به گزارش خبرنگار >>خبرگزاری تسنیم از ایلام، ابوالفضل مرشدی در ویژه برنامه «از طوس تا نیشابور» که در محل دانشگاه ایلام برگزار شد، با تأکید بر جایگاه ادبیات در انسجام اجتماعی، اظهار داشت: از نگاه ما علوم اجتماعی هر جامعهای را دارای کالبدجسم و جان میدانند و یکی از مهمترین اجزای جان یک جامعه ادبیات و زبان آن است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه نقش ادبیات در تقویت همبستگی ملی و پیوند نسلهای مختلف بینظیر است، گفت: ایران از جمله کشورهایی است که از ادبیاتی غنی و زبانی فاخر شناخته شده در سطح جهانی برخوردار است.
وی با بیان اینکه در این روزهایی که بیش از هر زمان دیگری نیاز به تقویت همبستگی ملی داریم، گفت: ضروری است که نسل جوان با فرهنگ تاریخ و هویت ملی خود بیشتر آشنا شود و به میهن خود افتخار کند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: در این راستا این وزارتخانه با همکاری دانشگاههای سراسر کشور به برگزاری برنامههای مفاخر ادبی کمک میکند.
وی از برگزاری اردوهای متنوع دانشجویی خبر داد و گفت: در قالب اردوهای علمی، فرهنگی، تاریخی و طبیعتگردی، دانشجویان از مراکز علمی، آثار تاریخی و ظرفیتهای طبیعی کشور بازدید میکنند.
مرشدی گفت: این برنامهها با هدف تقویت هویت ملی، افزایش شناخت از ایران و برانگیختن حس تعلق و عرق ملی در میان دانشجویان طراحی و اجرا شدهاند.
>>نقش دانشگاهها در تقویت انسجام ملی و فرهنگ جامعه
همایون مرادنژادی، رئیس دانشگاه ایلام نیز در این ویژه برنامه به اهمیت نقش دانشگاهها در تأثیرگذاری بر محیط پیرامون خود اشاره کرد و گفت: دانشگاهها باید به عنوان نهادهای فرهنگی، سهم مهمی در ایجاد انسجام ملی داشته باشند.
وی با تأکید بر ضرورت برگزاری برنامههایی که به تقویت انسجام ملی کمک میکنند، افزود: دانشگاه ایلام با هدف افزایش نشاط اجتماعی و تقویت انسجام ملی در فضای دانشجویی، اقدام به برگزاری برنامههای بزرگداشت فردوسی و خیام کرده است.
رئیس دانشگاه ایلام ابراز امیدواری کرد که این دانشگاه بتواند به عنوان یک نهاد سیاستگذار فرهنگی در جامعه استان، نقش مؤثر و بینظیری در حوزه فرهنگ ایفا کند.
انتهای پیام/180/