روحالله متفکرآزاد، عضو هیئت پارلمانی ایران در سفر به اندونزی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی >>خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جزئیات و دستاوردهای نوزدهمین کنفرانس بینالمجالس کشورهای اسلامی، این سفر را گامی مهم در راستای دیپلماسی پارلمانی و تأمین منافع ملی کشور ارزیابی کرد.
وی با تأکید بر اهمیت حضور فعال هیئت پارلمانی ایران در این اجلاس و اجلاسهای مشابه، اظهار داشت: حضور هیئت پارلمان جمهوری اسلامی ایران در اینگونه نشستها بخشی از وظایف دیپلماسی پارلمانی است که میتواند به کمک دیپلماسی رسمی دولتها بیاید و نقش مهمی در تأمین منافع ملت ایران ایفا کند.
متفکرآزاد با اشاره به مشارکت مؤثر هیئت ایرانی در روندهای مختلف اجلاس، تصریح کرد: ما در کمیتههای مختلف حضور پررنگی داشتیم. اعضای هیئت ایرانی در تمام کمیتهها سخنرانی داشتند، موضعگیری کردند، در تنظیم بیانیه پایانی نقش داشتند و به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران پرداختند. نتیجه این حضور فعال آن بود که توانستیم برای سال آینده در چهار کمیته از پنج کمیته اصلی اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی عضویت پیدا کنیم.
به گفته این عضو هیئت پارلمانی کشورمان در سفر به اندونزی، کمیتههایی که ایران موفق به کسب عضویت در آنها شده شامل کمیته اجرایی، کمیته سیاسی-بینالملل، کمیته فرهنگی-حقوقی و کمیته حقوق بشر، زنان و خانواده هستند.
متفکرآزاد همچنین به دیدارهای دوجانبه رئیس مجلس و اعضای هیئت همراه با هیئتهای پارلمانی کشورهای مختلف اسلامی اشاره کرد و این ملاقاتها را زمینهساز گسترش همکاریهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دانست. وی تأکید کرد: این دیدارها و گفتوگوها از جمله دستاوردهای مهمی هستند که میتوانند به شکلگیری ارتباطات اقتصادی و فرهنگی پایدار بین ایران و کشورهای اسلامی منجر شوند.
وی در ادامه با اشاره به نقش راهبردی دیپلماسی پارلمانی در سیاست خارجی کشور گفت: یکی از دستور کارهای جدی مجلس شورای اسلامی، حضور مؤثر در عرصه دیپلماسی پارلمانی است. این حضور هم از طریق گروههای دوستی پارلمانی که هیئتهایی را به کشورهای مختلف اعزام میکنند، محقق میشود و هم از طریق مشارکت فعال در نهادهایی مانند اتحادیه بینالمجالس اسلامی، بینالمجالس آسیایی، بریکس و شانگهای که در آنها مجلس میتواند در کنار دولت، تعاملات جدی و مؤثری رقم بزند.
متفکرآزاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت توسعه روابط اقتصادی با کشورهای اسلامی، اظهار داشت: وقتی با کشورهای دوست، خصوصاً کشورهای مسلمان آفریقایی و آسیایی گفتوگو میکنیم و به تفاهم میرسیم که سطح تبادلات تجاری باید ارتقا یابد، این امر نیازمند هماهنگیهایی است. از جمله دعوت از سفرای دو کشور، دیدار میان رؤسای مجالس و پیگیری از مجاری پارلمانی.
وی افزود: البته تحریمها در کیفیت تعاملات اقتصادی بیتأثیر نیستند و واقعاً اثر میگذارند، اما کشورهای اسلامی، بهویژه آنهایی که در این اجلاس با ما همدل شدهاند، با ایجاد رفاقتها و ارتباطات نزدیک کمک میکنند تا در دام مرزهای تحریمی گرفتار نشویم یا بتوانیم از آنها عبور کنیم.
عضو هیئت رئیسه کشورمان در ادامه با اشاره به گسترش دایره کشورهای تحت تحریم توسط آمریکا، خاطرنشان کرد: آمریکا آنقدر دایره تحریمها را گسترش داده که حالا خودش یک باشگاه بزرگ از کشورهایی که تحت تحریماند ساخته است. این کشورها با وجود تحریم، همچنان دارای تولید بالا، بازار مصرف گسترده، نیروی کار ارزان و ابزارهای متنوع تولید هستند. به همین دلیل به اعتقاد من این حباب تحریمسازی ترک برداشته است.
متفکرآزاد با بیان اینکه هماهنگی بین این کشورها میتواند اتفاقات مثبتی را رقم بزند، افزود: در اجلاس اندونزی سعی کردیم روابط دوستانه خود را با گروههای پارلمانی تمام کشورهای اسلامی حتی آنهایی که با آنها رقابتهای منطقهای داریم تکمیل و تقویت کنیم. از همین جهت این اجلاس را مثبت ارزیابی میکنم و امیدوارم دستاوردهای آن در آینده نزدیک به ثمر بنشیند.
انتهای پیام/