یکشنبه، 04 خرداد، 1404

ویژگی‌های عبادت و تفسیر سوره زاریات؛ «زندگی با آیه‌ها»

حجت الاسلام مرتضی مطیعی در گفت‌وگو با >>خبرنگار مهر، درباره آفرینش انسان و تفسیر سوره >>زاریات بیان کرد: خداوند در این سوره می‌فرمایند «>>وَمَا >>خَلَقۡتُ >>ٱلۡجِنَّ >>وَٱلۡإِنسَ >>إِلَّا >>لِیَعۡبُدُونِ ما جن و انسان را خلق نکردیم جز برای اینکه عبادتم کنند» و عبادت به معنای پرستش و نوعی از تواضع است.

وی با بیان اینکه پرستش در زمره اهداف خلقت ما است که البته هر قدر میزان بندگی انسان بالاتر برود میزان قرب و نورانیت انسان بالا می‌رود، افزود: هر قدر بندگی ما بیشتر شود، آزادتر خواهیم شد.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان گفت: در روایت‌ها سه نوع عبادت را ذکر کرده‌اند گروهی برای ترس از جهنم عبادت می‌کنند که به آن عبادت بندگان و عبیدان می‌گویند گروهی دیگر برای طمع رفتن نعمات بهشتی را دارند که عبادتی >>سوداگرایانه است اما گروه سومی هم وجود دارد که امام صادق (>>ع) آن را افضل >>العبادات می‌فرمایند، عبادت برای پیدا کردن محبت خدا و قرب الهی است.

مطیعی با بیان اینکه بهترین نوع عبادت آن است که انسان خداوند را به واسطه شایستگی که او دارد و قرب الهی که انسان نیاز دارد، پرستش کند، بیان کرد: عبادت همچنین دایره‌ای گسترده در اسلام دارد و تنها به نماز و روزه داری و مسائل دیدنی خلاصه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در اسلام هر عملی حتی خوردن و آشامیدن و خوابیدن و کمک به دیگران و هر چه برای خدا باشد، عبادت محسوب می‌شود، افزود: باید به این نکته هم توجه داشت که عبادت در دین اسلام باید چند ویژگی داشته باشد وگرنه فایده ندارد یکی اینکه عبادت باید عالمانه باشد و انسان بداند که چه می‌کند.

امام جمعه سمنان با بیان اینکه ویژگی دوم عبادت این است که باید عاشقانه باشد تا مقبول بیافتد، بیان کرد: سومین ویژگی عبادت این است که باید مستمر و از سر بندگی باشد.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها