یکشنبه، 14 اردیبهشت، 1404

قانون بازنشستگی سخت و زیان‌آور در کشور اصلاح می‌شود

محمد محمدی، معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: همه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی جمع شدند تا وضعیت بازنشستگی پیش از موعد مقرر و سخت و زیان‌آور بودن برخی از مشاغل را که آسیب جدی به صندوق تأمین اجتماعی وارد می‌کند، اصلاح کرده و به نوعی رویه آیین‌نامه‌ها را تغییر بدهند.

وی افزود: خود تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، شورای اسلامی کار و انجمن‌های صنفی و بخش کارفرمایی به همراه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تأمین اجتماعی مصمم هستند تا این قانون بر اساس رویه ایمن‌سازی و استانداردسازی اصلاح شود.

معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: متأسفانه در بیش از 90 درصد کارگاه‌ها موضوع ایمن‌‌سازی و استانداردسازی اتفاق نیفتاده و هدف اصلی در اجرای این طرح محقق نشده است.

محمدی گفت: همچنان بخش عمده‌ای از مشکلات و نارسایی‌ها در کارگاه‌های مشمول سخت و زیان‌آور مراعات نمی‌شود و بهتر است ضوابط اصلاح شده و از طریق آیین‌نامه تکلیف کارفرمایان و کارگران در این حوزه مشخص شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ظرف 2 سال کارفرمایان واحدهای شغلی حساس و سخت و زیان‌‌آور موظف بودند تا ایمن‌سازی و استانداردسازی را از تاریخ تصویب و ابلاغ اجرا کنند که این تکالیف به صورت کامل انجام نشده است.

معاون امور بیمه‌‌ای سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: با بررسی‌های انجام شده گلایه کارفرمایان و حتی کارگران را در این حوزه شاهد هستیم و تصمیم بر این است تا این آیین‌نامه اصلاح و در بلند مدت نیز از طریق مجلس شورای اسلامی اصلاح قانون بازنشستگی پیش از موعد و سخت و زیان‌آور به مرحله اصلاح و بازنگری برسد.

محمدی بیان کرد: امیدواریم با اصلاح این قوانین عدالت در بازنشستگی پیش از موعد برای مشاغل سخت و زیان‌آور به ویژه صاحبان مشاغلی همچون معادن فراهم آید.

وی در ادامه یادآور شد: در هیچ جای دنیا مثل کشور ما بازنشستگی سخت و زیان‌آور را شاهد نیستیم و بین 54 کشور عضو سازمان‌های بیمه‌ای این فرآیند با ارفاق 10 ساله انجام نمی‌شود، بلکه در کشور ترکیه سه ماه تا یک سال ارفاق در مشاغل سخت و زیان‌آور اعمال می‌‌شود.

معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی بیان کرد: همین امر ضریب پشتیبانی ما را از 9.6 دهم به کمتر از 3.8 دهم کاهش داده و مصمم هستیم تا اصلاحات اساسی در آیین‌‌نامه‌ها و قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور انجام شود.

محمدی تصریح کرد: متأسفانه 10 سال ارفاق در این حوزه تعجب سایر کشورها را نیز به همراه داشته در حالی که سیستم پرداختی تأمین اجتماعی جوابگوی این میزان ارفاق در حوزه مشاغل نیست.

وی گفت: ضریب پشتیبانی سازمان تأمین اجتماعی به شدت کاهش یافته و علت آن بازنشستگی پیش از موعد است که تلاش خواهیم کرد در کنار حفظ شأن صندوق، زمینه اصلاح این قوانین را فراهم کنیم.

 صندوق تأمین اجتماعی ورشکسته نیست 

معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی با انتقاد از کسانی که سعی می‌کنند تا صندوق تأمین اجتماعی را ورشکسته جلوه دهند، افزود: به هیچ وجه صندوق تأمین اجتماعی ورشکسته نیست و قصد ادغام این صندوق با سایر صندوق‌ها را نداریم.

محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: در بودجه سال 1403، 130 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان پرداخت شد که 57 هزار میلیارد تومان آن نقد و مابقی مربوط به سهام شرکت‌های دارای تراز مالی مثبت بوده است.

 پرداخت 185 میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی  

معاون سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: دولت امسال قصد دارد تا 185 هزار میلیارد تومان بدهی خود را به صندوق پرداخت کند که امیدواریم بر اساس پیوست بودجه و جداول تعریف شده، این پرداختی‌ها با تاکید رئیس جمهور و از طریق سازمان برنامه و بودجه انجام شود.

محمدی بیان کرد: قرار شده ماهانه 15 هزار میلیارد تومان پرداختی انجام شود که با این رقم پرداختی معوقات دولت قطعا سازمان تأمین اجتماعی هیچ مشکلی در ارائه خدمات و انجام تعهدات خود نخواهد داشت.

 پوشش بیمه کارگران ساختمانی فرآیند استانی پیدا می‌کند 

معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی در ادامه یادآور شد: پوشش بیمه کارگران ساختمانی روند استانی به خود می‌گیرد تا با محوریت معاونت امور عمرانی و وزارت کشور کارگران ساختمانی واجد شرایط از طریق انجمن‌های صنفی معرفی و تحت پوشش قرار گیرند.

محمدی عنوان کرد: بر اساس این رویه برای استان‌‌ها سهمیه‌‌ای تعریف می‌شود تا پوشش بیمه‌ای کارگران ساختمانی در اولویت اصلی باشد.

 پوشش بیمه‌ای رانندگان پلتفرم‌های مختلف کشور  

معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: امسال مصمم هستیم تا رانندگان پلتفرم‌های فعال در فضای مجازی را تحت پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی ببریم.

محمدی گفت: پیش‌بینی ما شناسایی 6 میلیون و 500 هزار نفر شاغل در حوزه رانندگان فضای مجازی است که 50 درصد آنها امسال می‌توانند تحت پوشش قرار گیرند.

معاون امور بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی افزود: در حال رایزنی با شرکت‌های فعال در این حوزه هستیم تا نام‌نویسی رانندگان پلتفرم‌های مختلف را انجام داده، چرا که معتقدیم به تدریج کارگاه‌های فیزیکی جایگاه خود را از دست داده و مشاغل در بستر فضای مجازی و الکترونیکی توسعه بیشتری پیدا می کند.

انتهای پیام/131/

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها