جمعه، 20 تیر، 1404

راهکار طب ایرانی برای مبتلا نشدن به بیماری‌های تنفسی

مریم مقیمی کارشناس طب ایرانی در >>گفتگو با خبرنگار مهر، >>راجع به پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در طب ایرانی گفت: در طب ایرانی ابتدا به پیشگیری توجه شده و بعد درمان آغاز می‌شود. در این فصل آنفولانزا >>به خصوص در شهرهای بزرگ خیلی شایع شده است. بنابراین از راه‌های پیشگیری از مبتلا >>نشدن به آنفولانزا بهبود در خواب، اصلاح عادات غذایی و اصلاح سبک زندگی است.

مقیمی در ادامه گفت: یکی از عاداتی که در بیشتر >>افراد به چشم می‌آید به موقع و کافی نخوابیدن است. در بحث راه‌های پیشگیری ابتدای امر باید خواب فرد را اصلاح کنیم یعنی فرد دیر به خواب نرود و صبح زود از خواب بیدار شود. خواب >>مناسب و >>کافی روند >>هضم را بهبود بخشیده و به >>سلامت و شادابی بدن کمک می‌کند. مورد بعدی در >>مبحث پیشگیری مورد بعدی اصلاح عادات مخرب غذایی است یعنی پرهیز از خوراکی‌هایی مانند ماکارونی، >>اولویه، فست‌فود که هضم دشواری دارند.

وی افزود: طب ایرانی اعتقاد دارد که بدن یک هوش مدبر دارد و این هوش مدبر می‌داند که چه زمانی بدن در سلامتی، چه زمانی بدن در وضعیت بیماری بوده و چگونه باید با بیماری مقابله کند. >>بدن اگر مقاوم باشد می‌تواند با ویروس‌ها و بیماری‌های مختلف مبارزه کند. خیلی اوقات شاهد بوده‌ایم که در خانواده‌ای یک یا دو نفر دچار مریضی نمی‌شوند و این دقیقاً به دلیل مقاوم بودن >>بدن آن‌ها در برابر انواع بیماری‌ها است.

مقیمی افزود: مواد غذایی که به مقاومت بدن کمک می‌کند در برنامه غذایی >>افراد باید گنجانده شود. حریر بادام، شیر بادام، شله‌زرد، شیر برنج، شیره انگور، دارچین، کدو حلوایی، سیب، به و عسل مواد غذایی هستند که استفاده >>بیشتر آن در فصول سرد با توجه به شیوع آنفولانزا توصیه شده تا مقاومت بدن را بالا >>برده و نوعی >>راه حل پیشگیری از >>ابتلاء به آنفولانزا به شمار می‌رود.

کارشناس طب ایرانی ادامه داد: اگر فردی پیشگیری انجام نداد و به آنفولانزا مبتلا شد، برای اینکه بهبودی زودتر صورت گیرد باید از >>سوپ پر پیاز و سیر استفاده کند. پیاز و سیر خاصیت ضدعفونی کننده و ضد ویروس دارند و در بهبود آنفولانزا بسیار کمک کننده هستند؛ علاوه بر استفاده از پیاز و >>سیر داخل >>سوپ می‌توان از سبزیجات مختلف اعم از اسفناج، شلغم، جعفری و هویج استفاده کرد. همچنین خوردن خورشت الو اسفناج ضد یبوست بوده و در دفع مواد زائد از بدن کمک کننده است.

وی افزود: این مواد غذایی اگر جز روتین زندگی >>افراد شود احتمال >>ابتلای آنان به انواع بیماری‌ها >>به خصوص آنفولانزا کمتر خواهد شد. در طب ایرانی یکی از راه‌های >>ضدعفونی کردن محیط خانه استفاده از سیر، پیاز و نارنج در مکان‌های مختلف خانه است، یعنی پیاز یا نارنج را چهار >>برش زده و در جاهای مختلف خانه قرار دهد این خود نوعی ضد عفونی کننده است که اغلب مردم به آن دسترسی دارند.

مقیمی در ادامه گفت: راهکار بعدی اسپری >>سرکه و گلاب رقیق شده برای ضد عفونی کردن وسایل است که به طور مخلوط یا جدا شده از هم قابل استفاده خواهد بود. >>سرکه و گلاب خاصیت ضد عفونی کننده دارند و فرد بیمار می‌تواند >>سرکه را روی سطوحی که با آن تماس داشته اسپری کرده تا آلودگی به >>افراد دیگر >>دکه با آن وسیله تماس دارند انتقال پیدا نکند. اسپری سرکه یا گلاب را هر ۱۲ ساعت یک‌بار باید تعویض کرد.

وی اذعان کرد: مبحث بعدی در تشدید آنفولانزا می‌تواند بحث استرس و نگرانی‌های شدید در گرفتن بیماری و >>مریض شدن باشد، یعنی استرس در سیستم ایمنی بدن تأثیر گذاشته و آن را ضعیف می‌کند. همچنین در هنگام بیماری نیز به >>بدن اجازه بهبودی نداده و بیماری مدت زمان بیشتری در بدن باقی خواهد ماند.

مقیمی تصریح کرد: فردی که به آنفولانزا مبتلا شده است باید سبک غذایی خود را تغییر داده و در مدت زمان بیماری از غذاهای قوی، سالم با هضم آسان استفاده کند. استفاده از >>بعضی مواد غذایی مانند حریره بادام به یک‌باره در >>افراد بیمار اشتباه بوده و باید در طول روز استفاده شود؛ >>به خصوص کسانی که دچار تهوع می‌شوند بهتر است حجم زیادی از مواد غذایی را >>یک‌باره مصرف نکنند.

وی اظهار داشت: افرادی که در زمان بیماری سرفه‌های خشک شدید دارند از حریر بادام برای صافی گلو استفاده کرده و تا زمان بهبودی کامل از گلاب مصرف نکنند. برای درمان سرفه و خشکی گلو دم‌کرده آویشن، بابونه و پونه مفید است و به دلیل آنتی‌بیوتیک طبیعی داخل گیاهان دارویی عفونت را از بین می‌برد.

کارشناس طب ایرانی بیان کرد: اگر >>افراد باردار به آنفولانزا مبتلا شدند توصیه ما این است برای جلوگیری از >>خلط، عفونت و تقویت ریه‌ها از حریر بادام و >>سوپ پر پیاز >>اتفاده کرده و >>به هیچ عنوان از آویشن، بابونه و >>پونه استفاده نکنند؛ زیرا استفاده این گیاهان در زمان بارداری باعث خونریزی، >>سقط و زایمان زودرس در فرد می‌شود.

مقیمی خاطرنشان کرد: آنفولانزا باعث تب در بدن >>افراد می‌شود و توصیه می‌کنیم افرادی که تب دارند از دم‌نوش بنفشه، دم‌نوش >>اناب و دم‌نوش زعفران برای پایین آوردن تب استفاده کنند. همچنین کودکانی که به آنفولانزا مبتلا هستند برای اینکه با خوردن داروهای گیاهی تلخ اذیت نشوند، والدین یک برگ کاهو را چند >>ساعت داخل یخچال نگهدارند تا خنک شود و بعد روی شکم >>به خصوص در سمت راست شکم کودک مالیده شده تا در کنار داروهای شیمیایی به بهبودی کودک سرعت ببخشد.

5 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها