به گزارش >>خبرنگار مهر، حجتالاسلاموالمسلمین ناصر رفیعی ظهر یکشنبه در حرم بانوی کرامت اظهار کرد: سوره توبه با توجه به ویژگیها و موضوعات متنوع خود، کاملاً با نیازهای فکری جامعه کنونی سازگاری دارد و میتواند برای شرایط امروز بسیار مفید باشد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه سوره توبه بدون بسمالله آغاز شده و با دارا بودن چهارده نام مختلف به خاطر تنوع موضوعیاش شناخته میشود، تصریح کرد: این سوره بهعنوان آخرین سوره نازلشده بر پیامبر اسلام (>>ص)، دارای مباحث مهمی چون مقاومت، دفاع از مظلوم، مبارزه با استکبار و جنگ نرم است که همچنان برای دنیای امروز اهمیت بسیاری دارند.
وی ادامه داد: داستانهایی مانند جنگ >>تبوک بهعنوان نماد مقاومت، جنگ >>حنین، حضور پیامبر (>>ص) در غار >>ثور، ماجرای مسجد >>ضرار و دیگر اقدامات دشمن در قالب جنگ نرم، همگی در این سوره مطرح شدهاند و علاوه بر این، آیاتی از فضائل امیرالمؤمنین علی (>>ع) نیز در سوره توبه آمده است.
رفیعی اضافه کرد: ۱۵ آیه از این سوره به احکام فقهی اختصاص دارد و طبق روایات، کسی که سورههای توبه و انفال را ماهی یک بار قرائت کند، نهتنها از نفاق مصون میماند بلکه در صف شیعیان واقعی امیرالمؤمنین (>>ع) قرار خواهد گرفت.
استاد حوزه علمیه قم گفت: سوره توبه که در فاصله بین فتح مکه و >>حجه >>الوداع نازل شد، حکم مهمی را درباره منع مشرکان از طواف خانه خدا ابلاغ کرد.
وی با اشاره به مأموریت ابلاغ سوره برائت تصریح کرد: پیامبر اسلام (>>ص) ابتدا این وظیفه را به ابوبکر سپردند اما بر اساس بیش از هفتاد روایت معتبر از منابع شیعه و اهل سنت، جبرئیل فرمان الهی آورد که این مأموریت باید توسط یکی از اهلبیت پیامبر انجام شود. بنابراین پیامبر (>>ص) این وظیفه را به امیرالمؤمنین علی (>>ع) محول کردند.
رفیعی در ادامه به نقل از مرحوم شیخ صدوق در کتاب خصال اشاره کرد که سعد بن >>معاذ پنج ویژگی برجسته علی (>>ع) را چنین برمیشمارد؛ ابلاغ سوره توبه، فتح خیبر، بستهشدن همه درهای خانهها به مسجدالنبی جز درِ خانه علی (>>ع)، حدیث منزلت و ماجرای غدیر خم.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: سوره توبه بهصورت تدریجی نازل شده و ده آیه نخست آن توسط خود امیرالمؤمنین علی (>>ع) به مشرکان ابلاغ شده است.
وی شرک را به یک ویروس تشبیه کرد و گفت: مقابله جدی و بدون تعارف با آن ضروری است؛ به همین دلیل آیات ابتدایی این سوره برخورد قاطعانهای با مشرکان دارد.
رفیعی خاطرنشان کرد: خداوند در آیات آغازین سوره توبه دستور میدهد پیامبر اسلام (>>ص) اعلام کند که خداوند از مشرکان بیزار است و هرکس بر شرک خود اصرار >>ورزد، بداند که توان ایستادگی در برابر خداوند را نخواهد داشت و سرانجام در قیامت گرفتار عذاب الهی خواهد شد.