پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت، 1404

بمباران کاخ جولانی؛پاسخ اسرائیل به مذاکرات سوریه با آمریکا

به گزارش گروه بین الملل >>خبرگزاری تسنیم، رژیم صهیونیستی به بهانه حمایت از دروزی های منطقه جرمانا، اطراف کاخ ریاست جمهوری سوریه را بمباران کرد. این اقدام درحالی بود که بعد از تنش‌های جرمانا با نیروهای وزارت دفاع دولت موقت، با وساطت شخصیت های محلی دو طرف آرام شده بود.

ناظران تاکید دارند که این حمله غیرمنتظره رژیم صهیونیستی به نزدیکی کاخ محمد جولانی بیشتر از آنکه به تحولات داخلی مرتبط باشد در ارتباط با تحولات خارجی سوریه است در واقع برای ممانعت از احیا روابط دمشق با واشنگتن است.

در واقع می توان اینطور نگریست که شدت حملات اسرائیل به سوریه پس از حضور «اسعد شیبانی» وزیر خارجه دولت موقت در آمریکا تشدید شد. اسعد شیبانی چند هفته قبل از این حملات به بهانه برافراشتن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل راهی نیویورک شده بود. هرچند مقامات آمریکایی به دلیل اینکه هنوز دولت جدید در دمشق را به رسمیت نمی شناسند، درباره این مذاکرات اظهار نظری نکرده اند ولی روزنامه شرق الاوسط خبر داد که مذاکراتی میان دو طرف صورت گرفته بود.

 براساس این گزارش، مذکرات دو طرف بعد از آن برگزار شد که دمشق به صورت مکتوب به5 درخواست از 8 درخواست آمریکایی ها برای برقراری روابط پاسخ داد. «باربارا لیف» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور شرق شرق دور در حاشیه نشست وزرای خارجه کشورهای به اصطلاح حامی سوریه در بروکسل در 18 مارس(28 اسفند 1403) با اسعد الشیبانی دیدار کرده بود و این 8 شرط را به طرف سوری داده بود.

از جمله مهمترین خواسته‌های آمریکا از سوریه، نابودی مابقی امکانات شیمیایی، همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم، تعیین وضعیت جنگجویان خارجی، مساعدت برای یافتن «آستین تایس» روزنامه نگار آمریکایی که در سوریه مفقود شده  اعلام شده است.

براساس این گزارش، سوریه به 5 درخواست از 8 درخواست آمریکا پاسخ داده است. سوریه در زمینه شیمیایی اعلام کرد که همکاری کاملی بعمل خواهد آورد. همچنین در زمینه تروریسم هم همکاری می کند و اجازه نخواهد داد که تهدیدی علیه منافع ایالات متحده در سوریه ایجاد شود. در همین راستا آنها مذاکرات پنهانی با بخش ضد تروریسم سازمان سیا در امان پایتخت اردن برگزار کردند.

 

این ارزیابی وجود دارد که اقدام دولت موقت سوریه در دستگیری دو نفر از اعضای جهاد اسلامی فلسطین در دمشق در ارتباط با همین وعده هایشان به واشنگتن در زمینه مبارزه با آنچه آمریکا تروریسم میداند، بوده است. همچنین روزنامه ال>>اخبار هم خبر داده بود که یکی از درخواست های آمریکا در چهارچوب آنچه مبارزه با تروریسم می نامند، ثبت سپاه به عنوان گروه تروریستی است.

البته حکومت محمد جولانی در سوریه برای هم رزمانش در جبهه النصره و دیگر گروه های تکفیری درحال رایزنی بیشتری است و به طرف آمریکایی گفته که این مساله نیاز به مذاکرات بیشتری دارد. همچنین برای کمک به یافتن روزنامه نگار مفقود شده آمریکایی نیز دفتر ویژه در وزارت خارجه سوریه تشکیل شده است.

با همه این اقدامات، آمریکا هنوز حاضر به رسمیت شناختن حکومت موقت سوریه نشده و سخنگوی وزارت خارجه این کشور در این زمینه گفته، هنوز راه زیادی برای اعتمادسازی مانده است.

نکته حائز اهمیت اینجاست که یکی از مهمترین موانع در این روند رژیم صهیونیستی که سیاست های آمریکا در منطقه غرب آسیا را کانالیزه می نماید. رژیم خواستار تجزیه سوریه و عدم برقراری روابط دمشق با آمریکاست و برای تحقق این برنامه تلاش دارد ضمن فشار بر واشنگتن برای برقرار نکردن روابط، به دنبال ضربات سخت تر نظامی به دمشق است تا ضمن تضعیف بیش از پیش سوریه، تنش امنیتی را بالا نگه دارد.

انتهای پیام/ 

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها