>>>>خبرگزاری مهر - گروه استانها: پویش «نه به تصادفات» یک اقدام اجتماعی و فرهنگی بوده که با هدف کاهش آمار تصادفات جادهای و حفظ جان انسانها در حال اجرا است.
>>این پویش به ویژه در استانهایی که با مشکلات جدی در زمینه ایمنی جادهها مواجه هستند، اهمیت ویژهای دارد، چرا که تصادفات جادهای یکی از علل اصلی مرگ و میر و آسیبهای جدی در سطح جهانی بوده و نیاز به آگاهیبخشی و اقدام عملی در این زمینه احساس میشود.
>>این پویش با هدف افزایش آگاهی عمومی مبنی بر ترویج فرهنگ ایمنی در رانندگی و افزایش آگاهی درباره خطرات بیاحتیاطی در جادهها، کاهش آمار تصادفات، تقویت همکاریهای بینسازمانی و توسعه زیرساختها با>> پیگیری برای بهبود شرایط جادهها و نصب علائم راهنمایی و رانندگی در دستور کار قرار گرفت.
>>در این بین سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای وسیع و استراتژیک ایران، با چالشهای متعددی در حوزه حمل و نقل و تصادفات جادهای روبهرو است.
>>آمار بالای تصادفات و سوانح جادهای در سیستان و بلوچستان، نیاز به یک پویش جامع و مؤثر برای کاهش این حوادث را به شدت احساس میکند که در این راستا پویش «نه به تصادفات» با هدف افزایش آگاهی عمومی و کاهش سوانح جادهای آغاز شده است.
>>بر اساس گزارشهای رسمی، سیستان و بلوچستان یکی از بالاترین نرخهای تصادفات جادهای را در کشور دارد. عوامل متعددی از جمله نقص زیرساختها (جادههای ناایمن و عدم وجود علائم راهنمایی و رانندگی مناسب)، شرایط جوی (تغییرات شدید آب و هوایی و طوفانهای شن که دید را کاهش میدهد) و رفتار رانندگان (عدم رعایت قوانین رانندگی، سرعت غیرمجاز و خستگی رانندگان) این عوامل باعث افزایش سوانح و تلفات انسانی در این استان میشود.
>>>>تحقق «پویش نه به تصادفات» با مشارکت عمومی و فرهنگسازی
>>سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه پیشگیری از تصادفات تنها در اختیار یک سازمان نیست و نیازمند همکاری تمامی دستگاهها و مشارکت عمومی است، افزود: درحالی که درمان آسیبدیدگان تصادفات در حوزه دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد، سایر دستگاهها نیز باید در فرهنگسازی و ایجاد زیرساختهای لازم نقش فعالی ایفا کنند>>.
>>محمدحسن محمدی در کنفرانس مطبوعاتی که با موضوع طرح سلامت نوروزی و پویش ملی «نه به تصادفات» برگزار شد، بیان کرد: درگذشته، کودکان با تذکر به والدین خود در هنگام رانندگی، نقش مهمی در کاهش تصادفات داشتند، امروز نیز باید از تمام ظرفیتهای موجود برای کاهش تصادفات استفاده کنیم>>.
>>وی تأکید کرد: نگاه ما بر این است که با مشارکت عمومی و فرهنگسازی درست، میتوانیم جلوی بسیاری از تصادفات را بگیریم>>.
>>سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین با اشاره به آمار تلفات جادهای، گفت: ما هر سال شاهد ازدستدادن عزیزانمان در جادهها هستیم، این حوادث نه تنها باعث فوت افراد میشود، بلکه جراحات ناشی از آن نیز خانوادهها و جامعه را تحتتأثیر قرار میدهد>>.
>>>>کاهش ۵۰ درصدی مرگ در تصادفات با بستن کمربند ایمنی
>>معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با تشریح اهداف پویش ملی «نه به تصادفات»، اظهار کرد: این پویش از ۱۵ اسفندماه آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ باهدف نجات جان انسانها و کاهش آمار تلفات ترافیکی در حال اجرا است>>.
>>خداداد شیخزاده افزود: بر اساس آمار جهانی، سالانه بیش از یک میلیون و ۱۹۰ هزار نفر در اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست میدهند که ۲۶ درصد از این تلفات در منطقه مدیترانه شرقی مربوط به خودروها است>>.
>>وی به عوامل اصلی تصادفات اشاره کرد و گفت: خستگی، خوابآلودگی، استرس، استفاده از تلفن همراه، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله ایمن از جمله دلایل اصلی تصادفات هستند>>.
>>معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تأکید کرد: بستن کمربند ایمنی میتواند بیش از ۵۰ درصد خطر مرگ را کاهش دهد>>.
>>اورژانس زاهدان پای ارائه خدمت به مردم در نوروز
>>رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نیز با اشاره به افزایش تلفات جادهای در سال ۱۴۰۰، گفت: بیشترین حوادث منجر به فوت در ۳۰ کیلومتری شهرها و در ساعات یک تا پنج صبح رخ میدهد>>.
>>علی عبدالرزاق نژاد ادامه داد: در سیستان و بلوچستان، بیشترین تصادفات در ساعات پنج تا هفت صبح اتفاق میافتد و این استان از نظر آمار فوتیها در رتبه دوم کشور قرار دارد>>.
وی>> از آمادگی اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ایام نوروز خبر داد و افزود: ۶۷ پایگاه اورژانس ثابت، یک پایگاه اورژانس بانوان، دو موتورآمبولانس، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک آمبولانس هوایی آماده ارائه خدمات امدادی هستند>>.
>>برنامه >>ریزی جامع هلال احمر سیستان و بلوچستان برای ارائه خدمات نوروزی و امدادی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز در جلسه طرح ملی یکپارچه خدمات نوروزی با حضور معاونین و اعضای هلال احمر استان، از برنامهریزی دقیق برای استفاده از ظرفیت >>نجاتگران و نیروهای امدادی آموزش دیده خبر داد.
>>سیدمحمدمهدی سجادی، تأکید کرد: با بهرهگیری از توان لجستیکی و امدادی پایگاههای ثابت و همچنین مشارکت اعضای جوانان و داوطلبان، خدمات نوروزی در قالب پستهای نوروزی ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به مصادف شدن ماه رمضان با روزهای پایانی سال، افزود: تمهیدات لازم برای برنامه >>ریزی مناسبتهای مهمی مانند روز قدس و شبهای قدر نیز در نظر گرفته شده و علاوه بر این، طرح >>بهرفت با هدف بهبود رفتارهای ترافیکی در حوزه فرهنگ سازی و در راستای کاهش تلفات ناشی از حوادث ترافیکی و راهنمایی مسافران نوروزی، به عنوان یکی از فعالیتهای اصلی هلال احمر استان، در ایام نوروز اجرا خواهد شد.
این مقام مسئول، در پایان گفت: طرح ملی یکپارچه خدمات نوروزی با بهرهمندی از تمامی ظرفیتهای نرمافزاری و سختافزاری و درس آموختههای سالهای گذشته جمعیت هلال احمر، از ٢۵ اسفند ماه ١۴٠٣ تا ١٧ فروردین ماه ١۴٠۴ اجرا میشود.