شده و بخش دیگری نیز در حال پیگیری و تعیین تکلیف است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با استناد به ماده یک قانون مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز از آب گفت: هر شخصی که بدون دریافت انشعاب قانونی اقدام به استفاده از آب کند یا با داشتن انشعاب، به استفاده غیرمجاز بپردازد، علاوه بر الزام به پرداخت بهای آب مصرفی غیرمجاز، موظف به جبران خسارت وارده به شرکت خواهد بود. این جبران خسارت مطابق دستورالعمل ابلاغی از سوی آب و فاضلاب کشور انجام میشود و شامل جرایم در نظر گرفته شده نیز میگردد.
وی استفاده غیرمجاز از آب را نه تنها موجب آلودگی و کاهش عمر شبکه توزیع آب دانست، بلکه تاکید کرد: این اقدام به تضییع حقوق دیگر مشترکین و اخلال در ارائه خدماترسانی مطلوب منجر میشود. افت فشار شبکه و افزایش میزان آب بدون درآمد نیز از عواقب این موضوع است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره بر اهمیت شناسایی و تعیین تکلیف انشعابات غیرمجاز، از مشترکان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه انشعاب غیرمجاز، به سرعت مراتب را از طریق سامانه ارتباط با مشتریان (تلفن ۱۲۲) یا وبسایت رسمی شرکت آب و فاضلاب استان اطلاع دهند.
وی افزود: همکاری مردم در این زمینه میتواند به بهبود مدیریت منابع آبی و جلوگیری از هدررفت آب کمک شایانی کند. همچنین، این اقدام به تأمین عدالت در توزیع آب و حفظ حقوق مشترکان قانونی نیز کمک خواهد کرد.
امامی همچنین با اشاره به پیمایش ۱۰۰ هزار واحد اقامتی در بخش آب و ۱۵ هزار واحد در بخش فاضلاب طی سال گذشته در سطح استان، افزود: اصلاح تعرفههای آب و کاهش سرانه مصرف آب به ازای هر مشترک از ۱۵ متر مکعب در ماه به ۱۲ متر مکعب، عاملی برای بهبود فرآیندها در حوزه مشترکین خواهد بود. این اقدامات به افزایش بهرهوری منابع آبی و مدیریت بهتر مصرف کمک خواهد کرد.