به گزارش گروه بینالملل >>خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که با گذشت نزدیک به سه ماه از محاصره همه جانبه و ظالمانه رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، غیرنظامیان در این باریکه با یک فاجعه بیسابقه قحطی و گرسنگی مواجهاند، بحران تشنگی هم به رنجهای بی شماری که آنها دارند افزوده شده و آوارگان فلسطینی از جمله کودکان، ساعتهای طولانی زیر آفتاب سوزان در صفهای بسیار طولانی میایستند تا مقادیر ناچیزی آب به دست بیاورند.
نابودی زیرساختهای آب در غزه
رژیم اشغالگر از زمان آغاز جنگ نسل کشی خود علیه نوار غزه به شکل سیستماتیک و عامدانه زیرساختهای آب این باریکه از جمله شبکهها، خطوط لوله، چاهها و کارخانههای آب شیرین کن را ویران کردهاند و دسترسی به آب آشامیدنی تمیز و سالم را غیر ممکن ساختند.
میانگین مصرف سرانه آب در نوار غزه از 85 لیتر در روز به تنها 3 تا 5 لیتر کاهش یافته و این بیانگر فاجعه بزرگی است که مردم غزه تجربه میکنند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که در شرایط اضطراری، طبق گزارش سازمان آب فلسطین 20 لیتر آب برای هر نفر در روز تخمین زده میشود، اما این در حالی است که مردم غزه به سختی به 3 تا 5 لیتر آب که آن هم برای آشامیدن و بهداشت مناسب نیست، دسترسی پیدا میکنند؛ آن هم در مکانهای شلوغ مانند چادرهای آوارگان که موجب شیوع انواع بیماریهای عفونی و کلیوی میشود.
در این زمینه، آیمن رملاوی، مدیر بخش بهداشت و ایمنی در وزارت بهداشت غزه گفت که جنگ ویرانگر اسرائیل علیه غزه همه جنبههای زندگی را نابود کرده و سیستم آب و فاضلاب یکی از برجستهترین بخشهایی است که تحت تاثیر جنگ قرار گرفت؛ به ویژه اینکه مستقیماً با وضعیت بهداشت عمومی در غزه مرتبط است.
کودکان غزه درحال مرگ بر اثر تشنگی هستند
سازمان آب فلسطین در 10 مه جاری گزارش داد که 85 درصد از تاسیسات آب و فاضلاب در نوار غزه آسیب جدی دیده و میزان استخراج آب 70 تا 80 درصد کاهش یافته است. تخریب زیرساختهای آبی توسط صهیونیستها، قطع برق و جلوگیری از ورود سوخت و ملزومات ضروری همگی منجر به توقف کامل ارائه خدمات آب شده است و در حال حاضر نوار غزه به منطقهای در حال مرگ بر اثر تشنگی تبدیل شده است.
در این زمینه صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گزارش داد که بین 65 تا 70 درصد سیستم آب در نوار غزه بر اثر جنگ تخریب شده و انتقال آب از طریق شبکههای قدیمی را تقریباً غیر ممکن کرده است.
یونیسف تاکید کرد: کودکان بار اصلی این جنگ را به دوش میکشند و ما هر روز صحنههای غمانگیزی از کودکان را در غزه میبینیم که از گرسنگی و تشنگی میمیرند و دهها کیلومتر را در جستجوی یک لقمه غذا یا قطرهای آب پیادهروی میکنند. 90 درصد خانوادهها در غزه با مشکلات شدیدی در تهیه آب آشامیدنی مواجه هستند و حتی نمیتوانند برای تمیز کردن یک نوزاد تازه متولد شده آب کافی پیدا کنند.
مدیر بخش محیط و ایمنی وزارت بهداشت غزه گفت که میزان آلودگی آب این باریکه از 4 درصد قبل از جنگ، به 25 درصد افزایش یافته و این به دلیل تخریب گسترده شبکههای آب و فاضلاب، چاهها و کارخانههای نمک زدایی و ممنوعیت ورود مواد ضدعفونی کننده به غزه است.
وی افزود: 90 درصد خانوادههای غزه به ویژه آوارگان از ناامنی در بخش آب رنج میبرند و نبودن آب موجب محرومیت مردم از حداقل سطح بهداشت شده و در پی آن، بیماریهایی همچون اسهال، اسهال خونی، فلج اطفال ، هپاتیت و بیماریهای کلیوی و عفونی به شکل قابل توجهی افزایش مییابد. در منطقه المواصی در خان یونس در جنوب نوار غزه به دلیل انباشت زباله و بقایای حیوانات مرده مانند سگها و گربههای ولگرد، وضعیت بهداشتی فاجعه بار است.
این مسئول بهداشتی غزه گفت که قبل از جنگ بین 250 تا 260 چاه فعال آبهای زیرزمینی را برای ساکنان نوار غزه پمپاژ میکردند، اما اکنون تنها 118 چاه باقی مانده و در سایه ادامه بمبارانها و آوارگی مداوم مردم غزه، این چاهها همچنان در حال کاهش بوده و چاههای باقیمانده هم به مرور آلوده میشوند.
وی در پایان تاکید کرد: به دلیل تعطیلی تصفیه خانههای فاضلاب در سایه کمبود سوخت و شرایط خطرناکی که تصفیه خانهها در آن قرار دارند، فاضلاب در حال حاضر مستقیماً و بدون تسویه به دریا پمپاژ میشود که موجب افزایش سطح آلودگی و تهدید حیات دریایی و ساحلی نیز میگردد. با توجه به ادامه محاصره و ممنوعیت ورود سوخت و ملزومات لازم جهت مقابله با این بحران بهداشتی بزرگ، اوضاع بدتر هم خواهد شد. آوارگان در غزه در برخی موارد حتی برای دو یا سه روز هیچ آبی پیدا نمیکند.
انتهای پیام/