به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، بیژن دارایی، صبح امروز در جلسه شورای پیشگیری از موادمخدر، گفت: در قالب ساختار ستاد مبارزه با موادمخدر، 15 کمیته ملی فعالیت دارند که این تعداد در سطح استانها به 11 کمیته تقلیل یافته است.
وی با ابراز نگرانی نسبت به عقبماندگی در حوزههای فرهنگی و پیشگیرانه از جمله مقابله با کشت گیاهان ممنوعه و سوداگران مرگ، افزود: کشت این گیاهان به یکی از دغدغههای اصلی در لرستان و سایر استانها تبدیل شدهاست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با اشاره به گسترش تبلیغات در فضای مجازی در زمینه فروش ادوات و جذب نیروی کار برای کشت این گیاهان هشدار داد و افزود: بهگونهای تبلیغ شده که افکار عمومی تصور میکند کشت گیاهان ممنوعه آزاد است و نظارتی بر آن وجود ندارد.
دارایی با ابراز نگرانی از افزایش شیوع موادمخدر در میان دانشآموزان، خاطرنشان کرد: بهکارگیری نوجوانان در مزارع کشت ممنوعه به یک معضل جدی بدل شده و لازم است آگاهیبخشی مؤثری انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه هرچند مسائل اقتصادی یکی از دلایل ورود افراد به حوزه کشت گیاهان ممنوعه است، اما نباید تمام مشکلات را صرفاً به فقر اقتصادی گره زد، گفت: در برخی موارد، ضعف فرهنگی نقش پررنگتری از مشکلات اقتصادی ایفا میکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان اعلام کرد: سال گذشته 7 هزار و 482 پرونده مرتبط با جرائم موادمخدر در دادگستری تشکیل شد که نسبت به سال 1402 کاهش 6 درصدی داشته است.
دارایی با اشاره به امحای کشت گیاهان ممنوعه بیان کرد: 15 هزار هکتار از اراضی تحت کشت گیاهان ممنوعه در لرستان امحا شده و این روند با بهرهگیری از 13 پهپاد بهصورت مستمر ادامه دارد.
وی با اشاره به قوانین موجود تأکید کرد: بر اساس اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، کشت گیاهانی مانند خشخاش، شاهدانه و کوکا ممنوع است و برای متخلفان مجازاتهای سنگینی در نظر گرفته شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان از ارسال لایحه جدیدی از سوی قوه قضائیه برای تدوین قانون جامع مبارزه با مواد مخدر خبر داد و افزود: در صورت تصویب این لایحه، میزان جرایم نقدی تا سه تا پنج برابر ارزش محصول افزایش مییابد و مجازاتهای سنگینتری برای مجرمان اعمال خواهد شد.
انتهای پیام/