به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از کرج، اگر بخواهیم از نمودهای عینی عدالت اجتماعی در سالهای اخیر سخن بگوییم، بیتردید باید به حوزه بهداشت و درمان اشاره کنیم؛ جایی که شکاف طبقاتی، تفاوت سطح دسترسی و نابرابری در توزیع امکانات، بیش از هر حوزه دیگری خود را نمایان کرده بود. در میانه همین ناهمواریها، صدایی برخاست که بر تحقق عدالت درمانی پای فشرد؛ صدایی که متعلق به مردی بود که با نگاهی آرمانخواه و دلی سرشار از همدلی، محرومیت را تاب نمیآورد: شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی.
او به استانها نمیرفت تا صرفاً پروژهای افتتاح کند؛ میرفت تا زخمی کهنه را ببندد، امیدی فراموششده را زنده کند، و گامی ماندگار در مسیر «خدمت بیمنت» بردارد. در همین راستا، استان البرز و بهویژه شهرستان فردیس، شاهد یکی از اثرگذارترین و ماندگارترین اقدامات او در حوزه سلامت بود. شهری با جمعیتی بالغ بر 700 هزار نفر، که سالها حتی از یک تخت بیمارستانی بیبهره مانده بود، به مدد عزم جهادی دولت سیزدهم، اکنون صاحب یکی از پیشرفتهترین مراکز درمانی کشور شده است: بیمارستان 260 تختخوابی شهید حاج قاسم سلیمانی.
اما این تنها یک افتتاح نبود؛ این نقطه عطفی بود در مسیر اعتمادسازی میان دولت و ملت، میان آرمان عدالت و تحقق عینی آن در بستر جامعه. تأمین اعتبار 70 درصدی این پروژه، تسریع در تکمیل بیمارستانهای نیمهتمام، تأسیس دانشکده پزشکی خیرساز، و رشد چشمگیر شاخصهای اعتباری و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز، همه گواه آن است که این مسیر، با عقلانیت و اخلاص ریلگذاری شد.
در این گفتوگوی تفصیلی، دکتر شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، به بازخوانی نقش شهید رئیسی در شکلگیری تحولی بنیادین در زیرساختهای درمانی، آموزشی و مدیریتی استان میپردازد. او از خاطره اذان گفتن رئیسجمهور شهید در گوش نوزادی تازهمتولدشده در بیمارستان فردیس میگوید، تا نگاهی راهبردی به شاخصهای بودجهای که آینده نظام سلامت البرز را متحول خواهد کرد. این روایت، تنها شرح یک بازدید دولتی نیست؛ روایتی است از ایمان به مردم، عمل به وعدهها، و حکمرانی بر پایه کرامت انسان.
شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کرج در پاسخ به این سؤال که «آیا در جریان سفرهای رئیسجمهور شهید به البرز چه تصمیمی در حوزه بهداشت و درمان اتخاذ شد که اثر ماندگار داشته باشد؟» گفت: بیمارستان 260 تختخوابی شهید حاج قاسم سلیمانی فردیس در آذرماه 1402 پس از سالها انتظار مردم در جریان سفر هیئت دولت به استان البرز به بهرهبرداری رسید.
وی بیان کرد: این بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی در زمینی به مساحت 27 هزار مترمربع و با زیربنای 21 هزار مترمربع در پنج طبقه ساخته شده و دارای بخشهای مختلف از جمله کودکان، زنان، قلب و بخشهای ویژه است. کلنگ ساخت این بیمارستان در سال 1389 در دولت دهم بر زمین زده شد اما هیچ عملیاتی در این زمینه صورت نگرفت تا اینکه در سال 1392 عملیات اجرایی آن آغاز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به اینکه این پروژه بهصورت نیمهکاره به دولت سیزدهم رسید، عنوان کرد: سفر رئیسجمهور شهید به این استان در تاریخ 18 فروردینماه 1401 موجب شد اعتبار این پروژه بهصورت ویژه دیده شود. در این راستا دولت سیزدهم با تأمین 70 درصد اعتبار کل پروژه و تکمیل 50 درصد مابقی کار به سالها مطالبه مردم شهرستان فردیس پایان داد.
صیادی با بیان اینکه اکنون این بیمارستان افزون بر خدمات عمومی، تخصصی و فوق تخصصی درمانی به مرکز آموزش رشتههای مختلف پزشکی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: شهرستان 700 هزار نفری فردیس تا قبل از گشایش این بیمارستان حتی از یک تخت بیمارستانی محروم بود اما اکنون این بیمارستان یکی از مراکز روزآمد درمانی و آموزشی کشور است که خدمات ویژهای را به مردم و بیماران ارائه میدهد.
>>افتتاح دانشکده پزشکی خیرساز شهرستان کرج
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از افتتاح دانشکده پزشکی خیرساز شهرستان کرج با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با دومین سفر ریاست جمهوری و هیئت دولت به استان البرز خبر داد و مطرح کرد: این مجموعه توسط خیری احداث شده که ساخت دانشکده را نذر سلامتی نوه خود کرده بود. این مجموعه از نظر تجهیزات، امکانات و فناوری، در زمره برترین دانشکدههای کشور به شمار میرود.
وی با بیان اینکه این ساختمان در زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع، با زیربنای 22 هزار و 500 مترمربع در پنج طبقه و سه بلوک ساخته شده و با احتساب ارزش روز، برای احداث آن حدود یک هزار و 200 میلیارد تومان هزینه شده است، تصریح کرد: شهید آیتالله رئیسی در جریان سفر استانی خود به البرز از بیمارستان 100 تختخوابی در حال احداث کمالشهر بازدید کرد که در آن زمان 18 درصد پیشرفت داشت.
صیادی ادامه داد: آیتالله رئیسی در حاشیه این بازدید گفته بود که بنای دولت این است که ابتدا آن دسته از طرحهایی که بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند را به اتمام برساند، اما با توجه به اینکه این بیمارستان در یکی از مناطق محروم استان البرز قرار گرفته تصمیم گرفته شد با تخصیص اعتبارات لازم و اقدام جهادی مسئولان مربوطه هرچه سریعتر تکمیل شود و در خدمت مردم قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز خاطرنشان کرد: عملیات احداث بیمارستان 100 تختخوابی کمالشهر از سال 1396 آغاز شده بود اما با توجه به عدم تأمین منابع تا آن زمان فقط 18 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با صدور دستورات ویژه رئیسجمهور شهید، تکمیل آن سرعت گرفت و اکنون حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم بهزودی تکمیل و به سرانه فضاهای درمانی استان البرز افزوده شود.
>>خاطرهای بهیادماندنی از شهید رئیسی
وی اظهار کرد: یکی از خاطرات بهیادماندنی از شهید رئیسی، مربوط به بازدید و افتتاح بیمارستان 260 تختخوابی فردیس بود. او ضمن بازدید از بخش نوزادان، در گوش نوزادی که همان دقایق تازه متولد شده بود اذان گفت و در آن لحظه، مهربانی و صمیمت خاصی در چهره او نمایان بود؛ گویی یک پدربزرگ با نهایت مهر و عطوفت رفتار میکرد. این صحنه، عمق ارتباط قلبی وی با مردم را نشان میداد.
صیادی گفت: رئیسجمهور شهید در مراسم افتتاح بزرگترین مجتمع آموزشی خیرساز کشور در استان البرز با کلماتی گرم و صمیمانه از خیری که این مجموعه را وقف کرده بود، قدردانی فراوان و از انجام چنین کار بزرگ و مهمی ابراز خوشحالی و خرسندی کرد و سه بار به همکاران و دستاندرکاران این پروژه و دانشگاه علوم پزشکی که در محل افتتاحیه حضور داشت، خسته نباشید و خدا قوت گفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز مطرح کرد: شهید رئیسی ابراز امیدواری کرد که با تلاش این مجموعه، شاهد تربیت پزشکان متعهد، دانشمند و مردمداری باشیم که بتوانند گره از مشکلات درمانی مردم بگشایند. به یاد دارم که شهید رئیسی شب قبل از سفر به استان البرز، از یک سفر مهم خارجی بازگشته بود، با این وجود، صبح زود و بدون هیچ استراحتی به استان آمد و برنامههای آن روز تا شب ادامه پیدا کرد.
وی افزود: با اینکه در طول بازدیدها آثار خستگی و کمی سردرد در چهره آیتالله رئیسی مشهود بود اما این موضوع موجب نشد برنامههای از پیش تعیینشده را کوتاه کند و او همه برنامهها را با انرژی و قدرتی خاص به انجام رساند. شهید رئیسی همواره دغدغهمند حوزه سلامت بود و رسیدگی به سلامت مردم را یکی از اولویتهای مهم دولت میدانست و طی بازدید از پروژههای درمانی البرز بر این موضوع تأکید داشت.
>>انتظار 12 ساله مردم فردیس به سر آمد
صیادی اضافه کرد: شهید رئیسی در مراسم افتتاح بیمارستان 260 تختخوابی شهید حاج قاسم سلیمانی فردیس بیان کرد که استان البرز هنوز کاستیهایی دارد که ایجاد و توسعه راههای ارتباطی یکی از نیازهای جدی این استان است و بر همین اساس در آغاز این سفر استانی، از روند اجرای پروژه آزادراه سردار سلیمانی در کرج بازدید کردیم و برنامهریزی مناسبی برای تسریع در تکمیل طرح را انجام خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز خاطرنشان کرد: آیتالله سید ابراهیم رئیسی در بازدید از فردیس با زیرساختهای بهداشتی و درمانی این شهرستان آشنا شد و در آئین افتتاح بیمارستان شهید سلیمانی اعلام کرد که اینکه شهرستانی با 700 هزار نفر جمعیت فاقد یک مرکز درمانی مجهز باشد، بسیار ناراحتکننده است و امروز انتظار 12 ساله مردم این منطقه با افتتاح یک بیمارستان مجهز و توسعهیافته، به پایان رسید.
وی در پاسخ به این سؤال که در پی سفرهای استانی رئیسجمهور شهید چه طرحهایی در حوزه سلامت آغاز یا تسریع شد؟ اظهار کرد: سفر رئیسجمهور شهید به البرز در تاریخ 17 آذرماه 1402، 131 مصوبه بهمنظور جذب 7 هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی و تکمیل طرحهای نیمهتمام به دنبال داشت که تعدادی از این مصوبات در حوزه سلامت بود.
صیادی تکمیل بیمارستان 260 تختخوابی فردیس و دیگر بیمارستانهای در حال ساخت مانند بیمارستان کمالشهر را جمله این مصوبات برشمرد و اذعان کرد: رشد اعتبارات در حوزههای مختلف بودجهای و اختصاصی، یکی از مهمترین شاخصهای پایداری مالی و قدرت برنامهریزی دانشگاه بوده و بررسی چهار شاخص مالی در این بازه چهار ساله، بیانگر افزایش ظرفیتها و اعتماد نهادهای بالادستی به عملکرد مجموعه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ادامه داد: بر اساس تحلیل شاخصهای رشد بودجهای و اعتباری دانشگاه در بازه زمانی 1400 تا 1403، افزایش قابلتوجهی در بخشهای مختلف بودجه به چشم میخورد. بر این اساس، درصد تجمعی افزایش بودجه جاری دانشگاه از 104 درصد به 221 درصد رسیده و درصد تجمعی افزایش بودجه اختصاصی با رشدی چشمگیر از 9 درصد به 128 در سال 1403 افزایش یافت.
>>نگاه شهید رئیسی به سلامت بر اساس خدمت بیمنت بود
وی این شاخص را بیانگر توانمندی دانشگاه در کسب درآمدهای اختصاصی از طریق آموزش، خدمات تخصصی و همکاری با بخشهای گوناگون دانست و تصریح کرد: در بخش اعتبارات سرمایهای نیز رشد قابلملاحظهای رقم خورده و درصد تجمعی افزایش اعتبار مصوب تملک دارایی سرمایهای از 58 درصد در سال 1400 به 285 درصد در سال 1403 رسیده که نشاندهنده بیش از چهار برابر شدن این اعتبارات در طول چهار سال است.
صیادی با بیان اینکه این افزایش، حاکی از سرمایهگذاری فزاینده در پروژههای عمرانی و توسعه زیرساختهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه است، افزود: درصد تجمعی افزایش اعتبار دریافتی ردیفهای ابلاغی وزارت بهداشت نیز از 9 درصد در سال 1400 به 180 درصد در سال 1403 افزایش یافته است. این رشد، تعامل مؤثر دانشگاه با وزارت بهداشت و توانایی آن در جذب منابع حمایتی برای برنامههای آموزشی و ملی را منعکس میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اظهار کرد: شاید بهترین اتفاقی که مردم البرز شیرینی آن را در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی احساس کردند، افتتاح بیمارستان شهید سلیمانی فردیس بود که موردتوجه و استقبال بسیاری قرار گرفت. نگاه شهید رئیسی به سلامت و مردم، بر اساس خدمت بیمنت، عدالت و تعهد صادقانه در راستای رفع نیازها و ارتقای سطح کیفی زندگی آنان بود.
صیادی بیان کرد: با توجه به تجربیات کسبشده در سفر دوم رئیسجمهور شهید به استان البرز، انتظار میرود که ادامه مسیر خدمترسانی به مردم البرز در دانشگاه علوم پزشکی، بر مبنای توسعه زیرساختها، بهبود کیفیت خدمات و حمایت از نیروی انسانی متمرکز باشد. اهمیت دارد که اولویتها به سمت ارتقای سطح سلامت، تسهیل دسترسی به خدمات بهداشتی و بهرهگیری از فناوریهای نوین معطوف شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز خاطرنشان کرد: همچنین، ارتباط نزدیک با جامعه و پیگیری مستمر نیازهای محوری، میتواند نقش مهمی در افزایش رضایت و اعتماد مردم ایفا کند. در کل، استمرار تلاشها و تمرکز بر اصول عدالت و کارآمدی، کلید موفقیت در مسیر خدمترسانی بهتر است.
انتهای پیام/