سه‌شنبه، 09 اردیبهشت، 1404

تأکید وزیر خارجه چین بر اهمیت حمایت متقابل پکن و مسکو

به گزارش گروه بین الملل >>خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، وزارت امور خارجه چین صبح امروز، سه‌شنبه، اعلام کرد که وانگ یی، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور در دیدار خود با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه نشست وزیران گروه بریکس در شهر ریودوژانیرو، تاکید کرد که حمایت متقابل مسکو و پکن از یکدیگر در عرصه روابط بین‌الملل، همچنان بدون تغییر باقی مانده است. 

وانگ یی گفت: «در شرایط کنونی تغییرات زیادی در وضعیت سیاست جهانی رخ داده ولی اعتماد و حمایت متقابل بین چین و روسیه همچنان بدون تغییر باقی مانده است. هدایت راهبردی رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ و رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین همواره تضمین اصلی حفظ سطح بالای روابط چین و روسیه بوده است.»

وی افزود: «این ایده با این تأکید تکمیل می‌شود که هر دو طرف باید فعالانه تلاش کنند تا توافق‌های مهمی را که دو رهبر به آن دست یافته‌اند، به نتایج همکاری در زمینه‌های مختلف تبدیل کنند.»

طبق اطلاعات وزارت خارجه چین، وانگ یی و سرگئی لاوروف، در دیدار خود موضوعات درباره مسئله هسته‌ای ایران و اوضاع شبه‌جزیره کره را نیز مورد بررسی قرار دادند. طرفین همچنین گفت‌وگوی راهبردی درباره تقویت همکاری‌ها در چارچوب‌ سازمان ملل متحد، سازمان همکاری شانگهای و گروه بیست انجام دادند.

سرگئی لاوروف نیز در جریان دیدار با وانگ یی اعلام کرد که مسکو منتظر سفر رسمی شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم است.

تاکید بر اهمیت همگرایی بین اعضای گروه بریکس در عرصه جهانی

رئیس دستگاه دیپلماسی چین همچنین در نشست وزیران کشورهای بریکس در ریودوژانیرو، یادآور شد که در حال حاضر، مبارزه شدیدی میان اقدامات یکجانبه و چندجانبه‌گرایی در جریان است و مبارزه با سلطه‌گری ابعاد جهانی به خود گرفته است. وانگ یی بر اهمیت تعامل کشورها در چارچوب گروه بریکس تأکید کرد و خواستار گسترش همکاری روسیه و چین در این سازمان شد.

وی تاکید کرد: «اتحاد و همکاری بین کشورهای بریکس ارزش راهبردی روزافزونی را نشان می‌دهد. روسیه و چین به‌عنوان کشورهای بنیان‌گذار این گروه، باید هماهنگی و همکاری خود را در چارچوب بریکس تقویت کرده و وحدت و همکاری میان کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور را تعمیق بخشند.»

وانگ یی افزود: «وضعیت بین‌المللی دستخوش تغییرات عمیقی شده و جهان وارد دوره‌ای از آشفتگی و تحولات شده است. مأموریت صلح و توسعه با چالش‌های جدی جدیدی روبه‌رو است، اصول اساسی همکاری بین‌المللی تضعیف شده‌اند، پایه‌های توسعه روابط بین‌الملل به طور مداوم با چالش مواجه می‌شوند و محیط بین‌المللی مساعد برای صلح و توسعه در معرض تهدید قرار گرفته است. در چنین شرایطی، کشورهای بریکس به‌عنوان نیرویی سازنده و مثبت در صحنه بین‌المللی باید نقشی پیشرو ایفا کرده و به ستون صلح و توسعه تبدیل شوند.»

انتهای پیام/

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها