به گزارش >>خبرگزاری مهر، عیسی بزرگزاده در گفتوگویی رادیویی در خصوص آخرین وضعیت بارشها و منابع آبی کشور ادامه داد: به طور کلی ۷۵ درصد از ایران در پهنههای خشک و فرا خشک قرار گرفته است همچنین امروز ۵۰ درصد سدهای باستانی دنیا در ایران قرار دارد.
وی ادامه داد: امروز خشکسالی در کشورمان موضوع جدیدی نیست و >>باتوجه به افزایش جمعیت در کشور و تغییر اقلیم منابع آبی کاهش یافته است. منابع آب >>تجدیدپذیر در گذشته برای هر نفر حدود ۶ هزار ۸۰۰ متر مکعب در سال بوده است و امروز این عدد به ۱۲۰۰ رسیده است.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: به طور کلی سازمان برنامه و بودجه کمک کند طرحهای اضطراری آب را به نتیجه برسانیم همچنین مدیریت مصرف هم یکی دیگر از راهکارهای تنش آبی محسوب میشود راهکار اصلی، مدیریت مصرف و مدیریت منابع است به طوری که ۲۵ درصد از میزان مصرف باید کاسته شود.
به گفته بزرگزاده بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت و بخش خانگی است.
بر اساس شاخص خشکسالی بلندمدت، کشور ایران بیش از ۲۰ سال است که در یک دوره خشک قرار گرفته و در ۵ سال اخیر نیز با کاهش بارش جدی نسبت به شرایط نرمال روبرو بوده است. آنچه که شرایط را سخت کرده، وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی است؛ به طوری که بهدلیل کاهش بارش، >>رواناب رودخانهها و نفوذ به آبخوانهای زیرزمینی کاهش یافته، رودخانهها خشک شدهاند و تراز آب زیرزمینی به طور مداوم در حال کاهش است و به نوعی کاهش بارشها منجر به کاهش در آب >>تجدیدپذیر شده است.
همچنین به عنوان یک شاخص، مقایسه ورودی به مخازن سدهای کشور نشانگر این است که در سال آبی جاری تاکنون، ورودی مخازن نسبت به متوسط ۵ سال گذشته دارای ۴۳ درصد کاهش است. این در شرایطی است که سالهای گذشته نیز سالهای خشکی محسوب میشوند.