به گزارش خبرنگار اقتصادی >>خبرگزاری تسنیم، طبق اعلام معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، متوسط دمای هوای بهار امسال، نسبت به سالهای قبل، 4 تا 6 درجه افزایش یافته و این گرمای تابستانی در میانه بهار، موجب افزایش مصرف برق بیش از پیشبینیها شده است.
از اینرو، قطعیهای برنامهریزی شده برق بسیار زودتر از پیشبینیها آغاز شده و در حالی که انتظار میرفت امسال قطعیهای برنامهریزی شده ناشی از کسری تولید نسبت به میزان تقاضا از میانه خردادماه آغاز شود، از میانه فروردینماه، شاهد اعمال قطعیهای برنامهریزی شده برق هستیم.
>>صنعت برق غافلگیر شد و قطعیهای برق از برنامهها پیشی گرفت
غافلگیری صنعت برق از افزایش دمای هوای فروردینماه و بهمدار آمدن کولرهای گازی در برخی شهرهای جنوبی از میانه فروردین، به پیشیگرفتن قطعیها از برنامههای زمانبندی شده منجر شد، به طوری که قطعیهای بیبرنامه در نخستین ماه سال، کلافگی مردم را در پی داشت و بعد از آن مدیرعامل شرکت توانیر، از مردم عذرخواهی کرد.
این انتظار از شرکت توانیر و وزارت نیرو وجود داشت که سریعا در طی روزهای بعدی، برنامههای تأمین و توزیع برق را بهگونهای بهروز آوری کنند که قطعیها کاهش یافته و متوقف شود و با شروع پیک فصل گرم امسال، دوباره شاهد اعمال خاموشیهای برنامه ریزی شده باشیم؛ اما در کمال تعجب، نهتنها قطعیهای برق متوقف نشد، بلکه توانیر قطعیهای برق که از ابتدای فصل گرم باید برنامه ریزی و اعمال میشد را در ادامه قطعیهای فروردینماه در دستور کار قرار داد و در یکاقدام عجیبتر، کلانشهرهایی چون تهران را از برنامههای قطعی برق معاف و شهرستانها و شهرهای کوچک را در فشار قطعی برق قرار داد، شاید با این تصور که رضایت مردم در کلانشهرها، موجب فشار کمتر به وزارت نیرو میشود.
>>رسانهها پردهها را کنار زدند/ توزیع عادلانهتر قطعیهای تحمیلی برق از امروز
اما در پی اطلاعرسانی >>خبرگزاری تسنیم و ورود رسانهها به موضوع رسیدن سطح قطعیهای برق در شهرستانها و شهرهای کوچک به 4 ساعت، شرکت توانیر تصمیم گرفت از امروز قطعیهای برنامهریزی شده برق را در شهر تهران و سایر کلانشهرها نیز اجرایی کند. بهموجب این تصمیم، پیشبینی میشود که فشار قطعیهای برق در شهرهای کوچکتر کاهش یابد و بهعبارتی یک عدالت نسبی در خاموشیهای تحمیلی به مردم ایجاد شود.
اما همچنان یک گلایه جدی و یک علامت سوال بزرگ در عملکرد توانیر و شرکتهای توزیع برق وجود دارد و آن این است که چرا برنامههای اعلامی قطع برق، با آنچه اتفاق میافتد، هماهنگی کافی را ندارد؟ چرا صنعت برق کشور از تنظیم یک برنامه ساده برای اعمال قطعیهای برنامه ریزی شده برق هم عاجز است؟
>>عدم اطلاع رسانی درست از زمان قطع برق/ بروز مشکلاتی کوچک که زندگی روزانه را مختل میکند
طبق گزارشهای مردمی، اغلب برنامههای اعلامی قطعی برنامهریزی شده برق، باانچه اعمال میشود، منافات دارد و مردم نمی توانند نسبت به کاهش آثار سوء قطع برق در زندگیشان بهخاطر بیخبری از زمان قطع و وصل برق، برنامهریزی کنند. گیر کردن در آسانسورها، ماندن در پشت دربهای برقی همچون پارگینگها، قطع آب در میانه روز در شرایط نامناسب به خاطر قطع برق پمپ ساختمان و ... مشکلاتی در ظاهر ساده، اما جدی برای زندگی روزانه مردم ایجاد کرده است.
در برخی شهرستانها، علاوه بر قطعی همزمان آب با برق، قطعی آنتن موبایلها و شبکه تلفن هم گزارش شده و مشکلات روزانه مردم را تشدید کرده است.
>>سخنگوی ساکت صنعت برق ! سوالات را در رسانه میپرسیم !
از آنجایی که شرکت توانیر، پاسخگویی به سوالات خبرنگاران را در سال 1404 بهطور کامل متوقف کرده و مدیرعامل این شرکت که عنوان سخنگویی صنعت برق را یدک میکشد، حاضر به حضور در جمع خبرنگاران و برگزاری نشست خبری برای پاسخگویی نیست، اینجا این سوال را مطرح میکنیم که >>چرا برنامههای قطعی برنامهریزی شده برق، با آنچه اتفاق میافتد همخوانی ندارد؟ و این عدم توان مدیریت خاموشیها، از چه کمبودی نشأت میگیرد؟
انتهای پیام/