به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از یاسوج، احداث پتروشیمی چهاربیشه در گچساران، واقع در مجاورت شهر دوگنبدان و تعدادی از روستاهای این شهرستان با ابهامات و نگرانیهای جدی همراه شده است. بهرغم قرارگیری این واحد صنعتی در منطقهای مسکونی هنوز مجوزهای زیستمحیطی لازم و ارزیابی دقیق اثرات زیستمحیطی آن صادر نشده است.
این امر، پرسشهای اساسی را در ذهن افکار عمومی برانگیخته است که آیا مطالعات جامعی در زمینه آلایندگی احتمالی این پتروشیمی انجام شده است؟ آیا خطرات ناشی از آلودگی هوا و آب برای ساکنان دوگنبدان، روستای چهاربیشه و سایر روستاهای اطراف، به طور کامل بررسی شده است؟
انتخاب محل احداث این واحد صنعتی، با توجه به کمبود آب در منطقه، از دیگر نکات قابل تامل است. چرا این طرح، که به آب فراوان نیاز دارد، در کنار دریا احداث نشده تا هم دسترسی به آب کافی را داشته باشد و هم از مزایای لجستیکی و صادراتی بهرهمند شود؟ این در حالی است که بسیاری از کارشناسان، احداث صنایع آببر نظیر پتروشیمیها و فولاد در مناطق کمآب را یکی از عوامل اصلی تشدید بحران آب در کشور میدانند.
آیا سیاستگذاران و برنامهریزان توسعه، از تجربیات تلخ گذشته درس گرفتهاند؟ گچساران با دارا بودن سه پتروشیمی، اکنون با چالش جدی روبهرو است و متولیان امر باید پاسخ دهند که آیا تامین آب شرب برای مردم در اولویت قرار دارد یا توسعه صنایع آببری که میتوانستند در مکانهای مناسبتری(کنار دریا) احداث شوند؟ تداوم این روند، سلامت شهروندان و آینده توسعه پایدار منطقه را به خطر خواهد انداخت.
عبدال دیانتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد به تسنیم، گفت: پتروشیمی چهاربیشه گچساران زیر مجموعه پتروشیمی نیست و نیاز به ارزیابی زیست محیطی ندارد، چون قرار است زمینه صنایع پایین دستی فعالیت کند.
وی با تاکید بر اینکه این طرح مشمول ارزیابی زیست محیطی نیست، خاطرنشان کرد: این طرح فلرها را به مواد جانبی تبدیل میکند و مشکلی ندارد.
انتهای پیام/