به گزارش >>خبرگزاری تسنیم، ورزش ایران در کمتر از یک ماه آینده انتخابات 5 فدراسیون را در پیش خواهد داشت. بر این اساس قرار است انتخابات فدراسیونهای بدنسازی 11 تیر، نجات غریق 22 تیر، کاراته 28 تیر، اسکی 30 تیر و موتورسواری و اتومبیلرانی 6 مرداد برگزار شود؛ انتخاباتی که هر کدام از آنها چالشهای خاص خودشان را دارند.
یکی از مسائلی که در روزهای اخیر نمایان شده، اتفاقاتی است که در فرآیند انتخابات برخی از این فدراسیونها رخ میدهد که از جمله آنها میتوان به بدنسازی و کاراته اشاره کرد. روز قبل از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به ایران، مسابقاتی زیر نظر فدراسیون بدنسازی برگزار و باعث شد که 70 باشگاه به مجمع این رشته اضافه شوند تا بدین ترتیب، تعداد اعضای مجمع بدنسازی به عدد 158 برسد؛ آن هم یکشبه.
در فدراسیون کاراته نیز با انصراف 5 عضو اصلی و سه عضو علیالبدل کمیسیون ورزشکاران، شائبه عدم حضور نمایندگانی از این کمیسیون در مجمع انتخاباتی مطرح شده و حاشیههایی را برای این رشته به وجود آورده است. پیش از این نیز در دو سه فدراسیون دیگر از جمله نجات غریق و موتورسواری اتفاقات مشابهای رخ داده و اعمال سلیقههایی شده بود که بعضاً شائبه مهندسی انتخابات را تقویت میکرد.
اینها نشانههای نگران کنندهای برای صحت و سلامت انتخابات فدراسیونها محسوب میشود. وزارت ورزش چندی قبل تصمیم گرفت که ثبتنام مجامع انتخاباتی فدراسیونها به صورت الکترونیکی انجام شود تا با اعلام این نهاد به «شفافیت، صرفهجویی در هزینه، دقت بالاتر و قانونمداری» کمک کرده و از اتلاف وقت و حتی مهندسی جلوگیری کند، اما با اتفاقاتی که اخیراً رخ داده، نوعی حرکت به سمت مهندسی کردن انتخابات از سوی فدراسیونهای مربوطه دیده میشود. اگر قرار بود شرایط اینگونه سلیقهای پیش برود پس چه لزومی به انتصاب سرپرست و طی شدن این همه پروسه بود؟ اینجاست که وزارت ورزش باید نقش نظارتی خود را ایفا کند.
ادامه قدم برداشتن در این مسیر، میتواند وزارت ورزش را با حاشیهها و چالش بزرگی مواجه کند. در واقع کوچکترین ابهام و بیقانونی، میتواند راه را برای شکایت اعضای مجمع و نامزدها باز کند و این همان چیزی است که در سالهای گذشته در برخی از فدراسیونها رخ داد و منجر به ابطال انتخابات شد.
مسائل اخیر از جمله اضافه شدن ناگهانی 70 عضو به مجمع بدنسازی و آنچه در کاراته رخ داده، باید به طور کامل و دقیق شفافسازی شود. اینکه وزارت ورزش که باید همه توان خود را صرف آمادهسازی برای حضور در رویدادهای بزرگی همچون بازیهای کشورهای اسلامی، بازیهای آسیایی و در نهایت المپیک 2028 کند، بخشی از توانش را به حاشیههای انتخابات فدراسیونها اختصاص دهد، قطعاً شرایط خوبی نیست و میتواند به ورزش ایران ضربه بزند.
انتهای پیام/