به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ در آستانه نخستین سالگرد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، حجتالاسلام والمسلمین رضا نوری، نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، در گفتوگویی تفصیلی با خبرنگار تسنیم ضمن تسلیت این ایام به مردم استان و ملت ایران، نکاتی مهم درباره شخصیت، خدمات و سوابق شهید رئیس جمهور بیان کرد.
>>شهید رئیسی سیاستمداری مجتهد بود
وی در این مصاحبه با بیان اینکه شهید رئیسی اسوه مدیریت اسلامی بود٬ به تهمتها و مطالب نا روا نسبت به این شهید والامقام واکنش نشان داد و اظهار داشت: لازم میدانم درباره برخی مطالب و تهمتهایی که بعضاً علیه ایشان بیان میشود، توضیحاتی ارائه کنم. ما تاکنون رؤسای جمهور زیادی را تجربه کردهایم و به استثنای مقام معظم رهبری، در میان رؤسای جمهور مختلف، به نظر من آیتالله رئیسی عالمترین، دانشمندترین و باتجربهترین رئیسجمهور پس از انقلاب بوده است.
وی افزود: آیتالله رئیسی مجتهد مسلم بودند، چرا که هر کس به ریاست قوه قضائیه میرسد باید حتماً مجتهد باشد. علاوه بر آن، نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری نیز شروط علمی سختگیرانهای دارد که ایشان با اجتهاد کامل آن را احراز کردند. در حوزه دانشگاهی نیز دکترای حقوق داشتند. به همین دلیل از نظر علمی، چه در دانش حوزوی و چه دانشگاهی، ایشان بیتردید برجستهترین فرد در بین تمام رؤسای جمهور کشور بودند.
نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی ادامه داد: برخی از افراد صرفاً برای مباحث تبلیغاتی، ایشان را بیسواد خطاب کردند اما مردم میدانند و قضاوت میکنند.
حجتالاسلام نوری با بیان گوشههایی از سوابق اجرایی شهید رئیسی توضیح داد: ایشان هم در سمتهای بازرسی، هم دادستانی، هم در دادگستریهای برخی استانها، معاونت قوه قضائیه و در نهایت به عنوان رئیس قوه قضائیه حضوری اثرگذار داشت. زمانی که ایشان ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده داشت، نمایشگاهی در تهران برگزار کرد که ویژه تمام وزارتخانههای کشور بود. در این نمایشگاه، آسیبهای مرتبط با هر یک از وزارتخانهها شناسایی و احصا شده بود و برای هر مورد راهکارهای علمی و عملیاتی کارشناسی دقیقی پیشنهاد شده بود.
وی ادامه داد: در آن زمان، مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور وقت بودند. ایشان ابتدا با اکراه به این نمایشگاه دعوت شدند اما پس از بازدید صریحاً اذعان داشتند که مغبون شدند که زودتر نیامده بودند نمایشگاه را ببینند، چرا که مجموعهای با آن جامعیت و دقت کمنظیر بود و نقاط آسیب و نفوذ و راهکارهای هر وزارتخانه به طور کامل بررسی و احصا شده بود.
>>در سفر استانی ما خسته شدیم!
امام جمعه بجنورد با اشاره به ویژگیهای شخصیتی آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام نسبت به امت خود دلسوز و حریص بر هدایت مردم بود، تا جایی که قرآن میفرماید: ما قرآن را نازل نکردیم که خود را از شدت حرص برای هدایت مردم به سختی بیندازی. آیتالله رئیسی نیز از این سلاله بودند و همواره سعی میکردند الگوی خود را خدمت بیشائبه به مردم قرار دهند.
نوری با بیان تجربه همراهی خود با آیتالله رئیسی در سفرهای استانی گفت: در دوران ریاست قوه قضائیه و همزمان در دوران ریاستجمهوری، بنده از ابتدا تا انتهای سفرهای استانی همراه ایشان بودم. تمام جلسات را شخصاً مدیریت میکردند، دغدغه مردم را با جدیت پیگیری میکردند و پاسخگوی تمام مسائل بودند. از ابتدای اذان صبح تا ده شب بیوقفه کار میکردند و حتی شب را بدون صرف شام در هواپیما سپری میکردند.
وی افزود: در حالیکه فقط یک روز همراه او بودیم و از فرط خستگی کم میآوردیم، اما این شیوه زندگی او در تمامی هفتهها و جمعهها بود. آیتالله رئیسی از موقعیت و جایگاه خود برای منافع شخصی بهره نبرد و همه عمرش را وقف خدمت به مردم کرد. حتی زمانی که رهبر معظم انقلاب توصیه کردند مقداری از کارها و حجم مسئولیتهایش بکاهد، در پاسخ تأکید داشت که من خسته نمیشوم.
در پایان، نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی با تجلیل از خدمات شهید رئیسی افزود: نام و یاد این خادم ملت و شهید خدمت، همواره در خاطره ملت ایران باقی خواهد ماند و معیار قضاوت درباره مسئولان، باید کارنامه عملی، اخلاص در خدمت و صداقت آنها باشد.
>>شهید رئیسی مدیری خلاق و مبتکر بود
استاند حوزه و دانشگاه با اشاره به دوره سه ساله مسئولیت آیتالله رئیسی، تاکید کرد: اگر به مجموع عملکرد ایشان توجه کنیم، هر روز تصمیمی جدید و متفاوت اتخاذ میشد. اگرچه روال همه مدیران و مسئولان دارای امور روزمره است و شاید امضای یک نامه یا صدور یک دستور بخشی از کار اداری آنها باشد، اما آیتالله رئیسی فراتر از این رویکرد عمل میکرد و همواره نگاه تحولی داشت؛ به طوری که هر روز یک تصمیم بزرگ و تحولآفرین در سطح ملی اتخاذ میکرد.
وی یکی از این تصمیمات مهم را آزادسازی سواحل کشور برای استفاده مردم برشمرد و گفت: آزادسازی سواحل کشور معنای خاصی داشت، چرا که این سواحل عمدتاً در اختیار نهادها و وزارتخانهها بود و مواجهه با مجموعههایی قدرتمند و بعضاً صاحبنفوذ نیازمند شجاعت ویژهای بود. دستور برخورد و تخریب بیقید و شرط تصرفات غیرقانونی و بازگرداندن سواحل به مردم، اقدامی بود که بسیاری جرات رویارویی با آن را نداشتند اما آیتالله رئیسی شخصاً این ریسک را پذیرفت و پیگیری کرد.
به گفته این مقام مسئول، یکی دیگر از اقدامات متمایز شهید رئیسی، دستور رسانهای کردن اسامی ابر بدهکاران بانکی و پیگیری قاطع پرونده مفاسد کلان اقتصادی بود. اعلام اسامی این بدهکاران در رسانهها موضوعی بود که کمتر مسئولی شهامت ورود به آن را داشت. برخورد با مفسدین بزرگ نیز با همین شجاعت از سوی رئیسجمهور پیگیری شد؛ از جمله برخورد با برخی سرمایهدارانی که به صورت غیرقانونی در اطراف تهران ساختوساز داشتند و تصمیمات قاطع ایشان منجر به تخریب ساختوسازهای غیرمجاز شد.
حجت الاسلم نوری موضوع انتقال آب از خلیج فارس به سیستان و کرمان و کویر ایران، سالها صرفا در حد حرف باقی مانده بود اما این شهید بزرگوار بود که عملاً وارد عمل شد و آغاز عملیات اجرایی این پروژه بزرگ را رقم زد. وی با اشاره به ابعاد کلان این اقدامات گفت: نگاه به کارنامه رئیسی نشان میدهد که کشور یک سرمایه اجتماعی و ملی بینظیر را از دست داد و امروز، دفاع از میراث این چهره تاثیرگذار، وظیفهای بر دوش همه مسئولان است.
>>برای مردم نهایت احترام را قائل بود
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با اشاره به همنشینی و همراهی این مقام با شهید رئیسی در سفرهای استانی گفت: در یکی از سفرها که آیتالله رئیسی در کسوت رئیس قوه قضائیه به خراسان شمالی آمده بود، برنامه بازدید از مزار شهدا انجام شد و پس از آن مسیر از چهارراه موسوم به "چهارراه سلام" عبور کردیم. در این مکان، کارگران فصلی و سرگذر برای یافتن کار تجمع کرده بودند. برخی از آنها نامههایی در دست داشتند و با دیدن ما، دست بلند کردند.
وی ادامه داد: آیتالله رئیسی بلافاصله دستور توقف خودرو را صادر کرد و تاکید داشت که بیادبی است از کنار افرادی که با ما کار دارند عبور کنیم. او، بر خلاف پروتکلهای امنیتی و برنامهریزیها، خود را ملزم دانست تا میان کارگران حاضر شود و به درد دل آنها گوش دهد. پس از شنیدن مشکلات، همزمان به استاندار دستور اقدام فوری داد و تا حل مسائل کارگران شخصاً موضوع را پیگیری کرد. حتی هنگام ترک استان، آیتالله رئیسی درباره سرانجام پیگیری درخواستهای کارگران سوال کرد تا مطمئن شود وعدهها اجرایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در دیگر سفر شهید رئیسی در کسوت رئیسجمهور به خراسان شمالی و در جریان بازدید از پتروشیمی، موضوع دامداران و مشکلات حوزه دامپروری مطرح شد. پس از طرح این موضوعات در مسیر برگشت از پتروشیمی به بجنورد، آیتالله رئیسی تصمیم گرفت مستقیماً به یکی از دامداریهای محلی وارد شود. بدون توجه به تشریفات رایج، شخصاً وارد انبار علوفه شد و در همان فضا از وزیر کشاورزی و استاندار درباره مسائل دامداران سوال کرد و در همان محل دستور اختصاص خرید تضمینی گوشت دامداران را صادر کرد. این تصمیم در دوران خشکسالی حیاتی بود و پس از شهادت آیتالله رئیسی هم استمرار داشت و مشکلات دامداران را تا حد زیادی کاهش داد.
وی گفت: شهید رئیسی وابسته به تشریفات اداری و تصمیمات بروکراتیک نبود و در تصمیمات مهم همواره شخصاً ورود پیدا میکرد. قطعاً برنامهریزان و ماموران برای کار مسئولان محدودیتهایی قائل میشوند و پروتکلهایی تعریف میکنند، اما شهید رئیسی خود تصمیمساز واقعی بود و نسبت به موقعیتهای مردمی احساس تکلیف میکرد. خصوصیت بارز شهید رئیسی، توجه عمیق به مسائل مردمی و روحیه تحولآفرین و شجاعانه در مدیریت بود که باید به عنوان الگو و سرمایه ملی برای مدیریت آینده کشور به نسلهای بعد منتقل و معرفی شود.
>>شهیدی که تخریب شد اما در میدان خدمت باقی ماند
امام جمعه بجنورد با اشاره به رفتارهای مثالزدنی شهید رئیسی گفت: یکی از صحنههایی که به خوبی خصلت مردمی و تواضع ایشان را نشان داد، وقتی بود که در حاشیه سفرهای استانی و زمان اذان، اصرار داشتند نماز را حتما به جماعت اقامه کنند. حتی اگر در یک اتاق تنها بودند، دیگران را مکلف می کردند که به نماز جماعت بایستند؛ خودشان نیز هرگز حاضر نمیشدند بهتنهایی یا جلوتر بایستند.
وی همچنین به خاطرهای از حضور شهید رئیسی در منطقهای محروم در خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: در ظهر سفر به استان در قامت ریاست جمهوری٬ قرار به اقامه نماز در یکی از مساجد حاشیه شهر بود. شخصا پیشتر دستور داده بودند که آن مسجد انتخاب شود. با وجود سختی دسترسی، گرما و ازدحام جمعیت، خود ایشان با تلاشی فوقالعاده وارد مسجدی بسیار محقر شدند. بدون هیچ تشریفات خاص، روی منبری سادهای نشستند، به صحبتهای امام جماعت و مشکلات مردم گوش دادند و پس از آن شخصاً برای جمعیت حاضر در مسجد، که عمدتا کودکان و اهالی محل بودند، سخنرانی کردند.
حجت الاسلام نوری افزود: این رویکرد مردمی، تواضع و خاکی بودن شهید رئیسی را بارها در عمل مشاهده کردیم. رهبری بارها توصیه کردهاند مسئولان باید مردمی باشند؛ گاهی برخی مقامات حتی در ردههای پایینتر، چنین رفتارهایی را برای خود کسر شأن میدانند، اما شهید رئیسی خدمت به مردم را کسر شأن نمیدانست و تا جایی که توان داشت برای مردم تلاش میکرد.
وی به جلسات پیگیری مسائل مردمی شهید رئیسی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: پس از جلسات مردمی، با فعالان فضای مجازی، رسانهای، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نشستهایی برگزار میکرد و مستقیما تمامی مباحث را یادداشت میکرد تا بعدا بتواند بهصورت جدی آنها را پیگیری کند.
>>شهید رئیسی یک شخصیت ملی و تاریخی است
این مقام مسئول یادآور شد: بیتردید این بخشی از نکاتی است که باید از شهید جمهور در تاریخ ثبت شود. ما درباره یاران پیامبر عظیمالشأن(ص) و حضرت علی(ع) ویژگیهای بسیاری شنیدهایم، اما مشابه این صفات را در وجود شهید رئیسی دیدیم. گفته میشود به آقای رئیسی در طول خدمتشان بسیار توهین، تهمت و تخریب شد. اما مردم نباید از کنار این مسائل عبور کنند. همانطور که شهید سلیمانی قهرمان ملی همه ایرانیان است و صرفا متعلق به خانواده خودش نیست، شهید رئیسی نیز سرمایه اجتماعی، ملی، مذهبی و دینی ملت ایران است. توهین به چنین شخصیتی توهین به ملت است و اگر برخی دست به چنین اقداماتی زدند، باید پاسخگو باشند و فردای قیامت در پیشگاه ملت و تاریخ مؤاخذه خواهند شد.
وی با اشاره به مظلومیت شهید رئیسی گفت: شهید رئیسی علیرغم همه مظلومیتها، تحقیرها و بیانصافیها، از خود دفاع نمیکرد و تنها به خدمت برای مردم میاندیشید و هدفش پیگیری مشکلات مردم بود. ایشان بارها در جمع نمایندگان ولی فقیه استانها هم تأکید داشت که "تکلیف ما اطاعت از رهبری و خدمت بیمنت به مردم است." کسی که همه عمرش را وقف خدمت، مبارزه با فساد، و حفظ دین و سفره مردم کرد، شایسته این همه تخریب نبود.
این مقام مسئول با تشبیه جایگاه شهید رئیسی به مالک اشتر نخعی، یار حضرت علی(ع)، تأکید کرد: داستان امروز ما و شهید رئیسی همانند داستان علی(ع) و مالک اشتر است؛ فردی که همه توانش را برای مردم به میدان آورد و مظلومانه تخریب شد. تاریخ باید بداند که شهید رئیسی در عرصه جهاد، علم، دانش و اخلاص کمنظیر بود، ولی عدهای او را حتی بیسواد خطاب کردند. این جفاست به سرمایه ملی کشور.
انتهای پیام/311/.