دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

راز سرمستی برخی رسانه‌های ضدانقلاب

به گزارش گروه رسانه‌های >>خبرگزاری تسنیم، تصاویر اولیه‌ی انفجار در بندر شهیدرجایی که منتشر شد، برخی حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی با سرعت به بازنشر و اطلاع‌رسانی درباره‌ این حادثه پرداختند. درست در زمانی که اهالی رسانه هنوز به محل حادثه نرسیده و هیچ خبر رسمی از وضعیت شهروندان هرمزگانی به گوش نمی‌رسید، عده‌ای از حساب‌های کاربری مجازی، اطلاع‌رسانی این ماجرا را در دست گرفته و ضمن ابراز خشنودی از وقوع انفجار، به پیکر جانباختگان جسارت کردند.

این اکانت‌ها که در حوادث گوناگون امنیتی و سیاسی ایران، خود را به عنوان تحلیلگر و یا منبع مطلع جا می‌زنند، طی‌ سال‌های اخیر، خط فکری خودساخته‌ای را در فضای مجازی فارسی پیاده کرده‌اند. هر بار با وقوع یک حادثه و سردرگمی اهالی رسانه، روایات من‌درآوردی و بدون سند از خود ساخته و منتشر می‌کنند. البته در مقاطع مختلفی هم کاملا هماهنگ‌شده و با هدف اختلال در اطلاع‌رسانی رسمی نهادهای امنیتی دست به چنین اقداماتی می‌زنند که یک نمونه کوچک آن را در حادثه تروریستی حرم شاهچراغ مشاهده نمودیم.

 

این افراد به اکانت‌های پیشانی سفید در شبکه‌های اجتماعی بدل شده‌اند که با وقوع هر حادثه، گروهی بلافاصله به آنها مراجعه می‌کنند تا ابعاد به‌ظاهر صریح و بی‌پرده‌شان حوادث را جویا شوند. متأسفانه، اظهارات شاذ و جعلی آنها نیز برای عده‌ای به سوژه‌های رسانه‌ای جهت تولید محتوا و جلب توجه تبدیل شده است.

شاید شما هم که تا اینجای مطلب را خوانده باشید، اولین نقدی که به ذهنتان می‌رسد این باشد که چرا رسانه‌های داخلی از همان آغاز، ابتکار عمل در اطلاع‌رسانی را به دست نمی‌گیرند تا این حساب‌های کاربری با روایت‌های جعلی، روند انتشار >>اخبار و بررسی دقیق حادثه را مختل نکنند؛ ولی اگر با نگاهی واقع‌بینانه به ماجرا بنگریم، در حادثه‌ای مانند انفجار بندر شهید رجایی، در لحظات اولیه پس از وقوع انفجاری با این وسعت و شدت، چه می‌توان گفت؟ هنگامی که امکان دسترسی به محل حادثه وجود ندارد، جز اعلام خبر وقوع انفجار، چه روایت دیگری می‌توان ارائه کرد؟

کاربران و شبکه‌های فارسی‌زبانی که در خارج از کشور مستقر هستند، در این سال‌ها همواره بدون نگرانی از پیامد رفتارهای خود در شبکه‌های اجتماعی، هرگونه روایت دیکته‌شده از سوی سرویس‌های اطلاعاتی و یا خودساخته را منتشر کرده و در صورت تکذیب نیز گردن نگرفته‌اند. اما رسانه‌های رسمی و مورد اعتماد جامعه ایرانی جایی برای نشر اکاذیب یا هرگونه گمانه‌زنی احتمالی نیست؛ به طور مثال در تصویر بالا، اکانت مذکور انفجار روز گذشته را به حملات موشکی رژیم صهیونیستی در لبنان شباهت می‌دهد؛ اما ساعاتی بعد که ویدیو دوربین‌های مداربسته منتشر شد، مشخص کرد که حادثه از یک آتش‌سوزی کوچک و سرایت آن به تجهیزات بندر آغاز شده است!

گاهی اوقات در این روایت‌سازی‌های جعلی و عجولانه، ماهیت اصلی این رسانه‌ها نیز برملا می‌شود. با وجود اینکه تیم‌های امدادی و واکنش سریع به محل حادثه اعزام شده بودند و نیروهای جان‌برکفت از زمین و آسمان مشغول اطفا حریق بودند، شبکه منوتو در پوشش رسانه‌ای حادثه، عملیات اطفا را به تمسخر گرفت. نه تنها منوتو که شبکه تروریستی اینترنشنال نیز در لحظات اولیه با پوزخند به کارشناسی این حادثه می‌پردازد.

اگر خط فکری پوزخندهای کارشناس اینترنشنال را دنبال کنیم به جساب‌های کاربری می‌رسیم که با انتشار تصاویر توهین‌آمیز، اجساد پیکرهای جانباختگان را به تمسخر گرفتند. این کاربران که در حوادث تروریستی نظیر حمله به حرم شاهچراغ و انفجار در مزار حاج قاسم، این رفتار مشابه را از خود نشان داده‌ بودند، اینبار هم به زخم مردم ایران نمک پاشیدند.

علاوه بر این موارد، برخی کانال‌های خبری مجازی به نقل از خبرگزاری‌های رسمی کشور مدعی شده بودند: انفجار در بندر بندرعباس، در نزدیکی پایگاه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است. این خبر درحالی بازتاب پیدا کرد که در هیچکدام از سایت‌های خبری رسمی منتشر نشده و جعلی بود.

همچنین برخی کانال‌ها، به نقل از سایت بنیاد دفاع آمریکا اعلام کردند که سوخت جامد ارسالی از چین به ایران در یک عملیات فوق سری نابود شد. اما مشخص شد که بر اساس بررسی سایت بنیاد دفاع از دموکراسی‌های آمریکا، گزارش فوق با عنوان «کشتی حامل مواد شیمیایی چین در راه ایران برای توسعه صنعت موشکی» هیچ اشاره‌ای به عملیات خرابکاری ندارد و در اسفندماه سال قبل منتشر شده است. همچنین خبر کذب نابودی سوخت مشوکی در بندر شهید رجایی، به نقل از شبکه 14 رژیم اسرائیل نیز منتشر شد که باید گفت این شبکه، شنبه‌ها تعطیل است و هیچ فعالیتی ندارد.

منبع:>> مشرق

انتهای پیام/

7 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها