به گزارش گروه رسانههای >>خبرگزاری تسنیم، در یک ماه اخیر شرایط داخلی و خارجی برای رژیم صهیونیستی به شکل ملموسی تغییر یافته است، بهگونهای که این رژیم را در مقطعی ویژه و خاص قرار داده است.
ادامه جنگ غزه، منجر به آن شده است دور جدید و بیسابقهای از فشار کشورهای جهان خصوصا اروپا و آمریکا علیه این رژیم آغاز شود.
از سوی دیگر، سیاستهای منفعت طلبانه نتانیاهو منجر به فاصله گیری دولت ترامپ از دولت نتانیاهو و اختلافات جدی میان دو طرف در رابطه با مسائل منطقهای شده است.
از سوی دیگر، به دلیل فشارهای خارجی، خصوصا از سوی کشورهای اروپایی، اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی به سطح بیسابقه و شدیدی رسیده است، به گونهای که اپوزیسیون دولت نتانیاهو، برای تحت فشار قرار دادن نخست وزیر این رژیم، عملا به نسل کشی و جنایت در جنگ غزه اذعان میکنند.
همچنین چالشهای سیاسی داخلی رژیم، دولت ائتلافی نتانیاهو را در آستانه انحلال و سقوط قرار داده است.
در رابطه با جنگ غزه نیز نارضایتیها نسبت به روند فعلی جنگ و استمرار ناکامی در دستیابی به اهداف منجر به شکلگیری نارضایتی گسترده در ساختار نظامی و امنیتی این رژیم شده، به گونهای که روند نافرمانی، اعتراض و فرار از خدمت نیروهای ذخیره ارتش این رژیم، روندی تصاعدی داشته است که در نوع خود، بحرانی جدی محسوب میشود.
>>خشم کشورهای اروپایی و تهدید رژیم صهیونیستی به تحریم
در روزهای گذشته، سه کشور انگلیس، آمریکا و فرانسه با امضای بیانیهای مشترک، نسبت به گسترش عملیات نظامی رژیم صهیونیستی هشدار دادند و آن را در تضاد با حقوق بینالملل بشردوستانه دانستند.
در این بیانیه همچنین تأکید شده که سطح رنج انسانی در غزه «غیرقابل تحمل» است و اگر حملات اسرائیل متوقف نشود، باید در انتظار تحریم باشد.
در واکنش به این بیانیه، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی که حاکی از خشم آشکار او نسبت به مواضع جدید کشورهای غربی است، کییر استارمر نخستوزیر انگلیس، امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه و مارک کارنی، نخستوزیر کانادا را به ایستادن در سوی اشتباه انسانیت متهم کرد و مدعی شد بیانیه اخیر سه رهبر غربی درباره وضعیت انسانی در غزه و انتقاد از تداوم عملیات نظامی اسرائیل، موجب تقویت آنچه تروریسم خواند، شده است.
ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه تائید کرد که این کشور بررسی تحریمها علیه اسرائیل از سوی شورای همکاری در اتحادیه اروپا را تأیید میکند.
دولت انگلیس نیز اعلام کرد که مجموعهای از اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه این مسئله تعداد دیگری از کشورهای اروپایی نیز به صف تهدید و بررسی اقدامات تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی پرداختند که منجر به شکلگیری موج جدی از فشارهای خارجی علیه این رژیم در صحنه تحولات بین المللی شده است.
این فشارها تا جایی ادامه داشته است که تعدادی از کشورها اروپایی، در روزهای اخیر اعلام کرده اند که به دنبال به رسمیت شناختن کشور فلسطین میباشند.
اسرائیل کاتس وزیر امور خارجه این رژیم نیز با ابراز خشم از تصمیم و اعلام مواضع برخی از کشورهای اروپایی درباره به رسمیت شناختن کشور فلسطین گفت: به هرگونه بهرسمیت شناختن یکجانبه دولت فلسطینی با اعمال حاکمیت بر کرانه باختری پاسخ داده خواهد شد.
>>نادیده گرفته شدن نتانیاهو و دولت آن از سوی ترامپ
منفعت طلبی و زیادهخواهی بنیامین نتانیاهو در دنبال کردن اهداف خود به گونهای است که نه تنها مخالفان داخلی وی، بلکه دولت ترامپ را به این نتیجه رسانده است که برای پیشبرد مسائل مستقیما و مستقل از دولت نتانیاهو وارد عمل شود، که از مهم ترین مصادیق آن، مذاکره مستقیم آمریکا با جنبش مقاومت اسلامی حماس برای آزادی یکی از اسرای صهیونیست و فشار بر دولت رژیم برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه در ازای آزادی اسیر صهیونیست و همچنین توافق با انصارالله برای پایان درگیری و عقب نشینی از دریای سرخ، بدون اطلاع سران رژیم صهیونیستی، منجر به آشکار شدن شکاف جدی میان دولت نتانیاهو و ترامپ در پیشبرد سیاستهای منطقهای شده است.
کارشناسان و رسانهها خارجی و عبری زبان، نقطه اوج این اختلاف را، سفر منطقهای ترامپ به غرب آسیا است، عنوان میکنند، سفری که در آن رئیس جمهور آمریکا به دلیل نارضایتی از دولت نتانیاهو، حاضر به سفر و ورود به سرزمینهای اشغالی نشد.
وضعیت این اختلاف بهگونهای شده است که نشریه پولیتیکو به نقل از چند مسئول آمریکایی گزارش داد که در حال حاضر روابط دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو در وضعیت متشنجی قرار دارد، وضعیتی که به دلیل اختلاف نظرهای عمیق درباره نحوه مواجهه با بحرانهای منطقه غرب آسیا شکل گرفته است.
>>تشدید موج فشار اپوزیسیون دولت نتانیاهو برای پایان جنگ
همزمان با تشدید فشارهای خارجی علیه رژیم صهیونیستی و دولت نتانیاهو، جریان اپوزیسیون داخلی در سرزمینةای اشغالی نیز فشارهای خود بر دولت نتانیاهو را افزایش داده است، به گونهای که تعدادی از سران این رژیم در روزهای اخیر با اشاره به جنگ غزه، به نسل کشی و جنایت در این جنگ اذعان کرده و خواستار توقف هرچه زودتر این جنگ شدند.
در همین رابطه باید به اظهارات و اعترافات موشه یعلون، ایهود اولمرت و یائیر گولان اشاره کرد که در سخنانی بیسابقه به نسلکشی و جنایت جنگی ارتش این رژیم در غزه اشاره کرده اند.
به عقیده مخالفان دولت نتانیاهو، تنها علت ادامه جنگ فعلی در غزه، منفعت طلبی نتانیاهو و اطرافیان وی و تلاش برای فرار از مواخذه و دادگاهی شدن به دلیل سیاستهای فاجعه باری است که وضعیت فعلی را به بار آورده است.
با تشدید فشارهای داخلی از سوی مقامات این رژیم، تظاهرات و اعتراضات خیابانی صهیونستها و شهرک نشینان علیه دولت نتانیاهو و سیاستهای آن همچنان در سراسر سرزمینهای اشغالی ادامه دارد.
>>نارضایتی داخلی در ارتش رژیم صهیونیستی از ادامه جنگ
همزمان با افزایش فشارهای داخلی، نارضایتی و نافرمانی از دستورات در میان افسران و نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی برای بازگشت به جنگ روند تصاعدی داشته است.
بسیاری از نیروهای ذخیره تلاش میکنند تا با بهانههای متفاوت از معرفی خود به یگانهای نظامی خودداری کنند.
بخش دیگری از نیروهای ذخیره و افسران نظامی با امضای طومارهای اعتراضی رسما اعلام کردند که حاضر به بازگشت به جنگ و فرمانبرداری از دستورات نظامی نیستند و بخش دیگری از نظامیان صهیونیست، نسبت انگیزه خود را نسبت به ادامه جنگ در غزه به صورت کامل از دست داده و قادر به ادامه فعالیتهای نظامی نیستند.
این مسئله شرایطی را ایجاد کرده است که در هفتههای اخیر، مقامات دفاعی و امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به فروپاشی داخلی ساختاری نظامی ارتش این رژیم، مکررا هشدار دهند.
>>دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو در لبه پرتگاه
در کنار تمام چالشها، بحران دیگری که در پیش روی دولت ائتلاف بنیامین نتانیاهو قرار دارد، نارضایتیهای داخلی در درون دولت این رژیم است.
دولت فعلی نتانیاهو دولتی یکپارچه نیست، بلکه دولتی ائتلافی از احزاب مذهبی و ملی گرای افراطی است که هر کدام منافع خود را دنبال میکنند و باتوجه به وضعیت فعلی که حاکی از کاهش حمایت صهیونسیتها از دولت نتانیاهو و افزایش رای مخالفان وی در کنست است، در صورت نارضایتی هر کدام از احزاب و خروج آنها از دولت، بنیامین نتانیاهو از قدرت خواهد افتاد و برای همیشه پرونده آن بسته خواهد شد.
از این رو وی تاکنون تلاش کرده است تا با استفاده از طرق مختلف، هر یک از احزاب حاضر در ائتلاف را راضی نگه ندارد، حتی به بهانه ادامه جنگ بی ثمر غزه و وقوع مشکلات امنیتی، سیاسی و اجتماعی متعدد در سرزمینهای اشغالی.
در رابطه با یکی از مصداقهای این مسئله، قانون معافیت سربازی یهودیان حریدی است که شرط اصلی احزاب مذهبی برای باقی ماندن در دولت ائتلافی نتانیاهو است، قانونی که به عقیده کارشناسان علیرغم تمام تلاشهای نتانیاهو برای پیشبرد آن، هرگز مورد تصویب قرار نخواهد گرفت.
از این رو، در نگاه تحلیلگران صهیونیست، تنها همین مسئله میتواند انحلال و سقوط دولت نتانیاهو را رقم بزند.
>>تلاش نتانیاهو برای خروج از بحران
مسائل مذکور نخست وزیر رژیم صهیونیستی را در شرایط بسیار سخت و چالشبرانگیزی قرارداده است و از این رو وی تلاش خود را میکند تا به هر نحوه ممکن، راهی برای پشت سر گذاشتن و عبور از وضع فعلی پیدا کند.
از این رو، تحلیلگران ارزیابی میکنند که بنیامین نتانیاهو برای رهایی از مشکلات فعلی، اقدام به ایجاد یک بحران منطقهای و کشاندن توجهات به سمت آن به منظور کاهش فشارهای داخلی و خارجی خواهد کرد.
به عقیده تحلیلگران صهیونیست و مخالفان نتانیاهو، تلاش نتانیاهو به منظور ایجاد تنش با ایران به جهت تشدید کردن درگیریها در منطقه و یا اقدام احتمالی علیه حزب الله به منظور تجدید جنگ در جنوب لبنان از جمله اقدامات احتمالی است که انتظار میرود نخست وزیر این رژیم متوسل به آنها شود.
باتوجه به بحرانها و چالشهای پیشرو رژیم صهیونیستی و دولت نتانیاهو، باید انتظار دو سناریو را داشت: ابتدا آنکه نخست وزیر این رژیم به منظور رهایی خود از فشار، توجهات را از روی خود به سمتی دیگر بکشاند که امری محتمل است و یا آنکه نتانیاهو با تسلیم شدن در برابر شرایط موجود، سقوط و پایان خود برای همیشه را بپذیرد.
منبع:>> مشرق
انتهای پیام/