سه‌شنبه، 09 اردیبهشت، 1404

حضور مافیاهای قدرتمند در قاچاق و واردات نخ و پارچه

سیدشجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفتگو با>> خبرنگار مهر درباره واردات بی‌رویه نخ و پارچه اظهار کرد: در>> سالهای اخیر که به دلایل مختلف از جمله تحریم‌ها با کمبود و محدودیت‌های جدی منابع ارزی به خصوص در بخش صنعت مواجهیم و هرسال وزرای صنعت کشور برای افزایش سهمیه ارزی بخش تولید و تجارت به چانه زنی با بانک مرکزی می‌پردازند و فعالین بخش صنعت و معادن و تجارت کشور دل به وعده و وعیدهای مدیران صمت و بانک مرکزی در تخصیص ارزها می‌سپارند بسیار ضروری است که مدیریت منابع ارزی مورد توجه و تمرکز بیشتر دست اندرکاران مدیریتی و سیاستگذاران کشور قرار گیرد.

وی افزود: اختلاف نرخ ارز نیما و بازار آزاد در گذشته که اکنون به اختلاف نرخ بازار مبادله و بازار آزاد تغییر یافته از یک‌طرف و محدودیت‌های منابع ارزی از سوی دیگر و وجود امضاهای طلایی و سازوکارهای غیرشفاف اداری و سامانه‌ای از سوی دیگر سبب شده که فساد و رانت و سو استفاده در دستورکار کاسبان این شرایط قرار گیرد.

رئوف ادامه داد: این افراد متأسفانه با رصد شرایط و شناسایی موقعیت‌های مختلف و با بهره>> گیری از منافذ قانونی و ضعف مدیریت‌ها و ناکارآمدی سامانه‌ها وارد عمل شده و نهایت سو استفاده را از این شرایط نامناسب و در جهت خلاف منافع ملی کشور می‌برند.

>>واردات بی‌رویه نخ و پارچه و خروج هنگفت منابع ارزی

دبیر انجمن نساجی تصریح کرد: افزایش حجم واردات کشور به خصوص در بخش کالاهای انتهای زنجیره ارزش بیانگر همین واقعیت است که حمایت‌های یارانه ارزی ناشی از اختلاف نرخ ارز دولتی و بازار آزاد و ضعف‌های قانونی و بخشنامه‌ای و ناکارآمدی مدیریت سامانه‌های دولتی و عدم نظارت کافی در ثبت سفارشات و تخصیص ارزها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و بازارچه‌های مرزی و پیله>> وری و ته>> لنجی و عدم اجرای آئین نامه‌ها و قوانین و دستورالعمل>> های موجود در این مناطق شرایط دشواری را برای تولید کشور ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: نمونه بارز این شرایط در صنعت نساجی و پوشاک کشور به وضوح قابل ملاحظه است.

امامی رئوف گفت: واردات بی رویه و خروج مبالغ هنگفت ارز برای واردات نخ و پارچه از مبادی قانونی و غیرقانونی در>> سالهای اخیر نمونه بارزی از این عدم نظارت و مدیریت بر کنترل منابع ارزی است.

دبیر انجمن نساجی اضافه کرد: موضوعی که متأسفانه علیرغم پیگیری‌های متعدد تشکلهای بخش خصوصی به دلایل نامعلومی بی نتیجه مانده و نشان از حضور>> مافیاهای قدرتمندی در قاچاق و واردات این محصولات به کشور دارد.

وی ادامه داد: اخیراً نیز پس از طرح موضوع لزوم مدیریت منابع ارزی در جهت حمایت از واردات ماشین آلات به جای واردات پارچه در دیدار>> مقام معظم رهبری با فعالین اقتصادی به طور شگفت انگیزی به تکاپو افتاده تا مانع محدود سازی این روند رانتی اشتباه گردد.

امامی رئوف تاکید کرد: بسیار ضروری است نیروهای مردمی و متدین، وطن>> پرست و ملی و دلسوزان این مرز و بوم با درک شرایط جنگ اقتصادی به مقابله با این زیاده خواهان و کاسبان تحریم برخیزند و در جهت حمایت از تولید ملی و اشتغال هموطنان و رشد اقتصادی کشور به حمایت از سرمایه گذاری برای تولید و فروش محصول ایرانی به جای کالای وارداتی خارجی همت گمارند و مرز اعتقادی و ایدئولوژیکی و ملی خود با کاسبان تحریم را تفکیک کنند.

دبیر انجمن نساجی گفت: بدون تردید بخش قابل ملاحظه‌ای از منافع مادی و رانتی این حجم از قاچاق و واردات بی رویه پوشاک و منسوجات و نخ و پارچه تنها به جیب گروهی سودجو می‌رود که>> ازاین محل تریبون‌ها و افرادی را هم با فضاسازی و خبرپراکنی‌های جهت دار در حمایت از واردات سرگرم می‌کنند.

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها