چهارشنبه، 31 اردیبهشت، 1404

سرانه مصرف ماهی در اصفهان افزایش یافت

محمدرضا عباسی در گفتگو با>> خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان ۲۳ کیلوگرم به ازای هر فرد در سال است، اظهار کرد: طبق آمار و بررسی‌های اخیر سرانه متوسط مصرف ماهی در اصفهان به بیش از ۱۱ کیلوگرم رسیده است در حالی که این عدد در دهه ۷۰ خورشیدی ۲ کیلوگرم به ازای هر فرد در سال بود.

وی با بیان اینکه ترویج آبزی پروری سبب ترویج آبزی مصرفی شود، افزود: با توجه به ارزش غذایی بالا در ماهی تلاش شده در سبد غذایی مردم افزایش پیدا کند.

>>قیمت‌گذاری گوشت ماهی تابع عرضه و تقاضا است

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه قیمت ماهی را بازار عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و در اصفهان تحت نظارت صنف و میدان میوه تره بار شهرداری است، اضافه کرد: باید توجه داشت که اگر توزیع و عرضه گوشت ماهی کم و زیاد شود بر تقاضا و قیمت گذاری در طول سال تأثیر دارد.

عباسی با بیان اینکه مصرف ماهی در شهرستان‌های استان به دلیل دسترسی کمتر به بازار ماهی و آبزیان و یا قدرت خرید پایین، کم بوده و نیاز به حمایت بیشتر دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه پرورش ماهی طی چند دهه تلاش شیلات در بیشتر شهرستان‌های استان توسعه یافته و اکثر آنها پرورش ماهی دارند و از نظر دسترسی، مصرف ماهی قزل >>آلا نسبت به ماهی جنوب در اصفهان افزایش یافته است.

>>اشتغال بیش از ۵ هزار نفر در پرورش و تولید ماهی در اصفهان

وی ادامه داد: یکی از اهداف شیلات ایران طی چند دهه بعد انقلاب، افزایش بهره‌وری منابع آبی چاه و چشمه، قنوات و آب‌های داخلی بوده است تا بتوانیم از نظر اقتصادی و اجتماعی به تولید و اشتغال کمک کرده و در کنار کشاورزی، ماهی و آبزیان تولید شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: با این برنامه هم درآمد کشاورزان افزایش یافته و با استفاده از کودی که تولید می‌شود کیفیت محصول بهتر می‌شود و درآمد اقتصادی کشاورزان بالا می‌رود.

به گفته عباسی، در حال حاضر بالغ بر پنج هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در پرورش و تولید ماهیان خوراکی و زینتی در استان اصفهان اشتغال دارند.

>>تولید سالانه ۱۰ هزار تُن انواع ماهی خوراکی در اصفهان

وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰ هزار تن انواع ماهی خوراکی در استان اصفهان پرورش می‌یابد، اظهار کرد: عمده ماهی پرورشی در استان ماهی قزل >>آلا است که سالانه بیش از هشت هزار تن از این ماهی در مناطق غرب و جنوب استان تولید می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان با اشاره به اینکه قزل‌آلا ماهی >>سردآبی است و در مناطق سردسیر استان از جمله >>فریدونشهر و گلپایگان تولید می‌شود، افزود: ماهیان گرم آبی مانند کپور نیز در نجف آباد گلپایگان و مبارکه تولید می‌شود.

>>توسعه پرورش ماهی خاویار در استان اصفهان

به گفته عباسی، در شهرستان‌های کاشان، >>آران و بیدگل، گلپایگان و شاهین‌شهر نیز ماهیان خاویاری تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه پرورش ماهی خاویار در سطح کم و زیر ۱۰ تن انجام می‌شود، ابراز کرد: با توجه به اینکه امکان فرآوری خاویار در اصفهان وجود ندارد، این ماهی در استان دیگر فرآوری و بسته بندی شده و به دلیل اینکه مصرف داخلی آن کم است، عمده خاویار تولیدی صادر می‌شود.

>>عرضه ۳۵ گونه ماهی دریای جنوب و شمال در اصفهان

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه انواع ماهیان دریایی جنوب و شمال نیز در بازار و میدان میوه تره‌بار اصفهان عرضه می‌شود، گفت: بیش از ۳۵ گونه ماهی از دریای جنوب و شمال در بازار اصفهان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به ماهیان شوریده، شیر قباد، حلوا سفید و حلوا سیاه اشاره کرد که مورد مصرف قرار می‌گیرد.

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها