به گزارش>> >>خبرنگار مهر به نقل از >>مدیسن نت، این فرمول توسط محققان دانشگاه استرالیای جنوبی و دانشگاه استنفورد ایجاد شده است. آنها لیمونن- روغن مرکبات موجود در لیمو، لیموترش و پرتقال- را با چربیهای سالم به نام لیپید مخلوط کردند.
به گفته محققان، این مخلوط جذب روغن را برای بدن آسانتر میکند و عوارض جانبی رایج مانند خشکی دهان و درد معده را کاهش میدهد.
در آزمایشات آزمایشگاهی، مخلوط جدید ۱۸۰ برابر بیشتر از >>لیمونن خالص محلول بود. در آزمایشات اولیه، جذب در بدن را بیش از ۴۰۰۰ درصد افزایش داد.
خشکی دهان، تا ۷۰ درصد از بیمارانی را که برای سرطان سر و گردن تحت اشعه قرار میگیرند، تحت تأثیر قرار میدهد. میتواند صحبت کردن و >>بلع را بسیار دشوار کند و کیفیت زندگی را کاهش دهد.
«>>لیا رایت»، یکی از محققین و پروفسور مهندسی شیمی در دانشگاه آدلاید استرالیا، گفت: «بیماران سرطانی که تحت رادیوتراپی و سایر درمانهای پزشکی قرار میگیرند، مرتباً خشکی دهان را تجربه میکنند، که نه تنها از >>بلع راحت آنها جلوگیری میکند، بلکه میتواند پیامدهای منفی و بالقوه تهدیدکنندهای برای جان شأن داشته باشد.»
مدتهاست که >>لیمونن به تولید بزاق کمک میکند، اما برای عملکرد خوب به دوزهای بالایی نیاز بود. این >>دوزها اغلب باعث ایجاد عوارض جانبی مانند سو هاضمه میشوند.
«>>کلایو >>پرستیج»، یکی دیگر از محققان، میگوید: «فرمول جدید این مشکل را حل میکند.»
>>پرستیج در بیانیهای گفت: «مزایای درمانی >>لیمونن به خوبی شناخته شده است. این ماده به عنوان یک عامل ضد التهاب، >>آنتی اکسیدان و تقویت کننده خلق و خو استفاده میشود و همچنین میتواند هضم و عملکرد روده را بهبود >>بخشد. اما علیرغم استفاده گسترده، حلالیت ضعیف آن، توسعه آن را به عنوان یک درمان خوراکی محدود کرده است.»
رایت میگوید: «این فرمول لیمونن-لیپیدی بسیار تأثیرگذار میتواند یک راهحل خوراکی ساده و مؤثر برای خشکی دهان ارائه کند و برای بیماران سرطانی تسکین طولانیمدت، بهبود سلامت دهان و دندان و کیفیت زندگی بالاتر در دوران سخت را به همراه داشته باشد.»