محمد وهابی؛ داور مسابقات لیگ دموی دانشجویی نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: لیگ دموی دانشجویی در دو سطح برگزار میشود. سطح اول ایده تا پوستر و سطح دوم ایده تا محصول است. منظور از ایده تا پوستر این است که ایدهای به ذهن دانشجویان رسیده است، با یکدیگر تیمسازی کردهاند و یک طرح اولیهای برای آن ایده دارند اما هنوز چیزی به صورت فیزیکی موجود نیست و طراحیها در حد محاسبات و شبیه سازی است. سطح دوم، ایده تا محصول است. یعنی ایده کارشده، تبدیل به یک محصول اولیه شده و به نوعی به دنبال جذب سرمایهگذار هستند تا استارتاپی را شروع کرده و وارد بازار کسب و کار شوند.
وی درمورد بخشهای ایده تا محصول و ایده تا پوستر توضیح داد: در ایده تا محصول، علاوه بر اینکه باید محصول داشته باشند، باید کارهایی که نیاز برای ورود بازار است، از جمله بازاریابی و طرح مدل کسب و کار را انجام دهند و بدانند که چه مشتریهایی در بازار دارند. هزینه تمام شده محصولشان را تعیین کنند که اگر تولید انبوه شود، چقدر باید هزینه شود.
وی با بیان این که در این لیگ در مجموع 23 تیم شرکت کردهاند گفت: 14 تیم دارای محصول هستند و 7 تیم هم با ایده تا پوستر شرکت کرده است. برخی از این دانشجویان سال قبل با ایده دیگری حضور پیدا کردهاند و توانستهاند محصولی که ارائه کردهاند را سال بعد به فروش برسانند.
وهابی با بیان اینکه تنها حوزه در لیگ دمو هوش مصنوعی و رباتیک نیست، گفت: اگر موضوعات در زمینه هوش مصنوعی باشد، امتیاز مثبت دارد. هرساله تعدادی سرمایهگذار هستند که از غرفهها بازدید میکنند و میتوانند به این کمک کنند که این نمونههای اولیه به سمت تولید انبوه شدن و ایجاد شرکت بروند. البته کاری که میخواستیم در لیگ انجام دهیم، انجام شده است. یعنی موفق شدهایم تیمهای دانشجویی را به سطحی برسانیم که وارد کسب و کار شوند و کارآفرین شوند.
وی درباره نحوه داوریها گفت: داوری ما چند مرحله است؛ یک داوری سرزده داریم. داورها در این 23 غرفه میچرخند و سوال میکنند. در هر غرفه حداقل باید یک نفر از آن تیم حضور داشته باشد وگرنه آن تیم امتیاز منفی میگیرد. یک جلسه داوری رسمی داریم که بین 6 تا نفر از تیم داوری لیگ دمو در جلسه هستند و دانشجویان باید یک پاورپوینت آماده کنند، محصول خود را بیاورند و طرح مدل کسب و کارشان را ارائه دهند.
داور مسابقات لیگ دموی دانشجویی با بیان این که هر تیم در اینجا 30 دقیقه وقت داوری دارد و هر داور با یک تخصص، سوالات مربوط به خود را میپرسند گفت: در فرمهای داوری امتیازات تقسیمبندی میشود. بخشهای مختلف خلاقیت و نوآوری، کارگروهی، تخصص فردی، طرح کسب و کار، مهندس سیستم، محاسبات مالی، مدیریت پروژه، اسپانسر اگر جذب کرده باشند، مقاله و ثبت اختراع و نحوه ارائه در این جلسه داوری اینکه بتوانند خود را معرفی کنند و بتوانند به سوالات جواب دهند. اینکه از بحث روز جهانی هم استفاده کرده باشند، امتیاز مثبت دارد.
وهابی اضافه کرد: مرحلهای داریم که سرمایهگذارانی به ما کمک میکنند که به آن ارائه آسانسوری میگوییم. هر تیم حدود 10 دقیقه زمان دارد که در مقابل دانشجویان و کسانی که نماینده سرمایهگذاران هستند، ارائه میکنند. نحوه ارائه آنان باید به گونهای باشد که در این وقت کوتاه بتواند سرمایهگذار جذب کند. این مرحله امتیاز دارد اما امتیاز مهمتر این است که چون جایزه بسیار کوچک و در حد 5 تا 10 میلیون تومان است، بتوانند آن سرمایهگذار را به خود جذب کنند و 500 میلیون تومان دریافت کنند.
داور مسابقات لیگ دموی دانشجویی در پایان گفت: قرار بود یک مرحله ارائه نیز در قسمت پنل تخصصی داشته باشیم که به دلیل فشردگی زمان آن را حذف کردیم. داورها امتیازات خود را ارائه میدهند، فرمها پر میشود و داوری میشود. ما یک بررسی نهایی امتیازات داریم که در نهایت نتایج در کمیته ملی ربوکاپ اعلام میشود و پس از آن ما جشن پایانی و اعلام نفرات اول تا سوم و همچنین تیم اخلاق است. ما برای تیمی که شاید امتیاز خوبی نداشته است اما رفتار خوبی داشته و احساس میکنیم که سال بعد ممکن است موفق شود، جایزه ویژه اخلاق داریم.
نوزدهمین نمایشگاه ربوکاپ آزاد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از روز یک شنبه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد و تا دوم اریبهشت نیز ادامه دارد. در این مسابقات دانشجویان فعال در این حوزه فرصت محک زدن تولیدات سختافزاری و نرمافزاری خود را پیدا کرده و در قالب 400 تیم با یکدیگر در حال رقابت هستند.
انتهای پیام/