به گزارش >>خبرگزاری تسنیم از >>اراک، امام خمینی (ره) با تکیه بر اصول اسلام ناب محمدی، توانست پیام عدالت، مقاومت و کرامت انسانی را به زبانی قابل فهم برای همه ملتها بازگو کند، به طوری که صداقت، شجاعت و صراحت لهجه معظم له در برابر قدرتهای استکباری، تصویری جدید از رهبری معنوی در ذهن ملتها ترسیم کرد،رهبری که در عین معنویت، در میدان سیاست نیز حضوری فعال و موثر دارد.
از آمریکای لاتین تا آفریقا، از آسیا تا اروپا، اندیشههای امام خمینی الهامبخش حرکتهایی شد که خواهان رهایی از سلطهطلبی و بیعدالتی بودند، شخصیت کاریزماتیک بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی، مرزهای جغرافیایی را درنوردید و محبت و احترام بسیاری از آزادیخواهان جهان را به خود جلب کرد.
در شرایطی که رژیم بعث عراق با حمایت آشکار قدرتهای جهانی، جنگی تمامعیار را علیه ایران آغاز کرده بود، این رهبری الهی امام خمینی (ره) بود که توانست ملت را به یک نیروی مقاومت سراسری بدل کند. به طوری که معظم له نهتنها استراتژی اصلی مقاومت را ترسیم کرد، بلکه با سخنان کوتاه اما پرمغزشان، روحیهای وصفناپذیر به رزمندگان و ملت تزریق نمودند.
نفوذ امام خمینی(ره) در قلوب ملت ها آن چنان بود که در طول دوران هشت سال دفاع مقدس نیز بسیاری از اتباع سایر کشورهای دنیا جذب انقلاب خمینی کبیر(ره) شده و عازم ایران برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شدند.
داستان «رستمعلی خاوری» تاجر پاکستانی دلباخته حضرت روح الله(ره) از آن داستانهایی است که به عینیت نفوذ ولایت و انقلاب امام راحل بر قلوب آزادیخواهان و مسلمانان دنیا را ترسیم می کند.
«خاوری» تبعه پاکستانی و تاجری بود که عشق و علاقه شدیدی به امام راحل(ره) داشت و براساس این عشق و حکم جهاد امام راحل به مصداقی از آیه شریفه قرآن مهاجرت کرد، در راه خدا جنگید، خانه، کاشانه و خانواده اش را از دست داد و در غربت آسمانی شد.
این درحالیست که به گفته یکی از دوستان نزدیکش، >>خاوری پس از سفرش به ایران، چند ماهی برای خانواده و امام جمعه "کویته پاکستان" نامه مینوشت و از وضعیت زندگی خود میگفت و آنها را در جریان زندگی خانوادهاش قرار میداد، در یکی از نامه نگاریها نامهای به دست ما رسید که نامهنگاری برای امام جمعه شیعه کته مشکلساز شده و این مکاتبات دیگر قطع شد که این نشان از اوج غربت وی و فنا برای خدا و راه خدا شدن داشت.
خاوری که همه از شجاعت وی در عملیات مختلف به ویژه بدر میگویند، در عملیات کربلای 5 به درجه جانبازی نائل آمد؛ وی در خاطرات خود میگوید: ">>بعد از جنگ و از آن موقع به بعد دیگر به شهر اراک آمدم که قطعنامه شروع شد، زمان جنگ خیلی خوب بود، همه به من می رسیدند، بچهها با من خوب بودند؛ در پاکستان به دنیا آمدم و 49 ماه سابقه جبهه دارم و در 8 عملیات شرکت کردم و اگر سالم بودم برای دفاع به سوریه و عراق میرفتم."
خاوری که سالهای طولانی در تدارکات و بخش پشتیبانی جنگ حضور داشت، با اکثر فرماندهان شهید و رزمندگان لشگر 17علی بن ابیطالب(ع) در 8سال دفاع مقدس همرزم بوده و در بین رزمندگان به پرهیز از اسراف، صرفهجویی و دقت در بیتالمال، شجاعت و دلسوزی برای رزمندگان شناخته میشود و در واقع میتوان گفت به دلیل مدت طولانی حضور در جبهه، بیشتر رزمندگان استان مرکزی او را می شناسند، طوری که سال 95 در همین ایام که حال وی مساعد نبود، همرزمان و دوستانش پروانه وار تا شهریور ماهی که به قافله شهدا پیوست هرروز کنار وی بودند که این گزارش روایتی است از آنچه براین مجاهد فی سبیل الله گذشت.
شهید رستمعلی خاوری از پیش از انقلاب اسلامی در سفر به نجف اشرف با امام خمینی(ره) آشنا شد و یک دل نه صد دل جذب معظمله میشود، این عشق و ارادت ادامه داشت تا اینکه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام(ره) به ثمر میرسد.
یکبار که شهید به شهر مقدس قم میآید، دیدار تجار پاکستانی با امام امت بوده و وقتی سخنان امام راحل را میشنود از دفتر امام خمینی(ره) درباره حضورش در جبهه میپرسد و وقتی حضور را حجت شرعی میداند دست به کار میشود برای اعزام؛ هرچند آنطور که در خاطراتش برجای مانده، ابتدا اجازه به وی نمیدهند و وقتی ناامید در تردد بوده با یکی از روحانیون پاکستانی دیدار میکند و آن روحانی برای وی مجوز حضور در جبهه را میگیرد.
>>خاوری، از پاکستان تا خوزستان
«رستمعلی خاوری» از اتباع مسلمان پاکستانی متولد سال 1317 است که در دهه چهارم زندگی خود و با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی، به سبب ارادت و عشقی که به امام راحل داشت، زن و فرزند را رها کرد و عازم ایران شد تا در کنار سربازان حضرت روح الله(ره) در جبهه های حق علیه باطل بجنگد، این درحالی بود که دولت پاکستان درباره عدم ورود اتباع خود در این جنگ تحمیلی هشت سال در هر کدام از دو جبهه هشدار داده بود.
خاوری که پدرش او را رستمعلی نام نهاده بود، پس از خداحافظی و وداع با همسر و فرزندش بار سفر خود را از پاکستان به سمت ایران بست تا پیرو فرمایشات مرجع خود امام خمینی(ره) به دفاع از اسلام بپردازد.
>>«علی جلالی فراهانی» از جانبازان شیمیایی 70درصد و مربی آموزش نظامی دوران دفاع مقدس که ارتباط صمیمانهای هم با خاوری داشت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به حضور شهید خاوری در ایران اشاره کرده و اظهار داشت: شهید خاوری هر سال یک بار به قم هم به قصد زیارت و هم حساب کردن مال وجوهی و پرداخت خمس به دفتر حضرت امام(ره) مراجعه میکرد که یکبار بعد از سخنرانی امام راحل در جمع تجار پاکستانی وقتی به دفتر امام(ره) مراجعه کرده بود عنوان میکند که من خارجی هستم اما قدرت و توان جنگاوری را دارم و کسب تکلیف می کند.
وی افزود: با هر مشقتی بوده راهی جبهه میشود که وی را به قسمت تدارکات لشگر 17 علی ابن ابی طالب میفرستند و مسئول وقت تدارکات "آقای محمد صدر پور" از بچههای استان مرکزی زمانی که روحیات معنوی شهید خاوری را میبینند و باتوجه به سن وی با سردار شهید کاوه نبیری صحبت میکند تا شهید خاوری را به تدارکات گردان منتقل کنند که برای اولین بار شهید خاوری را در گروه تدارکات گردان علیبن ابیطالب(ع) در حالی که مشغول تقسیم غذا بود دیدیم، شهید خاوری یک برادر و دوست خیلی نزدیک به رزمندگان بود و در بعد از جنگ در اراک با همان شور دفاع مقدس دلمان به بودنش گرم بود.
قصه دلدادگی و عشق خاوری به دفاع از هویت واقعی اسلام او را به شهرهای جنوبی ایران کشاند و در قالب مسئول تدارکات در لشکر 17علی ابن ابیطالب لباس رزم و خدمترسانی به رزمندگان ایرانی را به تن کرد و فارغ از ملیت خود با همان لهجه پاکستانی همچون برادری دلسوز در کنار تمامی رزمندگان و شهدا قرار گرفت.
«رستمعلی خاوری» در خاطراتش حرفهای ناگفتهای از بسیاری شهدای استان داشت به طوری که از شبهای عملیات گرفته تا وصیت کردنهایشان و تا شوخیهایی که میانشان رد و بدل میشد و در سالهای حضورش در جبههها پر کشیدن بسیاری از همرزمانش را به عینه دیده بود و به هرکدام که به دیدار حق شتافته بودند، قول داده بود که تا زمان زنده بودنش راه آنان و مسیر سبزشان را ادامه خواهد داد این درحالیست که جانباز شدن بر اثرحمله شیمیایی، سوغاتی رستمعلی از سالهای حضورش در جبههها بود.
>>فتوای امام راحل درباره وجوب جهاد خاوری را به جبههها کشاند
>>«جلیل رضایی» از فرماندهان دوران دفاع مقدس در استان مرکزی و از دوستان نزدیک رستمعلی خاوری در گفتوگو با خبرنگار تسینم با اشاره به زندگی این تبعه پاکستانی اظهار داشت: >>«رستمعلی خاوری» یکی از اتباع کشور پاکستان و شیعیان بود که اعتقاد خاصی به حضرت امام راحل(ره) داشت و هنگامی که امام خمینی(ره) موضوع جهاد و ضرورت جهاد در برابر رژیم بعث عراق را اعلام نمودند طبق فتوای امام(ره) درباره وجوب جهاد به ایران مهاجرت کرد.
وی افزود: رستمعلی خاوری که سال 61-62 وارد ایران شد شناختی از اینکه کجا باید رود یا چه باید انجام دهد نداشت و خودش نقل میکرد به قم رفته آنجا یک روحانی او را دیده و یکروز را مهمان آن روحانی بوده و پس از آن از طریق او در بسیج ثبت نام و اعزام شد.
رضایی بیان کرد: خاوری از بسیج به لشگر و گردان 17 علی بن ابیطالب(ع) منتقل شد که آن زمان در منطقه انرژی اتمی و با فرماندهی سردار شهید کاوه نبیری از فرماندهان بزرگ استان مرکزی مستقر بود؛ با حضور او در گردان به آشپزخانه یگان فرستاده شد و یکبار که رزمندگان به آشپزخانه برای گرفتن غذا مراجعه کرده بودند با خاوری روبرو شدند و او از آنها خواسته بود به فرماندهی بگویند او را به منطقه عملیاتی اعزام کند و پس از این خاوری به تدارکات گردان که مسئولیت آن را احدعلیپور برعهده داشت رفت و از اینجا به بعد در همه عملیاتها در خط مقدم حضور داشت.
>>«رستمعلی خاوری» آزادهای که ذوب در ولایت بود
>>«سردار محسن کریمی» مشاورعالی فرمانده نیروی زمینی سپاه و از دوستان نزدیک «رستمعلی خاوری» در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درخصوص ویژگیهای وی اظهار داشت: مثالهای بسیار و در عین حال کوچک و بزرگی از برشهای مختلف زندگی "آقای خاوری" وجود دارد که بعنوان الگو و اسوه برای ما مطرح است که اوج آن در این دوره که متاسفانه دستاندازی به بیت المال را از سوی برخی افراد شاهد هستیم، موضوع صرفه جویی وی و توجه به بیت المال بود.
وی افزود: رستمعلی خاوری در تدارکات حضور داشت و وقتی زیرپوش یا لباسی را رزمندگان به دلیل کثیف شدن کنار میگذاشتند او جمع میکرد، میشست در آب جوش میجوشاند تا به تعبیری استریل شود، با چنان دقتی تا کرده و بسته بندی میکرد و باز آنرا به رزمندگان برمیگرداند که مثال زدنی بود.
کریمی اضافه کرد: یکی از ویژگیهای خاوری، مهربانی و خونگرمی او با رزمندگان بود علاقه عجیبی به رزمندگان ایران داشت بهطوریکه حتی تا آخرین روزهای زندگی عکس بچههای جنگ، فرماندهان و شهدا همراهش بود و همگامی که خبر شهادت یکی از رزمندگان را میشنید آنچنان اندوهگین میشد که قابل توصیف نیست.
مشاورعالی فرمانده نیروی زمینی سپاه عنوان کرد: >>یکی از ویژگیهای رستمعلی خاوری، بحث ولایتمداری بود به طوری که در این بحث سرسوزنی با کسی تعارف نداشت و به شدت حامی امام(ره) و مقام معظم رهبری به شمار می رفت، این درحالی بود که خاوری بارها تذکر میداد اگر به حرف امام(ره) و مقام معظم رهبری گوش بدهیم هیچ جا دچار خطا و ضرر نمیشویم.
>>«حسن بابایی» از دیگر همرزمان رستمعلی خاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به شخصیت وی اظهار داشت: رستمعلی خاوری از جمله افرادی بود که بسیار بسیار متشرع بود و در حد اعلاء به دین و احکام شرعی پایبند بود.
وی افزود: عشق به امام راحل(ره) یکی از ویژگیهای بارز او بود طوری که بارها شد هزینه میکرد تا برای سلامتی امام(ره) ختم قرآن گرفته شود.
«علی جلالی فراهانی» از جانبازان شیمیایی 70درصد و مربی آموزش نظامی دوران دفاع مقدس بااشاره به ویژگیهای رستمعلی خاوری اظهار داشت: رستمعلی خاوری اعتقادو عشق عجیبی به امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری داشت و مدام تاکید میکرد که اگر در مسیر ایشان حرکت کنیم شکست نمیخوریم.
وی افزود: >>یکی از مهمترین ویژگیهای خاوری متشرع بودن او بود و حتی در دوره ای که در بستر بیماری بود همچنان به عبادت خود ادامه میداد و حتی در بیمارستان به سبب مشکلات جسمی موقع نماز، می گفت اینطور نماز به دل آدم نمیچسبد، این درحالی بود که نمازی از او قضا نمی شد.
جلالی فراهانی ادامه داد: خاوری برروی بیت المال تاکید بسیاری داشت و اگر کسی در استفاده از بیت المال اسرافی میکرد تذکر جدی میداد و برخورد میکرد.
>>نشاط، روحیه بخشی و طراوت در کار
«سردار محسن کریمی» مشاورعالی فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به خاطرات شهید خاوری گفت: یکی از ویژگیهای ارزنده و ماندگار او نشاط، روحیه بخشی و طراوت در کار بود طوریکه وقتی غذای رزمندگان را در خط مقدم میآورد، بلند شعار میداد، "برصدام لعنت" و رزمندگان با شادی و چنان شوری "لعنت، لعنت، لعنت" را میگفتند که دیدنی بود و این یکی از اقدامات روحیه بخش او بود که خط را به نشاط و دامی داشت.
وی بیان کرد: یکی دیگر از خصائص مهم شهید خاوری شجاعت وی بود؛ به طوری که >>در عملیات بدر که بسیار عملیات سختی بود در یک سو پشت خاکریز صدها تانک وجود داشت و به خط شده بودند و وقتی که شروع به شلیک میکردند عبور از خاکریزها به شدت سخت میشد؛ جناب خاوری میآمد و فریاد میزد "بر بر بر صدام لعنت" و همزمان رزمندهها با وی همراه میشدند و به آنها روحیه میداد، خدمت میکرد و غذای گرم میرساند.
وی ادامه داد: علاقه خاصی به بچههای سپاه و بسیج داشت و از هر پیشرفت و ترقی آنها خشنود میشد که قابل بیان نیست، رستمعلی خاوری با رخوت و سستی به شدت مخالف بود و هر بار کسی را در حالت خمودگی میدیدید تشویق به تحرک و تلاش میکرد.
گویا رفتار روحیهبخش این مهاجر فی سبیل الله، برای همه فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس به یک خاطره شیرین و مانگار بدل شده، به طوری که «حسن بابایی» از همرزمان رستمعلی خاوری با اشاره به روحیات و خاطرات وی گفت: خاوری منبع روحیه در جنگ بود به طوری که در شبهای عملیات باسخنان و رفتارش روحیه بخش رزمندگان بود.
بابایی با اشاره به خاطرات دوران دفاع مقدس افزود: خاوری در عملیات ها بلند صدا می زد "بر بر بر بر صدام لعنت" که این تلفظ و ادای شعار او روحیه بخش رزمندگان در شب های عملیات بود.
>>وقتی زیر آتش سنگین هم بیت المال مهم است
«جلیل رضایی» از فرماندهان دوران دفاع مقدس در استان مرکزی و از دوستان نزدیک رستمعلی خاوری نیز درخصوص ویژگی های شخصیتی وی گفت: توجه ویژه به بیت المال و پرهیز از اسراف از مهمترین ویژگیهای رستمعلی خاوری بود به طوری که در یکی از عملیاتها در جزیره مجنون دستور عقبنشینی صادر شد و در حالیکه رزمندگان زیر آتش سنگین دشمن بودند، خاوری اسلحه و تجهیزاتی را برداشته بود و میگفت حال که بر میگردیم باید این تجهیزات را با خود برگردانیم.
«علی جلالی فراهانی» از جانبازان شیمیایی 70درصد و مربی آموزش نظامی دوران دفاع مقدس نیز درخصوص حساسیت خاوری برروی بیت المال بیان کرد: خاوری برروی بیت المال تاکید بسیاری داشت و اگر کسی در استفاده از بیت المال اسرافی میکرد تذکر جدی میداد و برخورد میکرد.
>>خاوری بعد از والفجر 8 دیگر نتوانست به پاکستان برگردد
>>«حاج بشیر روشنی» از فرماندهان سرشناس دفاع مقدس استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به زندگی و فعالیت شهید خاوری اظهار داشت: در عملیات بدر به گردان علیبن ابیطالب کادر2 میگفتیم و آقای خاوری در بخش پشتیبانی و تدارکات مشغول به فعالیت شدند و باید گفت یکی از مهمترین ویژگی آقای خاوری صمیمیت وی با رزمندگان، معنویت و شجاعت بود که همه فرماندهان و رزمندگان وی را به این خصایص میشناختند.
وی ادامه داد: بعد از عملیات والفجر8 و آزادی فاو آقای خاوری به مرخصی رفتند که پاکستان و دولت پاکستان متوجه شد که به نفع ایران و در مقابل عراق مبارزه میکند و وی را تحت تعقیب قرار داده بود که با کمک برادرانش از پاکستان خارج شد و دیگر هم به پاکستان برنگشت.
>>خاوری مصداق بارز آیه شریفه جاهدوا فی سبیل الله است
«جلیل رضایی» از فرماندهان دوران دفاع مقدس در استان مرکزی و از دوستان نزدیک رستمعلی خاوری با اشاره به دوران بعد از جنگ برای خاوری گفت: خاوری پس از جنگ در ایران ماند ولی مشکلاتش همچنان پابرجا بود او تبعه خارجی بود و حتی بارها شد او را بازداشت میکردند و بچههای رزمنده اقدام به برطرف کردن مشکل او میکردند تا اینکه بالاخره با هماهنگی وزارت خارجه و پیگیریهای انجام شده موفق شد شناسنامه و کارت ملی ایرانی بگیرد و تبعه ایران شود.
وی افزود: تنها چیزی که میتوانم درباره خاوری بگویم این است که او مصداق بارز آیه شریفه جاهدوا فی سبیل الله است که هم مهاجر بود، هم غریب، هم مجاهد و هم دین دار که اینها بارزترین ویژگیهای رستمعلی خاوری است.
>>وقتی در روزهای آخر عمر هم بر بیت المال حساس بود
«سردار محسن کریمی» مشاورعالی فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به خاطراتی از روزهای آخر حیات شهید خاوری و با تاکید بر روحیه حفاظت وی از بیت المال گفت: مراقبت از بیت المال از مهمترین و اصلیترین خصایص شهید خاوری بود بارها در طول دفاع مقدس شاهد کارهایی از سوی وی بودیم که نشان از این روحیه حفاظت و دقت در بیت المال داشت.
وی اضافه کرد: در روزهای آخر حیات و بیماری یک منزل کامل و سرباز تحت اختیارش گذاشته بودیم ولی خود آقای خاوری راضی نبود از بیتالمال استفاده کند؛ حتی وقتی نمیتوانست زمان زیادی را روی پا بایستد از بهداری سرویس فرنگی سیار برایش آوردیم؛ زمانی که متوجه برای بیتالمال است قبول نکرد و آن را پس فرستاد.
>>به گزارش تسنیم، سالها از پرکشیدن یاران شهید رستمعلی میگذشت، ولی گذر زمان نمیتوانست ریشه الفت و عشق میان او و آن سالها را کمرنگ کند و همواره آرزوی خود را هر روز صبح در ذهنش مرور میکرد، لحظه تحویل سال 95 رستمعلی خاوری نمی دانست آرزویی که در دلش دارد در بیست و پنجمین روز از شهریور سال 95 تحقق خواهد یافت و فرشته مرگ در سن 78 سالگی درحالی که مدتی از بستری شدنش در بیمارستان قدس اراک می گذشت برای بردن او به سوی دوستان شهید خود به سراغش خواهد آمد و روح پرکشیده اش در قطعه اصحاب شهدای اراک آرام می گیرد.
رستمعلی خاوری رزمنده ای است که سالهای متمادی در جبههها بود، حتی به دلیل دستور دولت پاکستان درباره عدم دخالت در جنگ چون در جبههها بود هیچگاه دیگر خانوادهاش را ندید و پس از جنگ هم مهمان ایران اسلامی، مردم اراک بود و نشان وی نیز سپاه پاسداران شد و تا آخرین روز نیز در شهر اراک حضور داشت و به تعبیر فرمانده وقتسپاه روح الله استان مرکزی ">>رزمندهها به دیدار رستمعلی خاوری میرفتند اما رستمعلی مجاهدی غریب بود" که در نهایت هم به آرزوی دیرینه رسید و در روز 25 شهریور 1395 در سن 78 سالگی به قافله شهدا پیوست و 26 شهریور در جوار رفقایش در قطعه اصحاب الشهدای آرامستان اراک آرام گرفت.
گزارش از مبین جلیلی
انتهای پیام/711/