به گزارش گروه بینالملل >>خبرگزاری تسنیم، سید عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن در سخنرانی هفتگی خود در پنجشنبه گذشته از 16 عملیات نظامی انجام شده توسط نیروهای مسلح این کشور در طول هفته قبل پرده برداشت که 7 مورد از آنها علیه دشمن صهیونیستی بوده است. این عملیاتها از ابتدای هفته جاری هم ادامه پیدا کرد؛ جایی که یگان موشکی یمن پایگاه هوایی نواتیم رژیم صهیونیستی را در منطقه النقب در جنوب فلسطین اشغالی به فاصله کمتر از دو روز، دو بار با موفقیت مورد هدف قرار داد و صهیونیستها را راهی پناهگاه کرد.
آمار شگفتانگیز عملیاتهای یمن علیه دشمن آمریکایی-صهیونیستی
9 عملیات هم در هفته قبل توسط نیروهای یمنی علیه اهداف آمریکا انجام شد و شامل درگیری چند ساعته میان نیروهای مسلح یمن و نیروی دریایی آمریکا بود. رهبر جنبش انصارالله با کنایه گفت که ناو هواپیمابر «کارل وینسون» که اخیراً به دورترین نقاط دریای عرب رسیده بود، اکنون در حال آموزش فرار است.
سید عبدالملک الحوثی در این سخنرانی همچنین اعلام کرد که یک ماه بعد از آغاز تجاوزات وحشیانه آمریکا علیه یمن 78 عملیات توسط نیروهای مسلح این کشور علیه اهداف صهیونیستها در عمق فلسطین اشغالی در چارچوب حمایت از غزه و بخشی از تقابل با آمریکا انجام شده است و به طور کلی عملیاتهای نظامی یمن در دریا و عمق فلسطین اشغالی ضد دشمن آمریکایی- صهیونیستی طی یک ماه گذشته به 94 مورد میرسد؛ یعنی به طور میانگین در هر روز سه عملیات.
1200 حمله بیهوده آمریکا به یمن
این عملیاتها صرفاً آمار و ارقام نمایشی نیستند، بلکه معانی و پیامهای راهبردی زیادی را در سطوح مختلف دارند و به بسیاری از سوالات در مورد توانایی، اراده و تصمیم گیری یمنیها پاسخ میدهند. این عملیاتها همچنین سوالات زیادی در مورد اثربخشی فشار نظامی آمریکا علیه یمن که از 1200 حمله هوایی و بمبارانها فراتر رفته است، به وجود میآورد و نشان میدهد که هیچ یک از این جنایات آمریکاییها نتوانسته یمن را از تصمیم قاطعانه خود در محاصره دریایی علیه رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن مواضع این رژیم در چارچوب حمایت از غزه تا پایان جنگ علیه این باریکه و رفع محاصره آن، منصرف کند.
اما آمریکا علاوه بر تجاوزات نظامی علیه یمن، اقدامات سیاسی و اقتصادی خصمانه دیگری هم ضد این کشور اعمال کرده و علاوه بر قرار دادن یمن در لیست موسوم به تروریسم و تحمیل تحریمهای اقتصادی گسترده علیه ملت یمن، بندر نفتی راس عیسی که شریان حیاتی برای 80 درصد ساکنان یمن یعنی بیش از 30 میلیون نفر بود را هدف قرار داد تا یمنیها را از هر سو تحت فشار بگذارد، اما به نتیجه نرسید.
یمن چگونه توانست با تجاوزات آمریکا مقابله کند؟
در سطح ملی، عملیاتهای مداوم یمن در مقابله با تجاوزات آمریکا و همچنین ادامه عملیاتهای یمنیها در حمایت از غزه که به 94 عملیات طی کمتر از 40 روز رسیده، بیانگر خردمندی و تدبیر رهبری یمن در مدیریت این نبرد و همچنین تجسم صلابت استثنایی یمنیها در پایداری بر موضع خود برای حمایت از غزه علی رغم همه فداکاریهاست.
این عملیاتهای شرافتمندانه و شجاعانه یمنیها ترجمه عملی چیزی است که رهبر جنبش انصارالله، مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح این کشور و سایر مقامات یمنی بارها در سخنرانیها و بیانیههای خود بر آن تاکید کردهاند؛ با این مضمون که توقف عملیاتهای یمن ممکن نیست، مگر اینکه تجاوزات و محاصره علیه غزه متوقف گردد.
نمایش اقتدار نظامی یمن در دل جنگ
در سطح قدرت نظامی یمن، تشدید عملیاتهای حمایت از غزه و مقابله با تجاوزات آمریکا در زمین و دریا، این واقعیت را تایید میکند که تواناییهای یمنیها در دور دوم نبرد همچنان به قوت خود باقیست و حتی بیشتر هم شده است؛ جایی که یمنیها تنها در 40 روز بیش از 205 موشک مافوق صوت، بالستیک، بالدار و پهپاد به سمت مواضع دشمن شلیک کردهاند.
این آمار ثابت میکند که ذخایر استراتژیک یمن تحت تاثیر حملات دشمن قرار نگرفته و قابلیتهای آن در سطح عالی باقی مانده است. این امر همچنین بیانگر شکست اهداف آمریکا در محدود کردن تواناییهای یمن یا تاثیرگذاری بر آن است.
از سوی دیگر، ادامه تجاوزات آمریکا و طولانی کردن مدت این حملات، یمنیها را قادر ساخته تا قابلیتهای خود را بیشتر توسعه دهند و به فناوریهای تسلیحاتی پیشرفتهتر و دقیقتر دست یابند. مهدی المشاط چندی قبل در جلسه فوق العاده شورای دفاع ملی یمن گفت که نیروهای مسلح این کشور توانستند در مدت زمان کوتاهی از سیستم رهگیری الکترومغناطیسی آمریکا که واشنگتن برای ارعاب چین و روسیه استفاده میکرد، عبور کنند.
علاوه بر آن، موشکهای یمنی در دور دوم نبرد هم موفق شدند به عمق حیفای اشغالی برسند؛ موضوعی که صهیونیستها را غافلگیر و نگران کرد. ناو ترومن آمریکا هم تبدیل به یک شکار ساده برای نیروهای یمنی شده و این کشور توانایی رصد بمب افکن بی 2 آمریکا را هم دارد.
تشکیلات پدافندی یمن توانسته هفت پهپاد ام کیو 9 آمریکا را از زمان آغاز تجاوزات این کشور علیه یمن سرنگون کند و خسارتی معادل 210 میلیون دلار به پنتاگون وارد سازد. علاوه بر آن، 14 پهپاد پیشرفته دیگر آمریکا هم در دور قبلی نبرد یمن در چارچوب حمایت از غزه سرنگون شدند و تعداد کل پهپادهای ام کیو 9 سرنگون شده توسط یمن طی این مدت به 22 فروند رسید که به گفته کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی، این آمار در تاریخ جنگ برای واشنگتن بی سابقه است.
اتحاد ملی یمن، نقطه قوت ارتش مقابل دشمن
یمنیها به خوبی قابلیتهای خود را برای سازگاری با همه شرایط جنگی نشان دادهاند و پیشتر هم در جریان جنگ ائتلاف آمریکایی- عربی علیه یمن که نزدیک به یک دهه طول کشید، یمنیها ثابت کردند به معنای واقعی کلمه شگفتی آفرین هستند و در دل جنگ میتوانند قدرت نظامی خود را توسعه دهند.
مردم یمن از طریق تظاهراتهای میلیونی هفتگی و استواری افسانهای در برابر تجاوزات دشمن آمریکایی، ظرفیت بالای خود را برای سازگاری و تابآوری، غلبه بر فشارهای نظامی و اقتصادی و سایر تحرکات خصمانه نشان دادهاند. آگاهی، بصیرت و مقاومت بینظیر و مثال زدنی ملت یمن، همه توطئههای ارعاب، ترس و گمراه کردن افکار عمومی را از بین برده و عامل مهمی در موفقیت نیروهای مسلح این کشور در طول 10 سال جنگ با ائتلاف متجاوز عربی- آمریکایی بود و امروز هم مقاومت ملی یمنیها بزرگترین نقطه قوت این کشور مقابل دشمنان به شمار میرود.
بیانیههایی که هر هفته ملت یمن در تظاهراتهای میلیونی خود صادر میکنند و اظهارات مجروحان و خانوادههای قربانیان و تاکید آنها بر ادامه این راه و ایستادن کنار نیروهای مسلح خود برای حمایت از غزه، به معنای تحقیر آمریکا و شرکایش و نابودی همه شرط بندیهای آنها در فشارهای نظامی، اقتصادی و سیاسی علیه یمن است.
گزینههای محکوم به شکست آمریکا در یمن
آمریکا که از بیش از یک ماه گذشته به تجاوزات وحشیانه هوایی و دریایی علیه یمن ادامه میدهد، تاکنون دستاوردی که حتی رسانههای ایالات متحده هم بخواهند آن را تبلیغ کنند نداشته است. این کشور همچنین در این جنگی که برای حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی به راه انداخته، صرفاً پول مالیات دهندگان آمریکایی را هدر میدهد، اعتبارنامههای خود را میسوزاند و تسلیحاتش را از بین میبرد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اخیراً در گزارشی اعلام کرد که آمریکا در دوره اخیر 2 میلیارد دلار در حملات خود علیه یمن هدر داده و اکنون مقابل دو گزینه دشوار قرار دارد: ادامه دادن حملات و متحمل شدن ضررهای بیهوده و بیشتر یا عقب نشینی و در نهایت پذیرش شکست. البته هر دوی این گزینهها برای آمریکا به معنای شکست خواهد بود و بنابراین عقب نشینی بهتر است؛ زیرا واشنگتن را از ضررهای بیشتر نجات میدهد، به ویژه اینکه آمریکا به نمایندگی از اسرائیل علیه یمن میجنگد، بدون اینکه امتیاز و غرامتی دریافت کند.
از سوی دیگر، باید توجه داشته باشیم که دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ اکنون در داخل این کشور با یک معضل قانونی مواجه است؛ زیرا قانون اساسی ایالات متحده را نقض کرده و بدون توجه به اصول نهادهای قانونگذاری، تصمیم به حمله علیه یمن در راستای حمایت از اسرائیل گرفته است. کارشناسان آمریکایی معتقدند که ترامپ باید به خاطر بودجه سنگینی که در یک جنگ بیهوده و بدون توجیه هدر میدهد، پاسخگو باشد؛ به ویژه اینکه یمن اساساً تهدیدی برای منافع آمریکا ایجاد نکرده بود و عملیاتهای آن در راستای حمایت از غزه و علیه اسرائیل انجام میشود.
هدر کردن میلیاردها دلار برای هیچ
موضوع بعدی این است که دولت آمریکا اکنون در سطوح مختلف در وضعیت سردرگمی قرار دارد. بسیاری از ناظران امور متفق القولند که دولت ترامپ در رسیدن به اهداف و مقاصد تعیین شده خود شکست خورده و خود آمریکاییها به شدت از اینکه دولت این کشور تا این اندازه بودجه ایالات متحده را برای حمایت از اسرائیل در منطقه هدر میدهد خشمگین هستند. اکنون با گذشت 40 روز از حملات آمریکا علیه یمن با هدف حمایت از اسرائیل سوال بزرگی که محافل ایالات متحده را به خود مشغول کرده این است که واشنگتن در این مدت چه دستاوردی کسب کرد و ادامه این روند چه امتیازی برای آن خواهد داشت؟
دولت آمریکا با حملات جنایتکارانه علیه غیرنظامیان یمنی و کشتار صدها نفر از آنها که اغلب زن و کودک بودند، در برابر یک معضل حقوقی بینالمللی هم قرار میگیرد و ثابت میکند که برخلاف ادعاهای خود، هیچگونه پایبندی به اصول و قوانین حقوق بشری ندارد و حمایت آن از جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین، در کنار کشتار مستقیم غیرنظامیان یمنی توسط جنگندههای آمریکا، اعتبار حقوقی واشنگتن را بیش از پیش در محافل جهانی به ویژه نزد افکار عمومی دنیا از بین میبرد.
عامل دیگری که موجب نگرانی محافل آمریکا از ادامه حملات این کشور به یمن شده، این است که واشنگتن در سایه تهدیدات مربوط به احتمال درگیری با چین در دوره آینده نیاز به ذخایر نظامی و تسلیحات راهبردی زیادی دارد و بنابراین اگر به همین شکل منابع نظامی خود را در منطقه و در راستای حمایت از اسرائیل هدر کند با چالش جدی مواجه خواهد شد.
در این میان، ترامپ که خودش را مرد صلح معرفی میکرد و ادعا داشت شایسته دریافت جایزه صلح نوبل است و او بود که آتش بس را در غزه برقرار کرد، اکنون با حمایت از ادامه جنایات صهیونیستها علیه مردم بیپناه غزه و با آغاز حملات مستقیم علیه غیرنظامیان یمنی ثابت کرد ادعاهای او کاملا دروغ، پوچ و توخالی بوده است.
همچنین ترامپ که خودش را بسیار قدرتمندتر از جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا میدانست و او را فردی شکست خورده معرفی کرده بود، اکنون در وضعیتی است که شکست کمتری نسبت به بایدن متحمل نشده و تنها به دنبال هیاهو و سر و صدا است. در پایان، یمنیها این معادله را تثبیت کردهاند که تنها راه توقف عملیاتهای آنها علیه رژیم صهیونیستی، توقف جنگ علیه غزه و رفع محاصره این باریکه است و در غیر این صورت، آمریکاییها باید در جنگی نامحدود با یمن، هزینههای سیاسی و نظامی بیشتر و بیهودهتری بپردازند.
انتهای پیام/