دوشنبه، 15 اردیبهشت، 1404

حضور نمایندگان بخش فضایی ایران در اجلاس فضایی بریکس

به گزارش گروه اجتماعی >>خبرگزاری تسنیم، اجلاس همکاری های فضایی گروه بریکس روزهای ‌8 و 9 اردیبهشت ماه در شهر برزیلیا برزیل با حضور روسا و مدیران ارشد آژانس ها و نهادهای تحقیقاتی فضایی و نمایندگان وزارت امورخارجه کشورهای برزیل، چین، روسیه، هند، امارات متحده، مصر، افریقای جنوبی، اندونزی، اتیوپی و جمهوری اسلامی ایران به ریاست دوره ای برزیل برگزار شد.

در این رویداد بین‌المللی، نمایندگان بخش فضایی کشورمان با هدف معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری های فضایی و بررسی همکاری های مشترک در حوزه فضایی با کشورهای عضو بریکس شرکت داشتند.

جمهوری اسلامی ایران از سال 2024 میلادی به طور رسمی به عضویت گروه بریکس درآمده و ریاست دوره‌ای این گروه در سال جاری بر عهده کشور برزیل است.

گروه بریکس در ابتدا متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود که از سال 2024 میلادی کشورهای ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی نیز به این بلوک مهم اقتصادی و سیاسی پیوسته‌اند.

بریکس با هدف تقویت همکاری‌های جنوب-جنوب، توسعه پایدار و ایجاد توازن در نظام حکمرانی جهانی فعالیت می‌کند و نقش بسزایی در شکل‌دهی به نظم نوین بین‌الملل دارد.

نمایندگان ایران در نشست بریکس فضایی 2025 به ارائه گزارش‌هایی از فعالیت‌ها و دستاوردهای کشور در زمینه‌هایی چون طراحی و ساخت ماهواره، توسعه فناوری‌های سنجش از دور، ارائه خدمات فضامحور و پروژه‌های نوآورانه پرداختند.

در این رویداد 2 روزه اعضا ضمن قرائت بیانیه های خود ملاحظات و پیشنهادات خود را در خصوص دستورکارهای مختلف این نشست ارائه کردند.

جمهوری اسلامی ضمن تاکید بر تقویت مناسبات و همکارهای فضایی صلح آمیز اعضا ذیل این گروه بر ضرورت تعریف و اجرای سریعتر پروژه های مشترک در قالب پروژه‌های عملیاتی با نگاه ظرفیت سازی و تربیت نیروی انسانی تاکید نمودند.

ایران همچنین طرح پیشنهادی خود را در خصوص استقرار منظومه ماهواره ای با ماموریت اینترنت اشیا IOT برای اهداف نظارت و مدیریت حوزه کشاورزی ارایه نمود‌.

علاوه بر این ، در حاشیه این برنامه، نمایندگان ایران جلسات دوجانبه جداگانه و موثری با نمایندگان آژانس های فضایی چین، روسیه، برزیل، هند، امارات متحده عربی، اندونزی و اتیوپی با هدف توسعه تعاملات دوجانبه برگزار نمودند و توسعه تعاملات فضایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این حضور در راستای گسترش تعاملات علمی و فناورانه ایران با کشورهای عضو بریکس و ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه فضایی ارزیابی می‌شود.

حضور ایران در این اجلاس، گامی مؤثر در جهت دیپلماسی علمی و فناوری کشور و تقویت ارتباطات راهبردی با قدرت‌های نوظهور جهان محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها