به گزارش >>خبرگزاری تسنیم، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر جایگاه راهبردی دریا در توسعه پایدار کشور، از اجرای همزمان 47 پروژه کلان زیرساختی و 19 پروژه حیاتی روساختی در حوزه دریایی کشور خبر داد.
وی با اشاره به اقدامات گسترده در زیرساختهای انرژی، لجستیک و ایمنی بنادر، ادامه داد: سرمایهگذاریهای گسترده در پروژههایی از جمله احداث پستهای برق فشار قوی در بندر شهید رجایی، ساخت اسکلههای نفتی در مجتمع نفتی رجایی، توسعه مسیرهای منتهی به بندر شهید بهشتی چابهار، برجهای کنترل بندری، استحکامات ساحلی و لایروبیهای راهبردی مانند لایروبی در خور موسی را از مصادیق این تحرک کمسابقه دانست.
وی با اعلام اینکه تجهیز و نوسازی ناوگان دریایی و بندری کشور نیز با شتاب در حال انجام است که میتوان به تأمین تجهیزات تخلیه و بارگیری سنگین شامل 4 دستگاه گنتریکرین، 12 دستگاه RTG به ارزش قراردادی 80 میلیون دلار، آغاز ساخت 8 اسکله شناور مدرن و بهرهبرداری از 34 تجهیز راهبردی دریایی و بندری به ارزش 75 میلیون یورو، امضای قرارداد برای تأمین 27 شناور خدماتی حیاتی با صنایع داخلی به ارزش حدود 50 هزار میلیارد ریال اشاره کرد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به افقگشایی در دیپلماسی بندری، از تفاهمنامه راهبردی با قزاقستان برای احداث پایانه اختصاصی در بندر شهید رجایی و پیشبرد مذاکرات سرمایهگذاری با کشورهایی چون چین، عمان و قطر خبر داد.
صادق تأکید کرد: این اقدامات در کنار نقشآفرینی ایران در سازوکارهایی چون کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه، زیرساختهای توسعه پایدار دریامحور را تقویت کرده و جایگاه ایران را به عنوان هاب لجستیکی منطقهای و یک بازیگر کلیدی در تجارت دریایی جهانی تثبیت میکند.
وی تحقق اهداف توسعه دریامحور را مستلزم «عزم ملی، ایمان راسخ، نوآوری و انسجام همهجانبه» دانست و گفت: با پشتوانه ملت، رهبری و ظرفیتهای داخلی، ایران به یکی از قدرتهای دریایی منطقهای و جهانی بدل خواهد شد.
انتهای پیام/