به گزارش>> خبرگزاری مهر، یوسف یوسفی اظهار کرد: این تعداد واحد تولیدی و صنعتی به عنوان صنعت آلاینده مشمول اخذ عوارض آلایندگی هستند که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته >>اند.
وی ادامه داد: هر سه ماه یکبار تمامی واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی استان به منظور شناسایی و منشأ >>یابی آلودگیها، مورد بازرسی و پایش قرار میگیرند و در صورت داشتن خروجی هوا و فاضلاب به منابع پذیرنده، از آنها نمونهبرداری و آنالیز آزمایشگاهی انجام میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در صورت آلایندگی (پس از تطبیق با استانداردهای زیست محیطی)، در ابتدا برای واحد آلاینده اخطاریه زیست محیطی صادر میشود و در صورتی که واحد تولیدی، صنعتی و خدماتی در مهلت تعیین شده اهتمام لازم را برای رفع آلودگی نداشته باشد و آلودگی آن استمرار یابد، علاوه بر آن که واحد آلاینده در صنایع مشمول عوارض آلایندگی قرار خواهند گرفت، به مراجع قضائی معرفی خواهد شد.
وی تاکید کرد: در سال گذشته در مجموع ۵۹۷ واحد آلاینده زیست محیطی شناسایی و میزان عوارض آلایندگی دریافت شده در استان بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که آن ۲۹۰ میلیارد آن توسط شهرداری و فرمانداریهای اراک، شازند و >>خنداب دریافت شده است.
وی تاکید کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی آمادگی دارد واحدهای صنعتی، خدماتی آلاینده را در صورتیکه برنامه اجرایی و اهتمام لازم برای رفع آلایندگی داشته باشند، برای دریافت تسهیلات به منظور ایجاد زیرساختهای لازم رفع آلودگیها مانند ایجاد >>فیلتراسیون هوا و سیستمهای تصفیه فاضلاب به صندوق ملی محیط زیست معرفی کند.
یوسفی گفت: بر اساس گزارشات کارشناسی و سوابق پایش >>خوداظهاری و >>غیرخوداظهاری صنایع که در بازه زمانی سه ماه تهیه میشود، ۶۸۱ واحد آلاینده از ابتدای سال تاکنون در فهرست صنایع آلاینده این استان قرار گرفت.