به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از مشهد، بیژن نوباوه ظهر امروز در نشست مشترک کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد با کمیسیون فرهنگی مجلس، با انتقاد از وضعیت بودجه فرهنگی کشور، اظهار کرد: اگر از برنامه هفتم توسعه صرفنظر کنیم، سهم بودجه فرهنگ از کل بودجه کشور تنها نیم درصد است؛ این در حالی است که در بسیاری از کشورهای جهان، این سهم بسیار بیشتر است. برای مثال، حتی کشورهای فقیر، بین چهار تا پنج درصد از بودجه خود را به فرهنگ اختصاص میدهند. در آمریکا این عدد بهصورت آشکار حدود 10 درصد است، اما بودجه پنهان فرهنگی این کشور بسیار بالاتر از این میزان است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به بیتوجهی ساختاری به حوزه فرهنگ، گفت: نگاه فرهنگی در کشور ما ضعیف است و این بیتوجهی در عملکرد نهادهای بالادستی نیز کاملاً مشهود است. بهعنوان نمونه، رئیس مجلس شورای اسلامی که خود را دارای دغدغه فرهنگی معرفی میکند، در بیست سفر خارجی اخیر خود حتی یک بار هم نمایندهای از کمیسیون فرهنگی را همراه نبرده است؛ این نشانه روشنی از میزان اهمیتدادن به فرهنگ در سطح کلان مدیریتی کشور است.
نوباوه با مقایسهای ملموس از اولویتهای فرهنگی در زندگی روزمره مردم افزود: در شرایطی که مردم حاضرند برای خرید یک پیتزا دویست هزار تومان پرداخت کنند، وقتی نوبت به خرید یک کتاب برای فرزندانشان میرسد، بارها و بارها در انجام این کار تردید میکنند. این مسئله ریشه در نهادینهنشدن فرهنگ بهعنوان یک اولویت در ذهن جامعه دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، با انتقاد از عدم حضور برخی نمایندگان در نشستهای فرهنگی، گفت: اینکه امروز ما در مشهد گرد هم آمدهایم و فقط شش نفر از یازده عضو شورای شهر حاضرند، و در عین حال بسیاری از نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در جلسه حضور ندارند، نشان میدهد که اهمیت واقعی به فرهنگ داده نمیشود، با چنین شرایطی، نمیتوان انتظار داشت فرهنگ در کشور پیروز میدان باشد.
نوباوه با تأکید بر اهمیت برنامهریزی راهبردی در حوزه فرهنگ، اظهار داشت: ما در مجلس، با همین نیم درصد بودجه فرهنگی، یکی از بزرگترین برنامههای فرهنگی کشور را تدوین کردهایم. اما مسأله اصلی صرفاً افزایش رقم بودجه نیست، بلکه مسیر و ریلگذاری در این حوزه اهمیت دارد. اگر مسیر به درستی تعریف نشده باشد، هر میزان بودجهای که اضافه شود، به بیراهه میرود و بیاثر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه موضوع فرهنگ نباید درگیر مباحث سطحی و غیرکارشناسی شود، افزود: ضمن احترام به دیدگاههای مختلف، باید نگاه عمیق و علمی به مسائل فرهنگی داشته باشیم. فرهنگ نیازمند مباحثه و مناظره علمی است، نه صرفاً تصمیمات احساسی یا سیاسی. در همین راستا، آمادهایم در جلسات آینده نیز در این زمینه گفتوگوی علمی و کارشناسی با حضور متخصصان انجام شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تحول در نگاه فرهنگی و بازتعریف جایگاه آن در ساختار حکمرانی هستیم. بیتوجهی به فرهنگ، بهطور مستقیم و غیرمستقیم بر دیگر حوزههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز اثرگذار خواهد بود. برای رسیدن به جامعهای بالنده، ناگزیر از تقویت ریشههای فرهنگی هستیم.
انتهای پیام/282