به گزارش >>خبرگزاری مهر به نقل از >>ایفدانا، مهدی پیر صالحی، ارتباط مستقیم محصولات حلال با سبک زندگی اسلامی و تأثیر آن بر سلامت جسمانی و روانی افراد را مورد اشاره قرار داد و گفت: >>مقام معظم رهبری در سیاستهای ابلاغی خود، بر اهمیت سبک زندگی اسلامی و به تبع آن، توجه به سلامت در تمام جنبههای زندگی تأکید دارند. این نگرش به طور مستقیم با موضوع حلال در حوزههای مختلف محصولات، از جمله دارو، مکملها، غذا و آشامیدنی، محصولات آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی هم ارتباط دارد.
وی با اشاره به ۶ هزار میلیارد دلار گردش مالی جهانی محصولات حلال، افزود: این بازار شامل کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی و برخی از صادرکنندگان بزرگ غیر اسلامی مانند انگلستان، چین و آمریکا است.
>>پیرصالحی تأکید کرد: این بازار گسترده، فرصت عظیمی برای ایران است، اما متأسفانه تاکنون نتوانسته >>ایم به طور مؤثر از این ظرفیت بهرهبرداری کنیم. بسیاری از کشورهای دیگر در حال برنامهریزی برای افزایش سهم خود از این بازار هستند، اما در ایران انسجام و هماهنگی لازم برای بهرهبرداری از این فرصت بزرگ وجود ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: محصولات سلامتمحور حلال تنها در حوزه بهداشت و تغذیه محدود نمیشوند، بلکه نمادی از فرهنگ و ارزشهای اسلامی هستند که میتوانند در سطح جهانی تأثیرگذار باشند. ایران با توجه به جایگاه استراتژیک خود در میان کشورهای مسلمان و ظرفیتهای علمی و دینی غنی، میتواند در این عرصه پیشگام باشد.
وی بر لزوم ایجاد سازوکارهای نظارتی و تحقیقاتی برای محصولات حلال تأکید و تصریح کرد: تمامی فعالیتها و تولیدات مرتبط با محصولات حلال باید تحت ضوابط دقیق و شفاف قرار گیرد تا اعتماد عمومی و جهانی به این محصولات حفظ شود. ایران باید با مدیریت صحیح، علاوه بر حفظ شأن و جایگاه موجود در این حوزه، به گسترش و بهبود کیفیت این محصولات نیز توجه ویژهای داشته باشد.