مجتبی مقداری مدیر پروژه شرکت دانش بنیان شرکت ره >>آوران آینده دریا (راد) در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت این شرکت در حوزه طراحی و سیستم توازن شناورها گفت: این شرکت دانش بنیان در حوزه طراحی، ساخت و نصب سیستمهای مدیریت آب توازن کشتیها فعالیت دارد و توسط گروهی از مهندسان نخبه و مجرب در سال ۱۳۹۶ تاسیس شده است.
وی افزود: سیستم مدیریت آب توازن نوین معرفی شده توسط شرکت >>راد قادر به گندزدایی و >>ضدعفونی کردن ارگانیسمهای مهاجم در آب ذخیره شده کشتی به کمک محلولهای زیست کش است.
مقداری ضمن بیان این مطلب که این شرکت با بهره >>گیری از فناوریهای نوین نسبت به تولید دستگاه تصفیه آب توازن برای شناورها از طریق فرآیندهای الکتروشیمی اقدام کرده است، خاطرنشان کرد: کشتیها >>به منظور >>جابه جایی کالاهایی از قبیل نفت، مواد معدنی و کانتینرها نیازمند بهره >>گیری از سیستمهای متعددی جهت حفظ ثبات کشتی و قابلیت مانور آن در طول سفر هستند که یکی از این >>سیستمها آب توازن بوده که >>بر اساس آن کشتیها در هر دو حالت بدون حمل بار و تخلیه بخشی از بار در بندر، آب توازن را باید >>به منظور عملکرد مؤثر و بی >>خطر >>کشتی برداشت کنند.
این فعال >>فناور خاطرنشان کرد: آب توازن، آبی است که >>به منظور کنترل اختلاف آبخور و فشارهای وارده بر یک کشتی و ثبات آن توسط مجرای آبگیری که در >>کناره و ته کشتی قرار دارد و به کمک پمپهای مخصوص برداشت میشود. آب توازن حاوی ارگانیزمهای متنوعی از باکتریها، ویروسها، گیاهان و موجودات ساحلی است. این آب عموماً توسط کشتیها طی مسافتهای طولانی حمل میشود و متعاقباً به هنگام تخلیه، گونههای متخاصم، باکتریها و >>کودهایی را به اکوسیستم جدید معرفی میکند که میتواند منجر به آلودگی >>آبها شود.
وی در ادامه تصریح کرد: تخریب سیستمهای دریایی و آبهای سطحی موجب بروز صدمات غیرقابل جبرانی به محیط زیست میشود که این موضوع موجب نگرانی دولتها و مردم شده است و توجه به ایمنی محیط زیست به ویژه اکوسیستم دریاها را بیش از پیش نمایان میسازد، از این رو >>به منظور مدیریت و مقابله با آن لازم است دولتها در سطح ملی و بین المللی در این خصوص اقدام و >>مشارکت کنند. این در حالی است که امروزه به دلیل استفاده زیاد از دریا و تنوع و سرعت تخلیه مواد آلاینده به دریا، از توان >>خودپالایی اکوسیستمهای دریایی کاسته شده است.
وی ضمن بیان این مطلب که ازجمله مهمترین کنوانسیونهای مربوط به ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست دریایی که ایران نیز به آن ملحق شده، مدیریت آب توازن کشتیها و رسوبات است، گفت: مطابق کنوانسیون مدیریت آب توازن، کشتیها باید همگی از فناوری تصفیه آب توازن مورد تایید و استاندارد جهانی استفاده کنند.
مدیر پروژه این شرکت دانش بنیان بیان کرد: >>در حال حاضر با مجموعه کشتیرانی ۳ پروژه در دست اقدام داریم که ۶۰ درصد آن انجام شده و۴۰ درصد باقی مانده است. از آنجا که قراردادهای ما بین المللی و ارزی است، این محصول در واقع صادراتی محسوب میشود و از خروج ارز هم جلوگیری میکند.