به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از کرج، در روزهایی که هنوز به اوج گرمای تابستان نرسیدهایم، البرزنشینان در شرایطی بهسر میبرند که شاید بتوان گفت زندگی روزمره در این استان به حالت نیمهتعطیل درآمده است و علت آن هم چیزی نیست جز خاموشیهای بیضابطه و بیبرنامهای که نه فقط برق خانهها و مغازهها را قطع میکند، بلکه زنجیرهای از اختلالات حیاتی را به همراه دارد، از قطعی آب و اینترنت گرفته تا توقف فعالیت ادارات، فروشگاهها، مراکز درمانی و آموزشی.
شرکت توزیع نیروی برق استان البرز طی هفتههای گذشته وعده داد که خاموشیها براساس جداول مشخص و اطلاعرسانی منظم انجام خواهد شد اما واقعیت صحنه چیز دیگری است. شهروندان از قطعیهای چندساعته در طول روز میگویند؛ برخی نقاط از جمله فردیس و اطراف کرج روزانه دو نوبت و هر بار بیش از دو ساعت برق ندارند. از سوی دیگر به تبع نبود برق پمپهای اصلی آب هم دچار اختلال شده و بسیاری از مناطق با قطعی همزمان برق و آب مواجهاند.
یکی از ساکنان فردیس در تماس با خبرنگار ما میگوید: ما روزی دوبار برق نداریم، وسط روز که بچهام درس می خواند اینترنت قطع میشود، عصر هم که وقت خرید و رفتوآمد است، در تاریکی مطلق میمانیم. تازه پمپ آب هم خاموش میشود. این چه نوع مدیریت است؟
بیش از همه، آنچه مردم را عصبانی کرده پاسخگو نبودن مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز است. از زمان تصدی این مسئولیت تا امروز، هیچ نشست خبری، گفتوگوی رسانهای و حتی یک پاسخ تلفنی به خبرنگاران ارائه نشده و در شرایطی که بحران در حال تبدیل شدن به تنش اجتماعی است، این مسئول سکوت و استان را به حال خود رها کرده است.
براساس اطلاعات خبرنگار تسنیم هرچند برخی مراکز درمانی از ژنراتور استفاده میکنند، اما فشار ناشی از بیثباتی برق، کیفیت خدمات درمانی را تهدید میکند. از سوی دیگر، با واگذاری مدیریت خاموشیها به استانداران، پرسش اصلی مردم این است که استاندار البرز دقیقاً چه نقشی در مدیریت این وضعیت دارد؟ آیا اطلاع دارد که در شهرهای بزرگ استان، مردم با قطعی همزمان آب، برق و اینترنت زندگی میکنند؟
در همین حال، برخی کارشناسان حوزه انرژی نیز نسبت به این شرایط هشدار دادهاند و معتقدند که خاموشیهای بدون برنامه موجب فرسایش اعتماد عمومی میشود. مردم درک میکنند که محدودیت برق وجود دارد، اما وقتی بیعدالتی و بینظمی در توزیع خاموشی باشد، تبدیل به اعتراض میشود.
اکنون در حالی که شبکههای اجتماعی پر از تصاویر و پیامهای اعتراض مردم است و برخی فعالان رسانهای و اجتماعی خواستار ورود فوری نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات به عملکرد شرکت برق البرز شدهاند، مردم البرز امروز برق ندارند، آب ندارند، اینترنت ندارند و مهمتر از همه، امیدی به پاسخگویی مسئولان هم ندارند.
اکنون پرسش اساسی اینجاست که وقتی هیچ مسئولی در بحران ابتدایی مثل خاموشی پاسخ نمیدهد، در بحرانهای بزرگتر باید به چه کسی پناه برد؟
یادداشت: شراره کهنسال
انتهای پیام/.