جمعه، 02 خرداد، 1404

خانواده سالم متضمن تقویت فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی در جامعه است

حجت الاسلام محمد باقر غلامی در گفتگو با >>خبرنگار مهر، با تسلیت سالروز ضربت خوردن حضرت علی (>>ع) و>> شبهای پر فضیلت قدر، در تبیین آیه ۱۹ طرح «زندگی با آیه>> ها» در سخنانی اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۷۴ سوره مبارکه فرقان همسران و فرزندان را چشم و چراغ و مایه عزت معرفی کرده و بر تربیت فرزندان صالح تاکید کرده است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردبیل افزود: در قرآن کریم، همسر و فرزندان نیکو دارای شاخصه‌هایی هستند که نشان‌دهنده تقوا، اخلاق نیکو، و نقش مثبت آنان در زندگی خانوادگی و اجتماعی است.

وی ایمان و تقوا را شاخصه مهم برای داشتن خانواده موفق عنوان کرد و افزود: قرآن بر اهمیت ایمان در خانواده تأکید داشته و در آیه ۲۱ سوره طور فرمودند «>>وَالَّذِینَ>> آمَنُوا>> وَاتَّبَعَتْهُمْ>> ذُرِّیَّتُهُم>> بِإِیمَانٍ>> أَلْحَقْنَا بِهِمْ>> ذُرِّیَّتَهُمْ…» خانواده نیکو، خانواده‌ای است که اعضای آن در مسیر ایمان و تقوا حرکت کنند.

حجت الاسلام غلامی مودت و رحمت را عامل مؤثر در تقویت آرامش در خانواده برشمرد و افزود: قرآن ازدواج را مایه‌ی آرامش معرفی می‌کند و در آیه ۲۱ سوره روم فرمودند: «وَ مِنْ>> آیَاتِهِ>> أَنْ خَلَقَ>> لَکُم مِّنْ>> أَنفُسِکُمْ>> أَزْوَاجًا>> لِتَسْکُنُوا>> إِلَیْهَا>> وَجَعَلَ>> بَیْنَکُم>> مَّوَدَّةً>> وَرَحْمَةً…» همسر نیکو کسی است که موجب آرامش، محبت و رحمت در زندگی باشد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردبیل با بیان اینکه خانواده‌ی صالح یکدیگر را به تقوا و انجام اعمال نیک دعوت می‌کند، افزود: خداوند در آیه ۶ سوره تحریم می‌فرمایند «یَا>> أَیُّهَا الَّذِینَ>> آمَنُوا قُوا>> أَنفُسَکُمْ>> وَأَهْلِیکُمْ>> نَارًا…» پدر و مادر باید فرزندان خود را به سوی نیکی راهنمایی کنند و فرزندان نیز باید در مسیر صلاح گام بردارند.

>>برای داشتن نسل نیکوکار دعا کنیم

حجت الاسلام غلامی افزود: در قرآن، پیامبران برای داشتن نسل صالح دعا کرده‌اند چنانکه در آیه ۷۴ سوره فرقان می‌فرمایند «>>رَبَّنَا>> هَبْ>> لَنَا مِنْ>> أَزْوَاجِنَا>> وَذُرِّیَّاتِنَا>> قُرَّةَ>> أَعْیُنٍ…» از این آیه چنین بر می‌آید که فرزند نیکو و نسل سالم و صالح نعمتی است که از خداوند درخواست می‌شود.

وی افزود: بنابراین، همسر و فرزندان نیکو در قرآن کسانی هستند که ایمان، تقوا، محبت، احترام و مسئولیت‌پذیری در خانواده را رعایت می‌کنند و باعث رشد و سعادت یکدیگر می‌شوند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردبیل بر ضرورت اطاعت از والدین و احسان به آن‌ها تاکید کرد و افزود: فرزندان صالح، همواره به والدین خود نیکی کرده و با احترام و محبت با آنان رفتار می‌کند.

>>ضرورت همسویی با ارزش‌های الهی و پرهیز از انحراف

حجت الاسلام غلامی تاکید کرد: قرآن هشدار می‌دهد که برخی از همسران و فرزندان ممکن است انسان را از یاد خدا غافل کنند چنانکه در آیه ۱۴ سوره>> تغابن آمده است: «یَا>> أَیُّهَا الَّذِینَ>> آمَنُوا>> إِنَّ مِنْ>> أَزْوَاجِکُمْ>> وَأَوْلَادِکُمْ>> عَدُوًّا>> لَکُمْ>> فَاحْذَرُوهُمْ…» خانواده‌ی نیکو کسانی هستند که در مسیر دین و ارزش‌های الهی حرکت می‌کنند.

وی به نقش همسر در تقویت ایمان اشاره کرد و افزود: همسر نیکو در برابر سختی‌ها همراه است و در مسیر دین کمک می‌کند، مانند حضرت خدیجه (س) که یاور پیامبر (ص) بود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردبیل به نقش فرزندان در باقیات>> الصالحات برای والدین اشاره کرد و افزود: فرزندان نیکو، پس از مرگ والدین نیز برایشان خیر و برکت می‌آورند چنانکه در حدیثی از پیامبر اکرم (>>ص) فرزند صالحی که پس از برای والدین دعا می‌کند عاملی برای تداوم خیرات والدین پس از مرگ است.

>>مادران متقی و با ایمان نسل سالم و صالح تربیت می‌کنند

حجت الاسلام غلامی افزود: تربیت فرزند نیکو ارتباط مستقیمی با شخصیت، اخلاق و تربیت مادر دارد. قرآن کریم و روایات اسلامی ویژگی‌های مادرانی که می‌توانند فرزندان صالح پرورش دهند را بیان کرده‌اند.

وی افزود: وجود ایمان و تقوا در مادر، تأثیر عمیقی بر فرزند دارد. چنانکه خداوند متعال در آیه ۱۲ سوره تحریم درباره حضرت مریم (>>س) می‌فرماید: «وَ>> مَرْیَمَ>> ابْنَتَ>> عِمْرَانَ>> الَّتِی>> أَحْصَنَتْ>> فَرْجَهَا…» مادر پاکدامن و باتقوا می‌تواند فرزندانی همچون حضرت عیسی (>>ع) تربیت کند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردبیل خاطر نشان کرد: یک مادر نیکو باید اهل دانش و بصیرت باشد تا بتواند فرزندش را در مسیر درست هدایت کند. حضرت فاطمه (>>س) نمونه‌ای از یک مادر عالمه و آگاه بود که امام حسن (>>ع) و امام حسین (>>ع) را تربیت کرد.

>>تقویت فرهنگ ایرانی و اسلامی

حجت الاسلام غلامی افزود: در سال‌های اخیر برخی جریان‌های خارجی، به‌ویژه از طریق رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و ابزارهای فرهنگی، تلاش کرده‌اند تا ارزش‌های سنتی و اسلامی خانواده ایرانی را تضعیف کنند. این اقدامات معمولاً در قالب ترویج فردگرایی افراطی، سبک زندگی غربی، کاهش اهمیت نقش خانواده، عادی‌سازی روابط خارج از چارچوب شرعی و تغییر هویت زنان و مردان در جامعه صورت می‌گیرد.

وی افزود: این جریان‌ها اغلب با برجسته کردن مشکلات اقتصادی و اجتماعی، ایجاد ناامیدی نسبت به آینده و تبلیغ مدل‌های جایگزین برای سبک زندگی ایرانی-اسلامی، در صدد کاهش تمایل جوانان به ازدواج و>> فرزندآوری هستند. همچنین، برخی از تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای با تأکید بر آزادی‌های فردی بدون مسئولیت‌پذیری خانوادگی، به دنبال تغییر نگرش نسل جدید نسبت به ارزش‌های سنتی هستند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردبیل در پایان تاکید کرد: مقابله با این روند نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تقویت فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی، ارائه الگوهای موفق داخلی، حمایت از خانواده‌ها و گسترش سواد رسانه‌ای است تا مردم بتوانند با آگاهی در برابر این جریان‌های فرهنگی ایستادگی کنند.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها