شنبه، 04 مرداد، 1404

نباید همه گزارش‌ها و نظارت‌های سازمان بازرسی محرمانه باشد

به گزارش گروه اجتماعی >>خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، از نمایشگاه دستاوردهای علمی سازمان بازرسی کل کشور بازدید به عمل آورد.

رئیس قوه قضاییه در جریان این بازدید خود ضمن مطالعه و تورق برخی از مجلدات پژوهشی سازمان بازرسی در حوزه مقابله با ریشه‌ها و مَناشی مفاسد و مقابله با سؤجریانات اداری، بر اتخاذ روش‌های فنی و عالمانه در حوزه مسئولیت‌های سازمان بازرسی از جمله نظارت بر حُسن اجرای امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌ها و شناسایی گلوگاه‌های فساد تاکید کرد.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: قطعاً طبق قانون برخی از امور و موارد، در راستای منافع مردم و کشور باید محرمانه باشند، اما این امر بدین معنا نیست که همه گزارش‌ها و نظارت‌های ما مُهر محرمانه بخورند! بر همین اساس، سازمان بازرسی باید بعضی نظارت‌هایش غیرمحرمانه باشد تا مردم از اقدامات این سازمان که در جهت نفع عمومی است مطلع شوند و مردم بدانند که تمام هم‌وغم ما استیفای حقوق عامه آنها و جلب رضایت عمومی است. چنانچه قرار باشد همه گزارش‌های یک نهاد نظارتی، وصفِ «محرمانه» داشته باشد، در آنصورت، «شفافیت» چه می‌شود؟ 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: نظارت‌ها و اقدامات ما در برخی موارد باید محرمانه و در برخی موارد نیز باید علنی باشند؛ ما قطعاً باید مردم را در اموری که واجد وصف محرمانگی نیستند، مَحرم بدانیم و مسائل را با آنها در میان بگذاریم؛  ما زمانی می‌توانیم از مردم کمک بگیریم که آنها در جریان شرایط و وضعیت باشند و نواقص را بدانند.

رئیس عدلیه گفت: سازمان بازرسی به عنوان یک نهاد مهم نظارتی که در زیرمجموعه قوه قضاییه تعریف می‌شود باید ملتزم به اصل شفافیت باشد و برنامه‌ها و اقدامات خود را در مرئی و منظر عموم مردم قرار دهد؛ چرا که تمام همت این سازمان، مصروف به استیفای حقوق مردم است.

قاضی‌القضات گفت: سازمان بازرسی کل کشور برای عموم مردم تبیین و تشریح کند که در راستای نظارت بر نحوه اجرای برنامه هفتم پیشرفت، چه برنامه‌هایی را در دستور کار دارد؟ این سازمان، از طریق رسانه‌های مختلف بویژه رسانه ملی اقدامات و دستاوردهای خود را برای عموم مردم منعکس کند.

انتهای پیام/

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها