شنبه، 03 خرداد، 1404

رقابت با زمان در مهار قحطی غزه؛ مرگ ده‌ها فلسطینی از گرسنگی

به گزارش گروه بین‌الملل >>خبرگزاری تسنیم، در ادامه هشدارهای بین‌المللی در مورد فاجعه انسانی غزه و بحران قحطی و گرسنگی در این باریکه، برنامه جهانی غذا در گزارش جدید خود به این منظور هشدار داد که ما برای جلوگیری از قحطی کامل در غزه، در حال رقابت با زمان هستیم و کمک‌هایی که تاکنون وارد این باریکه شده، تنها قطره‌ای در برابر دریاست.

کمک‌های محدود وارد شده به غزه مردم را از گرسنگی نجات نمی‌دهد

این نهاد وابسته به سازمان ملل تاکید کرد: تنها تعداد کمی از نانوایی‌های تحت حمایت برنامه جهانی غذا در جنوب و مرکز غزه بعد از ورود تعداد محدود کامیون‌های حامل کمک رسانی توانستند کار خود را از سر بگیرند، اما فعالیت محدود آنها کمکی به نجات مردم از گرسنگی نمی‌کند.

برنامه جهانی غذا بر لزوم ورود مواد غذایی اساسی بیشتر به نوار غزه جهت جلوگیری از فاجعه قحطی تاکید و اعلام کرد: کمک‌های محدودی که اخیراً وارد شده برای زنده نگه داشتن فلسطینی‌ها در نوار غزه کافی نیست و با از سرگیری فعالیت تعداد محدودی از نانوایی‌ها، نمی‌توان مردم را از گرسنگی نجات داد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حق غذا هم گفت: اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح علیه غیرنظامیان استفاده می‌کند و ما از مجمع عمومی سازمان ملل می‌خواهیم تا محاصره ظالمانه علیه غزه را بشکند و دو میلیون و سیصد هزار فلسطینی را از گرسنگی نجات دهد.

در حالی که از نزدیک به سه ماه گذشته نوار غزه تحت محاصره همه جانبه و ظالمانه رژیم اشغالگر قرار داشته و یک دانه گندم هم وارد این باریکه نشده بود، از هفته قبل آمریکا و رژیم صهیونیستی در یک مانور نمایشی که اهداف خطرناکی پشت پرده آن قرار دارد، اجازه ورود تعداد محدودی از کامیون‌های حامل کمک‌های انسانی را به غزه داده‌اند و در شرایطی که باید بیش از 45 هزار کامیون در این مدت وارد غزه می‌شد، کمتر از 100 کامیون طی هفته گذشته وارد شده است که به هیچ وجه پاسخگوی حداقل نیازهای مردم غزه هم نیست.

هدف طرح نمایشی اسرائیل برای ورود کمک‌ها،کشتار مردم غزه است

جمعیت هلال احمر فلسطین در این زمینه اعلام کرد که اجازه صهیونیست‌ها برای ورود تعداد کمی از کامیون‌های حامل کمک‌ها به نوار غزه در واقع یک طرح خطرناک و دعوت به کشتار فلسطینی‌هاست.

یونس الخطیب، رئیس جمعیت هلال احمر فلسطین در این زمینه در یک گفتگوی مطبوعاتی اظهار داشت: ما می‌توانیم ثابت کنیم که در غزه هیچکس هیچ کمکی دریافت نکرده است و این کمک‌ها به دست غیر نظامیان نرسیده و بیشتر کامیون‌ها در گذرگاه مرزی کرم ابوسالم باقی مانده‌اند، جایی که تحت بازرسی هستند اما وارد غزه نشده‌اند.

مرگ ده‌ها غیرنظامی دیگر بر اثر گرسنگی

ماجد ابو رمضان، وزیر بهداشت فلسطین هم به نوبه خود درباره تشدید بحران قحطی و گرسنگی در غزه هشدار داده و گفت: طی دو روز گذشته 29 کودک و سالمند دیگر به دلایل مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست دادند و هزاران نفر دیگر هم در معرض همین خطر قرار دارند.

وی دیروز در این سخنان خود در مورد گزارش‌های مربوط به خطر بزرگی که جان 14 هزار نوزاد را در غزه تهدید می‌کند اظهار داشت: احتمال مرگ 14000 نوزاد در نوار غزه در صورت ادامه این محاصره و عدم رسیدن کمک‌ها بسیار بالا بوده و این ارزیابی کاملا واقع بینانه است.

این مسئول پزشکی فلسطینی تاکید کرد که از 36 بیمارستان غزه تنها 7 یا 8 بیمارستان، آن هم به شکل بسیار محدود توانستند فعال بمانند و بیشتر از 90 درصد تجهیزات پزشکی در سایه محاصره تمام شده است.

وی افزود که طبق اطلاعات موجود، در میان کمک‌هایی که گفته می‌شود به غزه رسیده هیچگونه تجهیزات پزشکی وجود نداشته و تنها مقدار کمی آرد به نانوایی‌ها رسیده است.

کمک‌های وارد شده به غزه همانند سوزن در انبار کاه است

فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم دیروز بار دیگر از ساز و کار رژیم اشغالگر برای ورود محدود کمک‌ها به نوار غزه، به شدت انتقاد و اعلام کرد: کمک‌های وارد شده به غزه همانند سوزنی در انبار کاه است.

لازارینی تاکید کرد که از دوم مارس و زمانی که همه گذرگاه‌های غزه توسط اسرائیل بسته شد، این باریکه از یک بحران فاجعه بار انسانی رنج می‌برد.

وی افزود: فلسطینیان در نوار غزه زیر جنگ نسل کشی که اسرائیل علیه آنها به راه انداخته، از بیش از 11 هفته گذشته از گرسنگی، محرومیت و کمبود شدید مایحتاج اولیه رنج می‌برند.

این مقام سازمان ملل تصریح کرد: کمک‌هایی که تاکنون به غزه رسیده، مانند سوزن در انبار کاه بوده و رسیدن مستمر و کافی کمک‌ها تنها راه نجات از بدتر شدن فاجعه انسانی غزه است.

فیلیپ لازارینی گفت: فلسطینی‌ها در نوار غزه دست کم روزانه به 500 تا 600 کامیون حامل کمک‌های انسانی تحت مدیریت سازمان ملل متحد از جمله آژانس آنروا نیاز دارند.

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه جدید خود به این منظور، ادعاهای رژیم اشغالگر در مورد اقدام سازمان ملل در توزیع کمک‌ها برای یک گروه خاص فلسطینی را کاملا رد و تاکید کرد: اسرائیل حق ندارد توزیع کمک‌های بشردوستانه را به طرف‌های خارجی یا شرکت‌های خصوصی واگذار کند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل افزود: ما محدودیت‌های مداومی که اسرائیل در ورود کمک‌ها به نوار غزه ایجاد می‌کند را به شدت محکوم می‌کنیم و این اقدامات اسرائیل با توجه به شرایط فاجعه باری که غیرنظامیان در نتیجه تجاوزات مداوم این رژیم در غزه با آن مواجه هستند، نقض آشکار قوانین بین‌المللی بشردوستانه و کنوانسیون‌های ژنو شمار می‌رود.

تام ویلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه هم در همین زمینه اعلام کرد: این طرح اسرائیل موجب آوارگی بیشتر غیرنظامیان در نوار غزه می‌شود و ده‌ها هزار نفر را در معرض آسیب جدی قرار می‌دهد؛ به ویژه اینکه اسرائیل کمک رسانی را به یک بخش از غزه محدود کرده و به سایر نیازهای فوری مردم توجهی ندارد.

وی افزود: اسرائیل همچنین توزیع کمک‌ها را در میان مردم غزه به اهداف سیاسی و نظامی خودش گره زده و گرسنگی را به عنوان یک ابزار باج‌گیری علیه غزه تبدیل کرده است.

انتهای پیام/

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها