دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

نیاز بازار کار به مهارت است نه مدرک

به گزارش خبرنگار اقتصادی >>خبرگزاری تسنیم, بیکاری یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی و اقتصادی جوامع امروزی است. بسیاری از جوانان پس از فارغ‌التحصیلی با مشکل یافتن شغل مناسب مواجه‌اند. یکی از عوامل اصلی این مشکل، فاصله بین آموزش‌های تئوریک و نیازهای واقعی بازار کار است. در این میان، مهارت‌آموزی می‌تواند به‌عنوان راه‌حلی مؤثر برای کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهره‌وری نیروی کار مطرح شود.

اهمیت مهارت‌آموزی به افراد امکان می‌دهد تا توانایی‌های عملی و تخصصی لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند. برخلاف آموزش‌های صرفاً تئوریک، مهارت‌آموزی بر کاربردهای واقعی تمرکز دارد و موجب افزایش شایستگی شغلی می‌شود. افراد دارای مهارت، شانس بیشتری برای یافتن شغل دارند و حتی می‌توانند با استفاده از مهارت‌های خود کسب‌وکار شخصی راه‌اندازی کنند.

نقش مهارت‌آموزی در کاهش بیکاری بسیار مهم است.  افزایش اشتغال‌پذیری، افرادی که دارای مهارت‌های فنی و حرفه‌ای هستند، برای کارفرمایان جذاب‌ترند. توسعه کارآفرینی،هارت‌آموزی زمینه‌ساز راه‌اندازی مشاغل خرد و متوسط است. هم‌راستایی با نیاز بازار، آموزش مهارت‌هایی که بازار به آن‌ها نیاز دارد، مانع از اتلاف نیروی انسانی می‌شود. کاهش وابستگی به دولت، با افزایش مهارت، افراد می‌توانند به استقلال مالی دست یابند و از وابستگی به کمک‌های دولتی بکاهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ,‌رهبر معظم انقلاب یکی از وظایف درقبال جامعه کارگری را مهارت‌افزایی خواندند و افزودند: برای مهارت‌آموزی کارگران، در سازمان فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه های آن زمینه بسیار خوبی وجود دارد. البته در کنار این آموزشگاه ها، شرکت‌های بزرگ هم می‌توانند در حاشیه کار خود مجموعه‌ها و دوره‌هایی برای افزایش مهارت‌های کارگران ایجاد کنند.

*خیز وزارت کار برای ارتقای مهارتی و رفاهی کارگران

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اهمیت مهارت آموزی گفت: تعداد شاغلین کشور حدود 24میلیون و 700هزارنفرند، از 17میلیون شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی، 12میلیون کارفرما دارند که به معنای خاص همان کارگران یا مزدبگیران محسوب می شوند.

وی گفت: در مورد ارتقای مهارت، اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای یک تغییر اساسی کرده و در طول نیمه دوم سال 1403به کمک آموزش و پرورش، نیروهای مسلح، اتاق‌های بازرگانی و شرکت‌های خصوصی برنامه‌های متنوعی طراحی شده که ما امیدواریم از طریق این همکاری بین‌بخشی بتوانیم امسال در جهت ارتقای مهارت کارگران یک تحول اساسی را آغاز کنیم.

میدری افزود: ساختار تصمیم‌گیری ما جز در تعیین حداقل مزد، دوجانبه‌گراست، اما ما باید بتونیم گفت‌وگوها را سه جانبه بکنیم و حضور بخش کارگری پررنگ‌تر بشود.  نیاز است که جامعه کارگری ما هم انسجام و توانایی بیشتری داشته باشد، اما باید درهای تصمیم‌گیری را به نفع بخش‌خصوصی و نیز کارگران بازتر کنیم.

به گزارش تسنیم، غلامحسین محمدی ؛معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای هم از برگزاری سومین دوره مسابقات مهارت کارگران خبر داد و در تشریح جزئیات این رویداد گفت: مسابقات مهارت کارگران در کشور ما چند سالی است که برگزار می‌شود و مانند مسابقات ورزشی یک اثر جدی ترویجی و فرهنگی دارد. امسال مسابقات در کرمان برگزار می‌شود و بیش از 220کارگر ماهر در 9رشته از 22استان و 100شرکت با یکدیگر رقابت می‌کنند.

وی ادامه داد: این دوره از مسابقات در حالی برگزار می‌شود که مقام معظم رهبری بر لزوم مهارت افزایی کارگران تاکید بسیار دارند.یک اتفاق خوبی که امسال افتاده است تنوع در رشته‌هاست و افراد بیشتری هم شرکت کردند.9 رشته مذکور عمدتا صنعتی هستند مثل تراش فرز و جوشکاری و طراحی کامپیوتری و رشته‌هایی که معمولا در صنایع به کار برده می‌شوند.

معاون وزیر کار تصریح کرد: در ایران فرصت بسیار بزرگی در اختیار داریم و جامعه کارگری از توانمندی و ظرفیت بالایی برخوردار است و بخشی از سرمایه‌گذاری در تولید برای نهاده‌های تولیدی است و بخشی از رشد اقتصادی کشودر سایه بهره‌وری رخ می‌دهد.

به گفته محمدی بیش از 30درصد رشد 8درصدی که برای اقتصاد پیش‌بینی شده از محل بهره‌وری رخ می‌دهد و در بهره‌وری نهاده‌های تولید نقش کارگران حائز اهمیت است.ارتقای مهارت در دیدار مقام معظم رهبری با جامعه کارگری مورد تاکید قرار گرفت و زمینه خوبی است برای آنکه بتوانیم به صورت برنامه ریزی شده بهره‌وری را افزایش بدهیم.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: این مسابقات را در سطح اقشار مختلف اعم از دانش آموزان،جوانان،‌زنان و معلولان برگزار می‌کنیم و امسال هم مسابقات ملی مهارت در شهریور ماه به میزبانی استان اصفهان برگزار می‌شود که از میان آنها رقابت‌کنندگان ایرانی برای مسابقات آسیایی و بین‌المللی انتخاب می‌شوند.

 به گزارش تسنیم، برای مقابله با بیکاری و ارتقاء سطح اقتصادی جامعه، تمرکز بر مهارت‌آموزی یک ضرورت انکارناپذیر است. دولت‌ها، مراکز آموزشی و نهادهای خصوصی باید با سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، زمینه را برای توانمندسازی نیروی کار و کاهش بیکاری فراهم کنند. آینده‌ی بازار کار به افرادی تعلق دارد که مهارت دارند، نه فقط مدرک.

 انتهای پیام/

 

 
5 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها