به گزارش گروه بینالملل >>خبرگزاری تسنیم، در ادامه هشدارهای گسترده بینالمللی در مورد عمق بحران انسانی در نوار غزه، «آجیت سونگای» رئیس دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در اراضی اشغالی فلسطین اعلام کرد: آنچه در نوار غزه اتفاق میافتد، در سطح شدت بحران انسانی بیسابقه است و اسرائیل به تعهدات قانونی خود عمل نمیکند.
غزه در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد
وی در گفتگو با الجزیره اظهار داشت: وضعیت نوار غزه در بدترین حالت خود طی 18ماهه گذشته است و هیچگونه آب آشامیدنی یا غذایی بین آوارگان توزیع نمیشود. برنامه جهانی غذا چند روز قبل اعلام کرد که ذخایر غذایی آن در غزه تمام شده است و دیگر چیزی برای توزیع میان فلسطینیها ندارد.
این مقام سازمان ملل با اعلام اینکه "از 60 روز گذشته یک دانه گندم هم وارد نوار غزه نشده است."، گفت: همه مردم غزه به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و حدود 2 میلیون و 200 هزار نفر چندین بار آواره شدهاند.
رئیس دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خاطرنشان کرد: ادامه این وضعیت در غزه بهدلیل عدم فشار کافی بینالمللی بر اسرائیل است و این رژیم هیچ توجهی به قوانین بینالمللی ندارد و با سازمانهای بشردوستانه همکاری نمیکند. دیوان بینالمللی دادگستری پیش از این اقدامات موقتی را برای رسیدگی به بحران انسانی در غزه پیشنهاد کرده بود اما اسرائیل هیچ یک از این اقدامات را اجرا نکرد.
وی ادامه داد: اسرائیل مسئول جان غیرنظامیان در اراضی اشغالی فلسطین است و رفتارهایی که انجام میدهد در چارچوب تضعیف و سرکوب جامعه فلسطینی است. مشخص است که اسرائیل موضع و رویکرد خود را تغییر نخواهد داد، بنابراین ما از شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم اقدامات بیشتری برای جلوگیری از ادامه این وضعیت در غزه انجام دهد.
92درصد نوزادان غزه بهدلیل سوءتغذیه در معرض خطر قرار دارند
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هم اعلام کرد که سوءتغذیه شدید در سراسر نوار غزه فراگیر شده است و تعداد کودکانی که از سوءتغذیه رنج میبرند در مقایسه با مارس گذشته 80 درصد افزایش یافته است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد یونیسف هشدار داد که 335 هزار کودک زیر 5 سال در نوار غزه بهدلیل سوءتغذیه شدید با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
طبق گزارشهای سازمان ملل، 92 درصد نوزادان در غزه که بین 6 ماه تا دو سال دارند، بهدلیل اینکه مادرانشان حداقل نیازهای اولیه تغذیه را دریافت نمیکنند، در معرض خطر جدی قرار دارند و حتی اگر بتوانند از سوءتغذیه جان سالم بهدر ببرند، در آینده با عوارض جدی از جمله نقص ایمنی مواجه خواهند شد. تا جمعه گذشته طبق آمار رسمی 50 کودک در غزه جان خود را بر اثر گرسنگی از دست دادهاند.
سازمانهای امدادی بینالمللی هم اعلام کردند که 65 درصد جمعیت نوار غزه اصلاً به آب برای خوردن یا پختوپز دسترسی ندارند.
40هزار کودک در غزه یتیم شدهاند
از طرف دیگر، دکتر منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: ادامه بسته ماندن گذرگاهها، وخامت اوضاع انسانی در نوار غذا را بهویژه در بیمارستانها تشدید کرده است. ما با یک بحران بزرگ انسانی در غزه مواجه هستیم و بزرگترین قربانیان، کودکان و زنان باردار هستند که بیشترین آسیب را میبینند.
دکتر منیر البرش همچنین گفت: رژیم اشغالگر در حال نابود کردن نسل فلسطینیان است و از رسیدن آب و غذا به مردم ما جلوگیری میکند.
مدیرکل وزارت بهداشت غزه تأکید کرد: بیش از 40 هزار کودک در نوار غزه یتیم شدهاند و 100 کودک در حالی که منتظر باز شدن گذرگاهها بودند جانشان را از دست دادند، نزدیک به یک میلیون کودک هم در غزه از ابتداییترین کمکهای حیاتی محروم هستند.
تعداد قربانیان غیرمستقیم جنگ بیشتر از قربانیان مستقیم میشود
وی خاطرنشان کرد: تعداد افرادی که در غزه بهشکل غیرمستقیم و در نتیجه پیامدهای جنگ جانشان را از دست میدهند، از میزان افرادی که در حملات مستقیم دشمن شهید شدند بیشتر میشود.
این مقام پزشکی غزه تصریح کرد: از 38 بیمارستان در نوار غزه 20 بیمارستان بهشکل کاملاً جزئی فعالیت میکنند و قادر به ارائه خدمات مؤثر نیستند. رژیم اشغالگر بیش از 360 نفر از کارکنان بخش بهداشت و درمان در غزه را بازداشت کرده است و ما از نهادهای بینالمللی میخواهیم مسئولیت خود را در قبال سیستم بهداشتی غزه بهعهده بگیرند.
عدنان ابوحسنه، مشاور رسانهای آژانس آنروا هم دیروز اعلام کرد: وضعیت در نوار غزه به مرحلهای فراتر از فاجعه رسیده است و انبارهای آژانس ما کاملاً خالی از مواد غذایی است و اسرائیل اجازه ورود حتی یک بطری آب یا یک واکسن برای نجات یک کودک را نمیدهد. توپ اکنون در زمین جامعه بینالمللی است که باید فوراً و با قدرت وارد عمل شود و اسرائیل را واقعاً برای ورود کمکها به غزه تحت فشار بگذارد، جان همه مردم غزه در خطر است و قحطی نهتنها یک احتمال، بلکه واقعیتی است که اثرات آن را اکنون در سراسر غزه مشاهده میکنیم.
انتهای پیام/+