سه‌شنبه، 30 اردیبهشت، 1404

شهید رئیسی تا پایان عمر با تواضع و اخلاص خدمت کرد

به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز در جمع مدیران و کارکنان این نهاد حوزوی ضمن گرامیداشت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی گفت: ذکر خیری کنیم از عزیزانی که اواخر اردیبهشت‌ماه سال 1403 به سوی حضرت حق پَر کشیدند و به مقام رفیع شهادت نائل آمدند. در میان شهدای خدمت، من با دو نفرشان حشر و نشر داشتم: یکی مرحوم آقای آل‌هاشم، که واقعاً روحانی مردمی، خلیق و مؤثری بودند و فقدانش مایهٔ خسران است. مشی و زندگی‌ این روحانی بزرگوار برای ما طلبه‌ها درس‌آموز بود، نفر دیگری که بنده بیشتر با ایشان مأنوس بودم (از سال 1388ش تا زمان شهادت ایشان)، شهید رئیسی بود. تقریباً در برهه‌هایی هر هفته همدیگر را می‌دیدیم و در زمان ریاست‌جمهوری‌شان نیز یک هفته در میان در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی موفق به حضور بودم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دو روحیه و شاخص در شخصیت شهید رئیسی وجود داشت افزود: ایشان روحیه‌های خوبی داشت و عمیقاً معتقدم این حُسن عاقبتی که پیدا کرد و این رفعت جایگاهی که خداوند برای ایشان قرار داد، به برکت همین روحیه‌ بود.نخست اینکه ایشان یتیم بود و فقیر (من این‌گونه می‌خواهم تعبیر کنم)، معمولاً والدین و به‌خصوص پدر پشتوانهٔ فرزندان هستند، ایشان پدر نداشت و‌ فکر می‌کنم به امام زمان(عج) و امام رئوف، علی‌ بن موسی‌الرضا(ع) پناه آورده بود، حضرت نیز پناهش داد و این عنایت رضوی شامل حالش شد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: دومین روحیه آن بود که ایشان بسیار فرد متواضعی بود و در برخوردها و رفتارهایش از روز اولی که با هم آشنا شدیم تا سه روز قبل از وفاتشان که در اختتامیه کنگره جهانی امام رضا(ع) در مشهد سخنرانی کرد، این تواضع دیده می‌شد. در حدیثی از رسول گرامی اسلام(ص) آمده است: «مَنْ تَواضَعَ لِلّهِ رَفَعَهُ اللّه و مَن تَکبَّرَ وَضَعَهُ اللّه؛ کسی که تواضع داشته باشد، خدا او را بلند و رفیع می‌کند، و هر که بزرگى فروشد، خداوند او را پست گرداند».

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: من می‌توانم شهادت شرعی دهم که ایشان از روز نخست آشنایی‌مان تا وقتی که رئیس‌جمهور شد و بعد از دنیا رفت، یک حال و روحیه داشت و در برخوردش کوچک‌ترین تفاوتی حاصل نشد. این موضوع خیلی شخصیت می‌خواهد که مقام و جایگاه تکانش ندهد و متزلزلش نکند!

 واعظی خاطر نشان کرد: یک خاطره هم از مرحوم آقای بهاءالدینی نقل کنم که از خودشان شنیدم. ایشان می‌فرمود: وقتی انقلاب پیروز شد و امام(ره) به قم تشریف آورد، برای بازدید به منزل ما در محلهٔ سجّادیه آمدند. اهالی محل که متوجه حضور حضرت امام(ره) شدند، شعار «روح منی خمینی، بت‌شکنی خمینی» سر دادند و از ایشان بسیار تجلیل کردند تا ایشان آمده بود. آقای بهاءالدینی به امام گفته بود یک وقت این حرف‌ها و این‌همه اقبال مردم تکانت ندهد، امام نیز فرموده بودند: همه‌چیز دست من است، ولی خودم دست خودم نیستم، یعنی خودم را به خدا سپردم و متوکل به حضرت حق شدم. من می‌خواهم عرض کنم که آقای بهاءالدینی حتی به امام با آن شخصیت بلندش می‌گوید مبادا این چیزها تکانت دهد! بالاخره ما انسان هستیم و برخی مقام‌ها و موقعیت‌ها ممکن است احوال انسان را تغییر دهد.

عضو فرهنگستان علوم بیان کرد: یکی از ویژگی‌های بسیار خوب و ممتاز شهید رئیسی که در این حشر و نشر چهارده‌پانزده‌ساله در او دیدم، همین بود که کوچک‌ترین تغییری در رفتارش به‌وجود نیامد. ایشان بسیار متواضع بود و اتفاقاً هر چقدر مقامش بالاتر می‌رفت، تواضعش بیشتر می‌شد؛ مثلاً قبل از اینکه رئیس قوّه شود، من یاد ندارم ایشان روز عید به من زنگ زده باشد، ولی وقتی رئیس قوّه شد، با اینکه هم بزرگ‌تر از بنده بود و هم مقامش بالاتر، عید‌ به من زنگ می‌زد و تبریک می‌گفت. به ‌یاد دارم گاهی که نامه‌ای برای ایشان می‌نوشتم یا درخواست کاری داشتم، ایشان حتی روز تعطیل رسمی، ساعت ده صبح زنگ می‌زد و راجع‌به آن نامه‌ صحبت می‌کرد و می‌گفت فلان دستور را دادم.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار کرد: ایشان همچنین توجّهی خاص به دفتر تبلیغات داشت. حتی از مجلات ره‌توشه‌، تولید معاونت تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خیلی تمجید می‌کرد و می‌گفت؛ من واقعاً از این ره‌توشه‌ها استفاده می‌کنم. البته این هم از تواضعش بود! چرا که بعضی‌ها حاضر نیستند حتی معاصر خودشان را بخوانند یا اگر بخوانند، حاضر نیستند بگویند! ایشان می‌گفت: حاج‌آقا ما را تغذیه کنید، من استفاده می‌کنم، به ما سوژه می‌دهد و ما با سلیقه و روش خودمان در سخنرانی‌ها استفاده می‌کنیم. همین‌طور ایشان می‌گفت: من هر موقع به نمایشگاه کتاب می‌روم و در غرفه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی وارد می‌شوم، تمام کارهای جدید را می‌خرم، چون می‌دانم چقدر کار شده و چقدر دارای اتقان است.

واعظی افزود: یک بار که برای بودجه دفتر تبلیغات به ایشان نامه نوشته بودم، خود ایشان پیگیر بود که چه شد، من هم عرض کردم شما که لطف دارید، ولی زیرمجموعه‌ها کاری نمی‌کنند. ایشان این تعبیر را کرد و فرمود: اینها باید دو واحد درس بخوانند تا بفهمند دفتر تبلیغات چیست! خداوند متعال ان‌شاءالله درجات همه شهدا، امام شهدا و مخصوصاً شهدای خدمت و ایشان را عالی بفرماید.

انتهای پیام/

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها