به گزارش خبرنگار >>خبرگزاری مهر، نشست صمیمی آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور با اساتید و طلاب حوزه علمیه قم، در سالن همایشهای مدرسه عالی >>دارالشفاء قم برگزار شد.
در ادامه، مدیر حوزههای علمیه در سخنانی، شعار حوزویان در آستانه تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله را «>>انّا علی >>العهد» اعلام کرد و گفت: شعار همه ما این است که بر پیمان مقاومت و گفتمان انقلاب اسلامی ایستادهایم. این پیام فیضیه و >>دارالشفاء به همه مردم شریف مقاومت و حزبالله سرافراز است.
وی با تاکید بر اینکه پیام فیضیه و قم به مقاومت و تشییعکنندگان سید مقاومت این است که حوزویان در درس و تبلیغ و تلاش خود بر عهد و پیمان الهی استوار خواهند ماند، افزود: فیضیه و قم بر عهد بیش از شصت ساله خود با امام شهدا، اسلام عزیز، انقلاب و نظام اسلامی، ولایت فقیه و به عهد خود با مقاومتِ سرافراز ایستاده است.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: مستکبران عالم و همه بدخواهان و مغرضان داخلی و خارجی شک نکنند که حوزه علمیه قم به فضل الهی، حوزهای استوار و با صلابت و پولادین بوده، هست و خواهد بود.
>>«>>انا علی >>العهد» شعار حوزه و روحانیت
آیتالله اعرافی با اشاره به اینکه «>>انا علی >>العهد» شعار همه روز و همه سال حوزه بوده و خواهد بود، گفت: برخیها از کاروان «>>انا علی >>العهد» جدا شدند و فرو افتادند، اما این کاروان نورانی و انقلابی و کاروان شهادت و ایثار در راه خدا، با نورانیت و شتاب به راه خود ادامه خواهد داد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه همه طلاب حوزه مشتاق حضور در صفوف تشییعکنندگان سید مقاومت بودند و به دلیل محروم ماندن از فیض این حضور احساس سنگینی فوقالعادهای میکنند، گفت: من بارها در >>ضاحیه از شب تا صبح با >>شهیدسیدحسن نصرالله گذراندم و خاطرههای شیرین و درسهای آموزنده زیادی از او به یاد دارم.
آیتالله اعرافی، شهید سیدحسن نصرالله را شخصیتی آگاه، شجاع، حکیم، بیدار، هوشیار، استوار، خوشخلق، جذاب و تأثیرگذار دانست که در پرتو اندیشه امام خمینی (ره) و گفتمان انقلاب اسلامی و راهبری رهبر انقلاب اسلامی، معادلات منطقه را تغییر داد.
>>نمایش عزم و اراده و صلابت در نمایشگاه بزرگ بیروت
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه امروز جهانی از ظلم و ستم و استکبار در برابر سید مقاومت بسیج شدهاند، افزود: آنان بدانند که ضربهها ما را مقاومتر میکند و حزبالله و حماس و مقاومت پایدارتر و استوارتر از قبل به یاری خداوند به راه خود ادامه خواهند داد و این عزم و اراده و صلابت در نمایشگاه بزرگ بیروت به منصه ظهور خواهد رسید.
آیتالله اعرافی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان گفت: ما با گذر از ماههای رجب و شعبان و در آستانه ورود به ضیافتالله و ماهی هستیم که از هر سوی آن فیض الهی و فتوحات غیبی جاری و ساری است.
مدیر حوزههای علمیه تاکید کرد: سنت بزرگان حوزه در استقبال از ماه رمضان، آمادهسازی و پاکسازی درون و استقبال با همه وجود از این ماه عظیم و ورود به دروازههای نور رمضان بوده است.
وی با بیان اینکه کار علما و طلاب آنگاه استقامت مییابد که بر بنیاد علمِ استوار و اخلاق و معنویتِ والا قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: این معنویت در پرتو انوار نیمهشب، دعاها و مناجاتها و در پرتو ماه رمضان و عبادتها تجلی میکند.
آیتالله اعرافی، ماه رمضان را با قطع نظر از روزه دارای شرافت ذاتی حتی برای آنان که از روزه معذورند دانست و گفت: ماه رمضان موضوعیت و اصالت دارد. شبها و روزها و دعاها و مناجاتهای ماه رمضان، دروازههای گشوده به عالم غیب و ملکوتاند. ماه رمضان ذاتاً شکوه و جلال دارد و در کنار آن روزه به عنوان یک عبادت فوقالعاده ممتاز به ماه رمضان جایگاه برتر بخشیده است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه روزه و >>صیام مانند همه عبادتها شکل و باطن و لایههای تودرتو و اعماق و ژرفای گستردهای دارد، گفت: هنر ما باید آن باشد که از لایههای روئین عبادتهایی مانند روزه بگذریم و به اعماق آن برسیم.
آیتالله اعرافی با اشاره به اینکه >>صیامالقلب جانمایهی >>صیامِ بدن و اعضا و جوارح است، گفت: اگر توانستیم از این لایههای >>صیام به اعماق آن عبور بکنیم و قلب و روحمان که فرمانده اصلی ماست را پایش و مراقبت تام بکنیم، آنگاه ما اهل روزه هستیم.
حوزههای علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهمترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات و انحرافات و کجرویها بودهاند.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه در روزهای پایانی ماه شعبان نیازمند این آمادگی و آمادهسازی هستیم، گفت: اساتید و طلاب باید هم خودشان و هم شاگردان و مخاطبانشان را با این دروازههای نور و لایههای پنهان و عمیق رمضان و روزه آشنا کنند.
>>امام خمینی (ره) فرزند حوزه است
آیتالله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبت سوم اسفند سالروز صدور منشور روحانیت امام خمینی (ره)، گفت: ما امام را همچنان نمیشناسیم و بلندای فکر ایشان ناشناخته است، اما این مایه افتخار ماست که از میان حوزه علمیه امامی برخاست که جهان را تحت >>الشعاع وجود خود قرار داد.
مدیر حوزههای علمیه با تاکید بر اینکه همه سخنان و مواضع امام خمینی (ره) راهگشا و الهامبخش است، به ارائه سیمای علمی، معنوی، عرفانی، اجتماعی و مردمی روحانیت در منشور روحانیت پرداخت و گفت: امام راحل در بخشی از این منشور فرمودند تردیدی نیست که حوزههای علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهمترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات و انحرافات و کجرویها بودهاند.
آیتالله اعرافی افزود: به فرموده امام راحل، علمای بزرگ اسلام در همه عمر خود تلاش کردهاند تا مسائل حلال و حرام الهی را بدون دخل و تصرف ترویج نمایند. اگر فقهای عزیز نبودند معلوم نبود امروز چه علومی به عنوان علوم قرآن و اسلام و اهلبیت (>>ع) به خورد تودهها داده میشد.
>>صدها سال است که روحانیت تکیهگاه محرومان بوده است
مدیر حوزههای علمیه به ذکر ادامه بیانات امام (ره) پرداخت و گفت: صدها سال است که روحانیت تکیهگاه محرومان بوده است و همیشه مستضعفان از کوثر زلال معرفت فقهای بزرگوار سیراب شدهاند. از مجاهدات علمی و فرهنگیِ آنان که به حق از جهاتی از >>دماء شهدا برتر است که بگذریم، در هر عصری از اعصار برای دفاع از مقدسات دینی و میهنی خود ملالتها و تلخیهایی متحمل شدهاند. اینها بخشی از بیانات امام راحل در خصوص روحانیت است.
>>قدردانی از اساتید و طلاب
آیتالله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از اساتید و طلابی که نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه کردند، گفت: این سخنان ما را به زوایای گوناگون رسالتهای حوزه، کاستیها و چالشها آگاهتر کرد و موجب آشنایی بیشتر مسئولین حوزه با پیشنهادها و ایدههای اساتید و طلاب میشود.
مدیر حوزههای علمیه تاکید کرد: تمامی پیشنهادها و انتقادها دریافتی در این جلسه و سایر جلسات مشابه در حد توان مورد توجه همکاران در مدیریت حوزه قرار میگیرد و عزم و اراده بر اهتمام به افکار و اندیشهها و ایدههای دریافتشده و تلاش برای توجه به اجرای آنهاست. البته تاکنون به این مسائل پرداخته شده است و از این پس هم توجه بیشتری خواهد شد.
آیتالله اعرافی در بخش پایانی به ارائه پاسخ دغدغهها، پیشنهادها و مسائل اساتید و طلاب پرداخت.