به گزارش خبرنگار مهر، دیدار صمیمی محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری کشور با مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان صبح پنجشنبه برگزار شد. در این دیدار، موضوعات مهمی درباره مأموریتها و برنامههای پیشروی حوزه هنری در استان اصفهان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ظرفیتهای اصفهان فراتر از سطح استان است
محمدمهدی دادمان در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای ویژه فرهنگی و هنری اصفهان گفت: با حمایت استاندار، حوزه هنری در اصفهان میتواند بدرخشد و به صورت ملی ایفای نقش کند، چرا که استان اصفهان دارای ظرفیتهای فرهنگی و هنری فراوانی است.
وی افزود: ما سنتها را احیا میکنیم و جایزه بازآفرینی هدفش تلفیق سنت با مباحث امروز است؛ زیرا نیاز است مفاهیم ارزشمند گذشته با زبان نو و به شیوهای امروزی به جامعه، بهویژه نسل جوان منتقل شود.
رئیس حوزه هنری کشور در ادامه از تولید یک فیلم توسط این نهاد با عنوان ناتور دشت» خبر داد و توضیح داد: «این فیلم، داستان واقعی ربوده شدن دختربچهای در بندر ترکمن را روایت میکند.
تولید آثار فاخر در حوزه موسیقی و سینما
دادمان همچنین از تولید آثار متنوعی با موضوعات بینالمللی خبر داد و گفت: ۲ اثر درباره دسیسههای رژیم صهیونیستی تولید کردهایم که موضوع آن ضربات رژیم صهیونیستی به مردم ایران در داخل کشور است و یکی از این قصهها نیز در فضای اصفهان رخ میدهد.
وی به همکاری با علیرضا معتمدی در حوزه موسیقی نیز اشاره کرد و گفت: کاری با آقای معتمدی انجام دادهایم که ترکیبی از کنسرت و نمایش است و سطحی فراتر از کنسرتهای مرسوم دارد. این پروژه به محمدتقیخان پسیان میپردازد و در آن تصنیفهای عارف قزوینی توسط معتمدی اجرا میشود و قرار است این کنسرت در سطح کشور اجرا شود.
رئیس حوزه هنری همچنین درباره پروژهای درباره شخصیت میرمهنا بوشهری نیز اظهار کرد: این کار به روایتی از اخراج پرتغالیها از جزیره هرمز توسط میرمهنا در آن برهه تاریخی میپردازد.
وی ادامه داد: برنامهای برای تربیت فیلمساز در شهرهای اصفهان، مشهد و قم داریم که خوشبختانه این دوره در اصفهان نیز برگزار خواهد شد.
توسعه زیرساختهای هنری در اصفهان با رویکرد عمیق
دادمان با اشاره به اقدامات زیرساختی در مراکز هنری استان اظهار کرد: ما به دنبال اجرای کارهای ماندگار، زیرساختی و عمیق در موزهها و مراکز هنری اصفهان هستیم. هدف ما این نیست که حوزه هنری اصفهان را با سروصدای رسانهای معرفی کنیم، بلکه با حمایت استانداری چند اثر ملی جریانساز و هنری ریشهدار را در این استان اجرا خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف حضور من در ریاست حوزه هنری، فعالسازی حوزههای استانی بود. در گذشته حوزه هنری برخی استانها از جمله اصفهان چندان فعال نبود، اما امروز حوزه هنری اصفهان یکی از فعالترین مراکز کشور به شمار میرود.
دادمان تأکید کرد: اصفهان، مشهد، شیراز و قم باید در قوارهای فراتر از سطح استان و در سطح ملی فعالیت کنند. ما آمادگی داریم با حمایت استانداری در فعالیتهای ملی ورود کنیم.
رسیدگی به مطالبات هنرمندان، اولویت مدیریت استان
در ادامه این نشست، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان با تأکید بر اهمیت توجه به دغدغههای جامعه هنری گفت: سرزدن به هنرمندان و رسیدگی به مطالبات آنان، از اولویتهای من و استانداری اصفهان است. تلاش کردهایم با هنرمندان دیدار و مطالبات آنان را بشنویم.
وی افزود: در طول مدت مسئولیتم در کشور، دیدهام که حوزه هنری اصفهان نسبت به بسیاری از نهادهای فرهنگی و هنری دیگر، حرف برای گفتن دارد و نقشآفرین بوده است. این نهاد در جریانهای فرهنگی و هنری کشور و استان تأثیرگذار بوده و به همین دلیل اجرای فعالیتهای زیرساختی در این مجموعه اهمیت ویژهای دارد. البته منظور از این اقدامات، فعالیتهای پر زرقوبرق و تبلیغاتی نیست.
استقبال از ۲۳۰۰ اثر در نخستین رویداد جایزه ملی داستان و بازآفرینی
در بخش پایانی این دیدار، امیرمحسن محزونیه، رئیس حوزه هنری استان اصفهان به برگزاری اختتامیه نخستین رویداد «جایزه ملی داستان و بازآفرینی» اشاره کرد و گفت: به این رویداد ۲۳۰۰ اثر ارسال شده است. ده استان نیز بهصورت مشترک در این برنامه مشارکت داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه آثار ارسالی از سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد رسیده است، ادامه داد: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره، جریانسازی بود که با استمرار، به یک حرکت فرهنگی تبدیل خواهد شد.
محزونیه نیز در ادامه گفت: در این دوره، به اندازه حرکتمان به اهداف خودرسیدیم و این پرسش در ذهن مخاطبان شکل گرفت که آیا میتوان داشتههای ملی، تمدنی و فرهنگی در حال فراموشی را نگه داشت و بازآفرینی کرد؟
وی تصریح کرد: هدف ما از برگزاری این رویداد، احیای مفهوم بازآفرینی و احیای سرمایه ملی جایزه ادبی اصفهان بود.