دوشنبه، 22 اردیبهشت، 1404

ارتقای تولید در گرو حکمرانی پولی مؤثر است

به گزارش خبرنگار اقتصادی >>خبرگزاری تسنیم، مجید قاسمی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی، با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در رشد اقتصادی کشور، گفت: ارتقای سطح تولید ملی نیازمند توسعه کمی و کیفی سرمایه‌گذاری و فراهم کردن سرمایه لازم برای عبور از چالش‌های ملی است.

وی با اشاره به نقش بانک‌ها در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی افزود: افرادی که قصد سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی دارند، به ثبات در سطح ملی و تقویت بخش واقعی اقتصاد نیاز دارند. بانک‌ها باید در این مسیر پیشگام باشند.

قاسمی وضعیت فعلی فعالیت‌های اقتصادی را مقطعی و روزمره توصیف کرد و گفت: فعالیت اقتصادی باید یک دوره زندگی داشته باشد، نه آن‌که به شکل مقطعی و بدون چشم‌انداز دنبال شود. امروز بسیاری از مردم درباره روزمرگی اقتصادی صحبت می‌کنند که نشانه‌ای از نبود پایداری در اقتصاد است.

رئیس اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی باید حکمرانی پولی را در مرکز وظایف خود قرار دهد»، خاطرنشان کرد: «ابزار اصلی بانک مرکزی برای مدیریت اقتصاد، سیاست‌گذاری پولی و ارزی است؛ چه در قالب نظام شناور، چه در نظام تثبیت‌شده.

قاسمی همچنین به یکی از نشست‌های اخیر مدیران عامل بانک‌ها با رئیس‌کل بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: برای نخستین‌بار، رئیس‌کل بانک مرکزی به‌صراحت اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد افزایش >>نرخ ارز، مهم‌ترین عامل تورم در کشور بوده است.

وی در پایان تأکید کرد: پول ملی باید جایگاه خود را به‌عنوان واسطه مبادله، ابزار سرمایه‌گذاری و یکی از ستون‌های بنیادی ثبات و قدرت اقتصادی حفظ کند؛ در غیر این صورت، کشور در معرض آسیب‌پذیری شدید قرار می‌گیرد.

بی‌ثباتی ارزش پول ملی، سرمایه‌گذاری را دچار فرسایش مزمن می‌کند

مجید قاسمی، رئیس اسبق بانک مرکزی، با تأکید بر ضرورت تقویت جایگاه بانک مرکزی در صیانت از ارزش پول ملی، گفت: برای پوشش دادن به خطرات ناشی از کاهش ارزش پول، باید چهار محور کلیدی مورد توجه قرار گیرد: اندازه‌گیری آسیب‌پذیری واقعی سرمایه‌گذاری در برابر نوسانات، تعیین محدوده مناسب برای سرمایه‌گذاری، مدیریت سرمایه و تدوین سیاست‌های پایدار پولی.

وی افزود: یکی از دلایل اصلی ضعف در تشکیل سرمایه، وابستگی شدید به نوسانات ارزی و بی‌ثباتی در سیاست‌های کلان است که موجب نگرانی سرمایه‌گذاران شده است. اگر مدیریت مناسبی در کشور اعمال نشود، حتی در دوره‌هایی که ارزش سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد، ممکن است در بازه‌های موازی شاهد افت شدید آن باشیم.

قاسمی با هشدار نسبت به تداوم وضعیت فعلی تأکید کرد: افت سرمایه‌گذاری به شکل مزمن، جریان اقتصادی کشور را مختل می‌کند. بانک مرکزی باید سلامت اقتصادی و تداوم سرمایه‌گذاری را در اولویت قرار دهد. نمی‌توان با سیاست‌های کوتاه‌مدت و غیراصولی در برابر تورم ایستادگی کرد.

وی با اشاره به شرایط معیشتی مردم گفت: امروز ایران در حالی یک کشور در حال توسعه محسوب می‌شود که سطح زندگی مردم با چالش‌های جدی مواجه شده است. در حالی که برخی به ثروت‌های باورنکردنی دست یافته‌اند، بخش زیادی از مردم برای تأمین نیازهای اولیه در تنگنا هستند.

قاسمی در پایان خاطرنشان کرد: «نادیده گرفتن اهمیت ارزش پول ملی، منجر به گسست در روند سرمایه‌گذاری و گسترش نابرابری‌ها در اقتصاد می‌شود. باید به سمت سیاست‌های باثبات و ساختاری حرکت کرد تا بتوان آینده‌ای پایدار برای اقتصاد کشور رقم زد.
انتهای پیام/

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها