چهارشنبه، 03 اردیبهشت، 1404

سینه پاسداران ‌سپر بلای مردم خواهد بود/دشمن جرأت تجاوز ندارد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، در تاریخ انقلاب اسلامی، برخی نهادها نه‌ فقط به‌عنوان بخشی از ساختار حاکمیت، بلکه به ‌عنوان تکیه‌گاه مردم، حافظ ارزش‌ها و نماد پایداری و اقتدار ملی شناخته می‌شوند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله این نهادهای بی‌بدیل و مولودی برخاسته از متن انقلاب بوده که مأموریتش را نه صرفاً در قالب دفاع نظامی، بلکه در حراست از آرمان‌های اسلامی، استقلال ملی و همراهی با مردم تعریف کرده است.

دوم اردیبهشت‌ماه، سالروز صدور فرمان تاریخی امام خمینی‌(ره) مبنی بر تشکیل سپاه پاسداران و یادآور تولد نهادی است که از روز نخست با روحیه جهادی، ایمان انقلابی و حضور بی‌وقفه در میدان‌ جنگ‌های سخت و نرم، شایستگی خود را در حفظ تمامیت ارضی، مقابله با دشمنان، کمک به محرومان و نقش‌آفرینی در بحران‌ها به اثبات رسانده است.

اکنون و در آستانه‌ ورود سپاه به دهه‌های نوین خدمت، بر آن شدیم تا در گفت وگویی با سردار سرتیپ دوم پاسدار علیرضا حیدرنیا، فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) استان البرز، به بازخوانی نقش این نهاد در عرصه‌های مختلف، از امنیت و سلامت گرفته تا سازندگی و فرهنگ، بپردازیم و از زبان وی بشنویم که سپاه امروز به چه فعالیت هایی مشغول است و فردای خود را چگونه ترسیم می‌کند؟

تسنیم: ضمن تبریک این ایام، در آغاز گفت وگو از فلسفه تشکیل سپاه پاسداران و اهداف اولیه آن برای ما توضیح دهید؟

فلسفه تشکیل سپاه پاسداران به فرمان داهیانه و حکیمانه امام خمینی (ره) شکل گرفت. تدابیر امام راحل در طول مبارزات ایشان و نبرد با طاغوتیان منشاء الهی داشت و در حرکت رو به جلوی این انقلاب موثر بود. ما نیز با تکیه بر همین نگاه عالمانه، دوراندیش و حکیمانه ایشان پیش می‌رویم.

امام خمینی(ره) می‌دانستند که نهال نوپای انقلاب که با سرنگونی طاغوت شکل گرفت، در طول مسیر حرکت خود حتماً با ناملایمات، تهدیدها، چالش‌ها و توطئه‌های زیادی مواجه خواهد شد زیرا که هویت حق‌طلبی انقلاب اسلامی این را می‌طلبید که به عنوان جبهه حق با باطل مواجهه خواهد کرد.

این تقابل میان حق و باطل در طول تاریخ بوده و در زمان انقلاب هم مشهود بود و ادامه هم خواهد داشت، بنابراین حفاظت، حراست و نگاهبانی از این انقلاب و دستاوردهای آن نیاز به یک نهاد و سازمان انقلابی داشت که در طول مسیر از آن حفاظت و پاسداری کند.

دوم اردیبهشت سال 1358، قریب به 70 روز پس از پیروزی انقلاب، اولین نهادی که فرمان تشکیل آن صادر شد، سپاه پاسداران بود و طی 46 سالی که از عمر پربرکت این نهاد که عمر آن، برابر با انقلاب اسلامی است، می‌گذرد، تاکنون ماموریت‌ها، اقدامات و تلاش‌های زیادی برای صیانت از انقلاب و دستاوردهای آن داشته است.

تسنیم: سپاه پاسداران از بدو تأسیس تا به امروز چه مسیری را طی کرده و چه تحولاتی را پشت سر گذاشته است؟

سپاه به واسطه اینکه یک نهاد انقلابی است و فرمانده آن هم فرمانده کل قوا و امامین انقلاب بوده‌اند، تمام گام‌های خود را در راستای سربازی از ولایت و اجرای فرامین معظم‌له و نیز دفاع از مظلومان، مستضعفان و سایر مردم و گره‌گشایی از مشکلات آنها برداشته است.

فلسفه تشکل نهاد، فراتر از سازمان‌ها، ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی است. سپاه پاسداران یک نهاد انقلابی است که هر جا احساس تکلیف کند این انقلاب و ملت ایران و حتی ملت‌های مسلمان در سراسر دنیا به کمک و حضور خادمان خود نیاز دارند، گوش به فرمان ولایت و پای در رکاب و مطیع امر ایشان، نگهبان و سپر بلای همه مردم و مستضعفان می‌شود.

تسنیم: مهم‌ترین ماموریت امروز سپاه در مقطع فعلی کشور چیست؟

سپاه پاسداران، ماموریت‌های مختلفی همچون دفاع از این انقلاب و دستاوردهای آن را دارد که در قانون اساسی هم به صراحت به این وظایف اشاره شده است. این نهاد از همان روزهای اول تشکیل و آغاز به کار خود که ناامنی‌هایی توسط منافقین برای مردم ایجاد می‌شد با حضور در میدان مبارزه، اقدامات شایسته و قدرتمندی را از خود نشان داد.

با آغاز جنگ تحمیلی و حمله دشمن متجاوز به مرزهای کشور، سپاه در کنار ارتش، بسیج و سایر نیروهای نظامی و انتظامی در دفاع از کیان و ناموس این ممکلت جانانه جنگید و بهترین فرزندان این مرز و بوم را تقدیم این نظام و انقلاب کرد و امروز به عنوان یکی از نیروهای مسلح افتخارمان این است که در طول آن 8 سال اجازه ندادیم وجبی از خاک این کشور به دست دشمن بیفتد.

سپاه در مقابله با فتنه‌های داخلی و خارجی و ناامنی‌ها و ناآرامی‌ها و نیز اغتشاشاتی که در سنوات گذشته توسط بدخواهان این نظام و گروهک‌های تجزیه طلب ایجاد شد، خوش درخشیده و توانست با قدرت با آنها مقابله کند در واقع توان سپاه در ایجاد بازدارندگی دشمنان در حوزه‌های سخت قابل تحسین است.

امروز نیروی هوافضای قهرمان و قدرتمند ما به جایگاه بازدارندگی رسیده و هر دشمن متجاوزی که علیه این نظام و انقلاب، تمامیت ارضی و ارکان قدرت ما جسارتی کند با سخت‌ترین پاسخ روبه‌رو خواهد شد؛ همه ما در سال گذشته قدرت‌نمایی فرزندان این مرز و بودم در عملیات‌های وعده صادق یک و دو را دیدیم و به این اقتدار بالیدیم.

حضور اثرگذار سپاهیان و بسیجیان در عرصه‌های سازندگی و محرومیت‌زدایی خصوصاً در دوران شیوع ویروس منحوس کرونا و جمع‎آوری کمک‎های مومنانه در مناطق محروم و تلاش برای زدودن فقر و محرومیت از چهره مردم در مناطق حاشیه‎ای استان، بر هیچکس پوشیده نیست.

کمک به مردم در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی و حضور خالصانه نیروهای سپاه و بسیج در میدان‌های مختلف جهاد تبیین و نیز فعّالیت در زمان فتنه‌های عمیق و جنگ شناختی که امروز دشمن آن را علیه نسل جدید آغاز کرده است، از دیگر اقدامات این نهاد در طول این سالهاست.

در دفاع از مردم مظلوم در جبهه‌های مقاومت و کمک مستشاری علیه رژیم کودک‌کش که همه ما شاهد این جنایات و قتل عام و کشتار بی‌رحمانه بیش از 50 هزار مرد، زن و کودک مظلوم غزه، لبنان و سوریه هستیم، نیز سپاه حضور فعال دارد. در واقع هر جا سپاه وارد شد با خود آرامش را به ارمغان آورد. ذات دشمن دشمنی است و تلاش می‌کند چهره سپاه و بسیج را تخریب کند امّا این نهاد انقلابی در کوران حوادث کنار مردم بوده و هست و در واقع و ملت عزیز ما این موضوع را به خوبی درک کرده‌اند.

تسنیم: سپاه استان البرز و زیرمجموعه‌های آن در حوزه‌های خدمترسانی چه نقشی دارند و چه اقدامات شاخصی را انجام می‌دهند؟

استان البرز به واسطه افزایش جمعیت و مهاجرت‌های بی‌رویه، مناطق حاشیه‌نشین و کم‌برخوردار زیادی دارد و همین موضوع باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در مناطق مذکور می‌شود، اما سپاه طی سال‌های اخیر در حوزه‌های محرومیت‌زدایی و خدمات اجتماعی، بیشترین توان خود در راستای رفع این محرومیت‌ها را به کار گرفته که تشکیل گروه‌های جهادی یکی از مهم‌ترین آنهاست.

سپاه برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی به عنوان یک یار باوفا محسوب می‌شود که علاوه بر تعمیر، مرمت و بازسازی خانه‌های محرومین در مناطق کمتر برخوردار استان، آسفالت معابر روستایی و شهری را در وسعت بسیار زیاد انجام داده است.

در حوزه جهاد آبرسانی و کمک به رفع تنش آبی در کشور، سپاه البرز اولین استانی بود که تمام پروژه‌های آبرسانی و تنش آبی در کل کشور را در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) اجرا کرد، به پایان رساند و تحویل مردم داد.

در تهیه جهیزیه برای نوعروسان نیازمند و زوج‌های کم‌برخوردار با استفاده از ظرفیت خیرین و هم‌افزایی با آنها و نیز تهیه و اهدای بیش از 35 هزار بسته معیشتی در شب یلدا و بسته‌های معیشتی نوروز، سپاه استان البرز پیش‌قدم بوده و موفق عمل کرده است. تمام تلاش ما بر این است تا با قوّت، قدرت و انرژی مضاعف در راستای گره‌گشایی از مردم بکوشیم و در این مسیر از هیچ اقدامی دریغ نخواهیم کرد.

تسنیم: در راستای تحقق شعار سال سپاه استان چه اقداماتی داشته است؟

ابتدای هر سال که شعار همان سال توسط رهبر معظم انقلاب انتخاب و صادر می‌شود کارگروهی در سپاه تشکیل و تمام اقدامات و راه‌کارهایی که برای اجرایی شدن فرمان رهبر نیاز است هم‌اندیشی و اجرا می‌شود. در حوزه سرمایه‌گذاری برای تولید هم تمام اقشار مختلف، اقدامات اجرایی خود را بیان و اجرایی کرده اند.

برای آنکه بتوانیم سرمایه‌گذاران خصوصاً در بخش خصوصی را وارد عرصه اشتغال‌های کوچک و زودبازده کنیم باید در راستای راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک گام برداریم و از آن‌ها حمایت کنیم که در این مسیر هم اقدامات خوبی توسط سپاه صورت گرفته است که در ماه‌های آینده نتایج آن را شاهد خواهیم بود.

تسنیم: در خصوص طرح‌های اشتغالزایی و کارآفرینی سپاه استان البرز چه اقداماتی را انجام داده است؟

یکی از مأموریت‌های جدّی و اولویت‌دار سپاه و بسیج، راه‌اندازی کارگاه‌های اشتغال برای جامعه هدف است که اغلب آنها افراد کمتر برخوردار، زنان سرپرست خانوار، مددجویان زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند. بخش عمده‌ای از این اقدامات از طریق وام‌های اشتغالزایی سازمان بسیج سازندگی است که با تعامل با دستگاه‌های دولتی و بانک‌های عامل در اختیار واجدین شرایط قرار می‌گیرد.

چند رده و دستگاه دولتی و خصوصی در کشور هستند که از همان اوایل سال، پرداخت وام‌های اشتغالزایی به آنها تکلیف می‌شود، یکی از رده‌هایی که بیشترین منابع را جذب می‌کند و به دست جامعه هدف می‌رساند، سازمان بسیج سازندگی است.

در زمینه مشاغل گسترده تر خصوصاً در حوزه کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی که نیازمند حمایت‌های قانونی و پیگیری رفع مشکلات و موانع تولید هستند، با هدف تأمین نقدینگی، وام‌هایی در اختیار آنها قرار می‌گیرد تا بتوانند به فعّالیت بپردازند.

این روزها که درگیر ناترازی انرژی در کشور هستیم، اقدامات خوبی نیز در خصوص راه‌اندازی سیستم‌های خورشیدی و انرژی پاک در حال انجام است. مفتخریم هر ساله جزو رده‌های برتر در حوزه جذب منابع برای مردم استان هستیم و امیدواریم امسال نیز در این مسیر موفق شویم.

تسنیم: نقش سپاه استان در تعامل با نسل جوان و جذب آنها به ارزش‌های انقلاب را چطور ارزیابی می‌کنید؟

هر چقدر از عمر انقلاب می‌گذرد، اهمیت تعامل با نسل جدید بیشتر می‌شود؛ ما امروز با نسل پنجم انقلاب در ارتباط هستیم و یکی از وظایف اصلی ما این است که آنها را با افتخارات این نظام و انقلاب و سرمایه‌های گرانقدر این کشور آشنا کنیم.

دشمن پس از فتنه سال 1401 جنگ ادراکی را علیه نسل جدید آغاز کرده و ما نیز وظیفه داریم در حوزه‌های جهاد تبیین و تعامل و ارتباط سپاه و بسیج بیشتر فعّالیت کنیم. به خصوص در حوزه‌های بسیج دانشجویی، دانش آموزی و اقشار.

در این راستا اقدامات ابتکاری و کارهای خوبی در قالب برنامه‌های ویژه دختران و پسران را در سطح مدارس آغاز کرده‌ایم و تعامل با آموزش و پرورش و ادارات و سازمان‌ها را نیز در دستور کار قرار دادیم و آن را عملی کردیم تا جایی که استان البرز در حوزه اقدامات ابتکاری برای نسل جوان جزو استان‌های پیشتاز بوده است.

برگزاری اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت و حضور بیش از 45 هزار نفر در این اردوها و آشنایی نسل جوان با دستاوردها و توانمندی‌های جوانان نسل دوم یکی از این اقدامات است. در این اردوها نسل جدید متوجه می‌شوند که آنها نیز به عنوان آینده‌سازان این مرز و بوم باید همین مسیرها را ادامه دهند و افتخارآفرینی کنند.

تسنیم: سپاه البرز با چه چالش‌هایی در زمینه های فرهنگی و رسانه‌ای روبروست و چه برنامه‌ای برای مقابله با آنها دارید؟

سپاه به خودی خود چالشی احساس نمی‌کند، هر جا نظام و مردم دچار چالش شدند سپاه هم با آن دست و پنجه نرم می‌کند. امّا یکی از مواردی که می‌توان از آن به عنوان آسیب نام برد، این است که ما در حوزه اطلاع‌رسانی دستاوردها و اقدامات بزرگ ضعف داریم.

رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که اقدامات خوب و گسترده بسیج را هنرمندانه به گوش مردم برسانید امّا ما امروز اعلام می‌کنیم که در این موضوع ضعف داریم و نتوانسته‌ایم افتخارات و توانمندی‌ها را به خوبی و آن‌گونه که شایسته است، اطلاع‌رسانی کنیم.

دشمن به دنبال این است که مدام مشکلات ما را بزرگ جلوه دهد و نسل ما را ناامید کند بنابراین از همین تریبون از فعّالان و اصحاب رسانه خواهشمندیم اقدامات بزرگی که فرزندان این مرز و بوم انجام می‌دهند را به خوبی اطلاع‌رسانی کنند زیرا این امر باعث افزایش امید در جامعه می‌شود.

اگر مردم احساس کنند در این نظام و انقلاب، کسانی هستند که محکم پای آرمان‌ها ایستاده‌اند و هر جا لازم باشد در عرصه حضور پیدا می‌کنند امیدوار می‌شوند که این مهم نیازمند تشکیل یک جبهه فرهنگی و رسانه‌ای خصوصاً در البرز است.

تسنیم: از کنگره ملی شهدا چه خبر؟

ما امسال کنگره ملی 5500 شهید البرز را در پیش داریم که اجلاسیه آن در مهرماه برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم برنامه‌های خوب و درخور شأن و منزلت شهدا برگزار شود که از جمله آنها می‌توان به تهیه فیلم‌هایی با موضوع شهدا، تألیف کتاب‌های مختلف و سرکشی از خانواده‌های شهدا اشاره کرد.

امیدواریم این کنگره یکی از منحصر به فردترین کنگره‌های سطح کشور باشد و روزی که به منظور ارائه گزارش در محضر رهبر معظم انقلاب حضور پیدا می‌کنیم، لبخند رضایت را بر لبان ایشان ببینیم و تدابیر و فرمایشات معظم له را در این خصوص بشنویم که می‌تواند نقشه راه همه ما در البرز باشد.

تسنیم: عملیات وعده صادق 3 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

همه ما باور داریم که روزی رژیم منحوس صهیونیستی از روی زمین محو شود و امید داریم که این غده سرطانی و این رژیم جعلی بالاخره حذف خواهد شد و هر چه جنایات بیشتری رقم بزند و مردم بی‌گناه را به خاک و خون بکشد و دریای خون به راه اندازد، بیشتر و زودتر در همان دریا غرق خواهد شد.

«سپاه وعده‌ای را نمی دهد و اگر بدهد صادق است»، سپاه قول انجام عملیات وعده صادق یک و دو را داد و آن را عملی کرد و ان شاءالله وعده صادق 3 نابودی کامل رژیم صهیونیستی خواهد بود.

تسنیم: آینده سپاه را در گام دوم انقلاب چگونه ترسیم می‌کنید؟

حتماً و قطعاً سپاه آینده درخشانی خواهد داشت زیرا آینده این نظام و انقلاب درخشان است. داشتن فرهنگ ایثار و شهادت، فرزندان غیور در سپاه و بسیج و فرماندهان دلاور با سابقه‌ای درخشان در خدمت بی‌منت به خلق خدا افتخار این نظام است.

کارنامه سپاه درخشان است، با وجود افرادی که هر جا نیاز باشد با شجاعت و از خود گذشتگی وارد میدان می‌شوند و پای کار این نظام و انقلاب و مردم هستند حتماً آینده درخشانی را برای همه کشور و خصوصاً سپاه رقم خواهد زد.

رهبر معظم انقلاب عنوان می‌کنند که من از فرزندانم در سپاه صد درصد راضی هستم اما قانع نیستم، رضایت صد درصدی ولی امر مسلمین و نائب امام زمان(عج) از فرزندان خود در سپاه باعث فخر و مباهات است اما قانع نبودن ایشان از اقدامات و کارهای انجام شده، بار مسئولیت ما رو صدچندان می‌کند پس باید بیشتر تلاش کنیم و مشکات را حل کنیم تا هم خدا از ما راضی باشد هم خلق خدا.

تسنیم: و کلام اخر؟

از زحمات و تلاش‌های مجاهدانه اصحاب رسانه که خستگی ناپذیرند و در سرما و گرما، سختی‌ها و مرارت‌ها با کمترین امکانات تلاش می‌کنند تا موج امید در دل مردم ساری و جاری شود، صمیمانه سپاسگزارم. ما هم به عنوان خادمان مردم در سپاه در کنار مردم هستیم تا آرام باشند.

مردم بدانند هر جا تلاطمی باشد سینه پاسداران انقلاب اسلامی سپر بلای همه مردم خواهد بود و تا زمانی که این پاسداران در این نظام و انقلاب هستند، هیچ دشمنی جرأت تعدّی و تجاوز به این نظام و کشور را نخواهد داشت.

گفت‌وگو: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها