به گزارش خبرنگار فرهنگی >>خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست خبری اجلاس بینالمللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» گفت: مسئله حقوق بشر یکی از مسائل محوری جوامع بشری است، منتها امروز شاهد استفاده ابزاری از حقوق بشر هستیم. این همایش در صدد این است که مسائل حقوق بشری را یک بار مرور کند. گرچه حقوق بشر و مشکلاتی که در این عرصه با آن مواجهیم، بیشتر رویکرد سیاسی است و مشکلات شبهه علمی نیست، متأسفانه رفتارهای صاحبان هژمونی در جهان سبب شده حقوق بشر به محاق رود. حقوق بشر مبتنی بر دین است و لیبرال دموکراسی حاکم است. گفتوگوها میتواند سازنده باشد و شبهات موجود در این عرصه را پاسخ دهد.
وی افزود: ما با رویکرد مسئلهمحوری به حقوق بشر نگاه میکنیم. امروز صحنۀ حقوق بشر در عرصه جهانی یک شکست بزرگ برای بشریت است. کارکرد نهادهای حقوق بشری را در منظر مردم جهان داریم. اتفاقی که امروز در غزه میافتد و نسلکشیها و بیعملیهای این نهادها ما را به این سمت میکشاند تا به فکر جایگزینی نهادها در حقوق بشر باشیم.
ایمانیپور تصریح کرد: امروز مطالعات خوبی در عرصه حقوق بشری داریم و نهادهای علمی ما دستش را به سمت مجامع علمی باز کرده است. مرادمان از عنوان «حقوق بشر در رهیافت شرقی»، شرق جغرافیایی نیست بلکه شرق فکری و فرهنگی را در نظر داریم. لذا ممکن است فردی در آمریکا باشد و نگاه شرقی داشته باشد. نگاه شرقی یعنی نگاه عادلانه و بشردوستانه. این نگاه در هر جای جهان باشد، به دنبال آن هستیم. به فکر ائتلاف جهانی درباره حقوق بشر هستیم و جایگزینی نهادهای حقوق بشری.
حجتالاسلام ایمانیپور در ادامه نشست خبری اجلاس بینالمللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» گفت: دوستان ما در دانشگاه باقرالعلوم 17 پیش نشست برگزار کردند و مقالات خوبی تهیه شده است. مجموعه سخنرانیها امیدواریم تبدیل به آورده خوب علمی شود. اگر شما به مسائل جهانی به عنوان مسئله نگاه کنید، خواهید دید که حقوق بشر اهمیت دارد. ایرانهراسی، محوریت اصلیاش حقوق بشر است. حرف حق جمهوری اسلامی در این زمینه شنیده نمیشود. منشوری که امروز به عنوان حقوق بشر شناخته میشود و به عنوان اسناد ایرانی شکل گرفته است، اولین لوحهای حقوق بشری به تمدن ایران باز میگردد، حالا متهم به نقض حقوق بشر میشویم و کسانی که آن را زیر پا میگذارند، حامیان حقوق هستند.
وی افزود: نقد موضوع حقوق بشر و پیشنهاد وضع مطلوب برای حقوق بشر دو نکته مهم است. کشورها میتوانند به نظام و الگوی جدیدی در حقوق بشر برسند. ما دنبال حل مسئله هستیم و در این نشست به راه حلهای مناسبی خواهیم رسید. شکلگیری شبکه همراه و متصل برای طراحیهای بعدی و ادامه نشست در سایر کشورها از جمله اتفاقاتی است که در این همایش رقم خواهد خورد. این همایش، آغاز است نه پایان؛ آغازی برای طراحی نظام جدید در حوزه حقوق بشر با همکاری کشورها.
ایمانیپور تصریح کرد: تا امروز 46 نفر اعلام آمادگی برای حضور در این نشست کردهاند؛ افرادی که کمیسیونهای حقوقی خود را بر عهده دارند و یا وکلایی که نقش محوری در کشور خود دارند.
انتهای پیام/