حسنعلی اخلاقی، نماینده مشهد و کلات در مجلس در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به این موضوع که اعمال تعرفهگذاری پلکانی به عدالت نزدیکتر است، تصریح کرد: یکی از مهمترین شعارهای انقلاب اسلامی موضوع عدالتمحوری است که باید با جدیت در دستور کار باشد. وقتی تعرفه گاز و برق به صورت پلکانی اعمال میشود، عدالت اجتماعی بیشتر رعایت میشود. زیرا در این روش، کسانی که مصارف بالایی دارند و عمدتاً جزو اقشار مرفهتر هستند، هزینه واقعی گاز و برق را پرداخت میکنند و مشمول یارانه نمیشوند.
وی ادامه داد: در روش تعرفهگذاری پلکانی، حمایت از اقشار ضعیف و متوسط در دستور کار قرار دارد. کسانی که در چارچوب الگو از گاز و برق استفاده میکنند، از یارانه بهره میبرند و به موازات افزایش مصرف، هزینهها نیز افزایش پیدا میکند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: روش تعرفهگذاری پلکانی که در آن پرمصرفها هزینه واقعی و صادراتی گاز و برق را پرداخت میکنند، روش مطلوبی است و عدالت اجتماعی در توزیع یارانه انرژی را برقرار خواهد کرد. باید مشترکان پرمصرف بین مصرف غیرضروری خود را کنترل کنند وگرنه باید قیمت معادل صادرات انرژی را پرداخت کنند.
اخلاقی گفت: مصرف بی رویه انرژی اصلاً قابل قبول نیست. زیرا مضرات زیادی برای اقتصاد کشور دارد و باید جلوی آن گرفته شود. تعرفهگذاری پلکانی به این معناست که مشترکان خوش مصرف و منطقی مشمول یارانه، بخشودگی و مشوق میشوند و مصارف غیرضرور از یارانه استفاده نمیکنند.
وی ادامه داد: دولت میتواند از تعرفهگذاری به عنوان یک ابزار در راستای اعمال عدالت اجتماعی و مدیریت مصرف انرژی استفاده کند. وقتی قیمتها به صورت غیرپلکانی است، مشترکان انگیزهای برای مدیریت مصرف ندارند. اما وقتی خانوارها میدانند که مصارف بالا مشمول هزینههای بیشتر است، تلاش میکنند که در پلکانهای پایینی مصرف باقی بمانند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: باید به انحای مختلف به دنبال مدیریت مصرف باشیم. در همین راستا، فرهنگسازی نیز باید مدنظر باشد. رسانهها باید به کمک بیایند و نوعی حساسیت نسبت به مدیریت مصرف انرژی در کشور ایجاد کنند. باید این ذهنیت در جامعه ایجاد شود که مصرف بی رویه هیچ توجیهی ندارد و ضرر بالایی به اقتصاد ملی وارد میکند.
اخلاقی گفت: اگر بتوانیم مصرف را با روشهای مختلف از جمله تعرفهگذاری پلکانی، فرهنگسازی، استفاده از وسایل بهینه و... کنترل کنیم، زمینه برای ادامه فعالیت صنایع در تمام ماههای سال به وجود میآید که این امر ارزآوری بالایی برایمان دارد.
وی ادامه داد: حتی اگر کمبود انرژی نداشته باشیم، باز هم باید مدیریت مصرف مدنظر باشد. زیرا از انرژی مازاد میتوانیم برای صادرات استفاده کنیم که ارزآوری بالایی برایمان دارد. به طور کلی، مصارف غیرضرور و بی رویه هیچ توجیهی ندارند و باید با آنها مقابله کنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت وظیفهای برای اعطای یارانه به مصارف بالا ندارد. کسانی که خارج از الگو از گاز و برق استفاده میکنند، باید هزینه آن را پرداخت کنند. نیاز است یک الگوی بهینه و منطقی برای مصرف مشخص شود و مصارف بالاتر از آن به صورت پلکانی مشمول اضافه پرداخت شوند.
انتهای پیام/