پنج‌شنبه، 26 تیر، 1404

کلید سلامت روده‌ها

به گزارش>> >>خبرنگار مهر به نقل از >>هلث دی نیوز، در این مطالعه، >>میکروبیوم >>های روده بیش از ۱۲۰۰۰ نفر در ۴۵ کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد افرادی که سطوح بالاتری از باکتری مفید روده به نام Faecalibacterium دارند، دارای باکتری‌های مضر کمتری مانند E.coli هستند.

«الکساندر >>آلمیدا»، محقق ارشد از دانشگاه کمبریج، می‌گوید: «نکته اصلی مطالعه ما این است که >>میکروبیوم روده نقش مهمی در کاهش رشد باکتری‌های بالقوه مضر در روده دارد، و به نظر می‌رسد این تأثیر ممکن است از طریق رژیم غذایی تعدیل شود.»

باکتری >>فکالیباکتریوم در غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات، لوبیا و غلات کامل رشد می‌کند. این باکتری اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می‌کند، ترکیباتی که برای سلامت روده مفید هستند.

تحقیقات نشان داده >>اند که وجود پایین‌تر این باکتری‌ها با بیماری‌های گوارشی مانند بیماری التهابی روده مرتبط هستند.

دکتر «والتر >>ویلت»، استاد دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، در بیانیه‌ای گفت: «شواهد واقعاً محکمی وجود دارد که فیبر به دیابت، کنترل وزن و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند».

به گفته >>ویلت، بزرگسالان روزانه به حدود ۳۰ گرم فیبر نیاز دارند.

برخی از مواد غذایی با فیبر بالا عبارتند از:

• غلات سبوس دار شیرین نشده (۱۴ گرم در ½ فنجان) در مقابل غلات جو دوسر تست شده (۳ گرم در هر فنجان)

• لوبیا (۱۳.۲ گرم در هر فنجان) در مقابل مارچوبه (۲.۹ گرم در هر فنجان)

• دانه کدو تنبل (۵.۲ گرم در هر اونس) در مقابل فندق (۲.۸ گرم در هر اونس)

• تمشک (۸ گرم در هر فنجان) در مقابل >>بلوبری (۳.۶ گرم در هر فنجان)

به گفته محققان، یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است از روده بزرگ محافظت کند.

5 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها