یکشنبه، 21 اردیبهشت، 1404

شعار سال ۱۴۰۴؛ نقشه راهی برای آینده اقتصادی کشور

>>خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بهرام قربانپور: تولید محور محرکه اقتصاد و معیشت است؛ اگر چرخه تولید به هر دلیلی متوقف شود به اقتصاد و معیشت جامعه در ابعاد >>مختلف ضربه وارد می‌کند.

حدود ۲ دهه می‌شود که حضرت آقا سه کلیدواژه «تولید، اقتصاد و معیشت» را >>جزو عناوین برجسته سال تعریف و نامگذاری می‌کنند؛ >>کلید واژه‌هایی که اگر روی آن مداقه و برنامه‌ریزی صورت گیرد قطعاً محور توسعه، پیشرفت و بالندگی کشور خواهد شد.

>>شعاری که در حد شعار می‌ماند

مسئولان و قوای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز کشور در طول این سال‌ها به >>جای عمل و تأمل روی این >>کلید واژه‌ها و کدواژه‌های راهگشا، فقط عناوین سال را دستاویز سخنرانی >>هایشان کردند تا امروز کشور پس از گذشت چهل و >>اندی سال از انقلاب اسلامی دچار بحران اقتصادی و معیشتی شود، اگر در طول این سال‌ها یک >>قدم و حرکت سازنده برای قوام سازی تولید، اقتصاد و معیشت برداشته می‌شد، شاید امروز دیگر نیازی نبود>> مقام معظم رهبری برای چندمین بار >>متوالی عنوان سال، به تولید و اقتصاد اختصاص دهد اما بی‌توجهی مسئولان و دست‌اندرکاران از کلان گرفته لایه‌های میانی و زیرین جامعه به >>کلیدواژه‌های اقتصاد محور حضرت آقا، سبب شده تا نگاه‌ها به جای توانمند سازی داخلی و فعال سازی توان داخل، به سمت بیرون متمرکز و هدایت شود.

در >>حالی روزهای آغازین سال ۱۴۰۴ را سپری می‌کند که این سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است؛ این نامگذاری هدفمند و جهت‌دار، از سلسله کلیدواژه‌های اقتصادمحور است که همانند چراغ >>راهی روشن پیش روی دولت مردان قرار دارد.

>>اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید

«مصطفی >>صحراپیما» کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با>> خبرنگار مهر با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کرد: این نامگذاری، >>در واقع تأکیدی بر اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید به‌عنوان راهی برای تحقق رشد اقتصادی پایدار و کاهش وابستگی به منابع خارجی است.

وی به تبیین دلایل این نامگذاری و راهکارهای دستیابی به آن هدف‌ها پرداخت و افزود: ضرورت تقویت تولید داخلی؛ یکی از مهم‌ترین دلایل این نامگذاری، تقویت تولید داخلی است، با توجه به شرایط اقتصادی ایران و تحریم‌ها، توجه ویژه به تولید داخلی می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات، افزایش اشتغال، و تقویت امنیت اقتصادی کشور کمک کند.

>>توسعه پایدار و کارآفرینی

این کارشناس مسائل اجتماعی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در بخش تولید اضافه کرد: تقویت بخش تولید، خصوصاً در صنعت و کشاورزی، باعث ایجاد شغل‌های جدید و کاهش نرخ بیکاری می‌شود.

به گفته >>صحراپیما، با توجه به بحران‌های اقتصادی و جهانی، کشورهایی که توانسته‌اند تولید داخلی خود را تقویت کنند، توانسته‌اند در برابر بحران‌ها و نوسانات اقتصادی به‌خوبی مقاومت کنند. ایران نیز برای مواجهه با تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی باید تولیدات خود را افزایش دهد و به‌ویژه از ظرفیت‌های داخلی بهره‌برداری کند.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار و کارآفرینی دلیل دیگر نامگذاری سال است، افزود: یکی دیگر از اهداف این نامگذاری، ترویج کارآفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار است، سرمایه‌گذاری در تولید نه تنها باعث افزایش ظرفیت‌های >>تولیدی می‌شود بلکه به شکل مستقیم و غیرمستقیم باعث ایجاد کارآفرینی و رونق اقتصادی می‌شود و این نوع سرمایه‌گذاری می‌تواند به‌ویژه در صنایع نوین مانند فناوری اطلاعات، انرژی‌های >>تجدیدپذیر، و صنایع سبک و سنگین، اثرات مثبتی داشته باشد.

>>کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی

این کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در صنایع می‌تواند منجر به نوآوری، استفاده از تکنولوژی‌های جدید و بهره‌وری بیشتر شود، گفت: این حرکت >>در نهایت به رشد اقتصادی و توسعه پایدار منتهی می‌شود و این امر به ایران کمک می‌کند تا به یک مرکز کارآفرینی و نوآوری تبدیل شود و توان رقابتی خود را در بازار جهانی افزایش دهد.

>>صحراپیما، کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی را دلیل >>مهم نامگذاری سال جدید دانست و بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی ایران، وابستگی زیاد به نفت است، این وابستگی باعث می‌شود که اقتصاد کشور آسیب‌پذیر و ناپایدار باشد، زیرا نوسانات قیمت نفت می‌تواند تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور داشته باشد، بنابراین، برای دستیابی به توسعه پایدار، باید اقتصاد از وابستگی به نفت کاسته و به سمت >>تنوع درآمدی حرکت کرد.

به گفته وی، نامگذاری سال ۱۴۰۴ به «سرمایه‌گذاری برای تولید» به این منظور است که با تقویت تولید داخلی در بخش‌های >>مختلف، وابستگی به منابع نفتی کاهش یابد و ایران بتواند به یک اقتصاد متنوع و مقاوم در برابر بحران‌ها تبدیل شود.

>>چشم‌اندازی برای ارزآوری با صادرات >>غیر نفتی

کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه افزایش صادرات و توان رقابتی کشور از دیگر دلایل این نامگذاری است، گفت: یکی از نتایج مهم سرمایه‌گذاری در تولید، افزایش صادرات و توان رقابتی محصولات ایرانی در بازارهای جهانی است، با تقویت کیفیت تولیدات داخلی و بهره‌برداری از تکنولوژی‌های نوین، ایران می‌تواند در بسیاری از صنایع به >>سطح رقابتی برسد و محصولات خود را به کشورهای >>مختلف صادر کند.

>>صحراپیما با اشاره به ابعاد و نتایج گسترده سرمایه‌گذاری برای تولید اضافه کرد: این اقدام باعث می‌شود که نه‌تنها بازارهای داخلی اشباع نشوند، بلکه امکان دستیابی به بازارهای جهانی فراهم گردد. در نتیجه، ایران می‌تواند >>از این طریق ارزآوری بیشتری داشته باشد و وابستگی خود را به واردات کاهش دهد.

وی به تشریح راهکارهای عملیاتی برای تحقق شعار سال پرداخت و افزود: ایجاد زیرساخت‌های مناسب یکی از این راهکارها است دولت باید با ایجاد زیرساخت‌های مالی، قانونی، و حقوقی، زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش تولید را تسهیل کند. این شامل حمایت‌های مالی، کاهش موانع قانونی، و ایجاد شرایط مطلوب برای سرمایه‌گذاران است.

>>لزوم همکاری دولت با بخش >>خصوص

این کارشناس مسائل اجتماعی، تقویت بخش خصوصی را یکی از کلیدی‌ترین مسائل برای تحقق هدف نامگذاری سال دانست و بیان کرد: دولت با تسهیل شرایط، بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری در بخش تولید تشویق کند. همکاری بین دولت و بخش خصوصی می‌تواند رشد تولید و کارآفرینی را به همراه داشته باشد.

>>صحراپیما با اشاره به اهمیت نوآوری و فناوری در بخش تولید اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نوآورانه و استفاده از فناوری‌های جدید باید یکی از اولویت‌های اصلی باشد. این موضوع به افزایش بهره‌وری و کیفیت تولیدات داخلی کمک خواهد کرد.

به گفته وی، آموزش و مهارت‌آموزی نیروی انسانی یکی از ارکان اساسی در تقویت بخش تولید است. نیروی انسانی ماهر می‌تواند به بهبود کیفیت تولید و افزایش رقابت‌پذیری کمک کند.

نامگذاری سال ۱۴۰۴ به «سرمایه‌گذاری برای تولید» گامی استراتژیک برای تحقق رشد اقتصادی پایدار، کاهش وابستگی به نفت، و ایجاد زمینه‌های کارآفرینی و اشتغال در کشور است، این نامگذاری نه‌تنها به‌عنوان یک شعار، بلکه به‌عنوان یک نقشه راه برای آینده اقتصادی کشور عمل می‌کند.

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها