چهارشنبه، 10 اردیبهشت، 1404

عقب‌ماندگی ایران در بهره‌برداری از برند بین‌المللی حلال

به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از کرج، محسن امینی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی کشور (ایران اکسپو 2025) در جمع خبرنگاران بر اهمیت رویکردهای جدید در صادرات و لزوم پایبندی به تعهدات تجاری تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه صادرات صرفاً به معنی خروج کالا از کشور نباید باشد، خاطرنشان کرد: صادرات نماد فرهنگ، تفکر و نظم اقتصادی یک کشور است. اگر می‌خواهیم در بازارهای هدف ماندگار شویم، باید به قراردادها و انتظارات طرف‌های تجاری پایبند باشیم.

امینی با اشاره به حضور هیات‌های تجاری اروپایی و منطقه‌ای در نمایشگاه ایران اکسپو، این امر را نشانه فرصت‌های اقتصادی برای تعاملات بین‌المللی دانست و افزود: با این حال، بی‌نظمی و عدم اجرای دقیق پیمان‌ها می‌تواند منجر به بی‌اعتمادی و در نهایت حذف محصولات ایرانی از قفسه‌های فروشگاه‌های بین‌المللی شود.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به فرصت‌های صادراتی به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان، تاکید کرد: نباید به این بازارهای اولیه بسنده کرد. صادرکنندگان باید به سمت شبکه‌سازی عمیق در بازارهای هدف و تحلیل علمی بازار حرکت کنند.

وی تصریح کرد: صادرات در دست یک واسطه یا واردکننده، راهبرد پایداری نیست. برای موفقیت در صادرات باید هدف‌گذاری دقیقی برای نفوذ به بازارهای جهانی داشته باشیم و نه فقط برای حضور در ویترین‌های فروشگاهی.

امینی به عقب‌ماندگی ایران در بهره‌برداری از برند بین‌المللی حلال اشاره کرد و ادامه داد: کشورهای اسلامی به درستی از برند حلال در صنایع غذایی، دارویی و گردشگری بهره برده‌اند، اما ایران هنوز جایگاه شایسته‌ای در این حوزه ندارد.

وی از برنامه‌ریزی اتاق بازرگانی البرز برای برگزاری همایش تخصصی در حوزه صنعت حلال هم‌زمان با نمایشگاه ایران آگری‌فود در اواخر اردیبهشت‌ماه خبر داد و گفت: هدف از این همایش اصلاح فرآیند اعطای گواهی‌نامه، معرفی مزایای محصول حلال و برندینگ حرفه‌ای برای ارتقای جایگاه ایران در بازار بین‌المللی است.

انتهای پیام/

5 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها