به گزارش خبرنگار اقتصادی >>خبرگزاری تسنیم، وحید ماجد در چهاردهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران که صبح امروز در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، گفت: دستیابی به رشد اقتصاد پایدار، ثبات اقتصاد کلان، بهبود محیط اقتصاد و ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری برای تولید در گرو اتخاذ سیاستهای مالی و مالیاتی درست و دقیق است.
وی افزود، نباید نقش تخصیصی و توزیعی نظام مالیات به عنوان ابزار سیاست گذاری مالی را فراموش کنیم.
معاون وزارت اقتصاد گفت: مالیات علاوه بر تامین مالی پایدار دولت به جهت دهی بر فعالیتهای تولیدی نقش موثری دارد.ماجد گفت: مالیات باید به صورت انگیزشی منابع را به بخشهای تولیدی هدایت کند.
وی افزود، ارتقا نظام حکمرانی کشور از طریق نظام مالیاتی محقق خواهد شد. براین اساس تحقق عدالت عمودی و افقی یکی از دستور کارهای مهم نظام مالیاتی کشور است.
معاون سیاست گذاری وزارت اقتصاد تاکید کرد، اگر محل مصرف مالیات مشخص باشد احساس بی عدالتی از بین خواهد رفت.بر این اساس در جای جای کشور با طرح نشان دار کردن مالیاتی، عدم رضایت از پرداخت مالیات کاهش یافته است.
نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی از هشت درصد عبور کرد
وی افزود، سهم مالیات به تولید ناخالص داخلی داخلی به هشت درصد افزایش یافته است اما سوال این است که هر نوعی افزایش این شاخص مطلوب است یا خیر؟ به نظر میرسد اگر رسد مالیات در توسعه زیرساخت باشد این امر پذیرفته خواهد شد. کسر بودجه دولت ناشی از هزینه های جاری مانع از تخصیص مالیات به نقاطی شده که مردم خواستار آن هستند. بر این اساس با وجود کسری بودجه دولت ممکن است رضایت عمومی آن طور که باید و شاید محقق نشود.
ماجد گفت: در سیاست گذاری بودجه ای در وزارت اقتصاد بدنبال تعادل همزمان بین تامین مالی پایدار دولت و کاهش فشار مالیات به بخش تولید بودیم. به عنوان رییس ستاد بودجه وزارت اقتصاد، باید یک تعادل بین سازمان مالیاتی و سازمان بورس ایجاد میکردیم. بر این اساس با همکاری دو دستگاه توانستیم بار مالیاتی بخشهای تولیدی را کم کنیم.
انتهای پیام/